Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Gmail Mail komt niet aan [2023] 💥

Gmail Mail komt niet aan


Er kunnen een aantal redenen zijn waarom uw Gmail-account geen e-mails ontvangt. Elke e-mail die u ontvangt, neemt ruimte in beslag. Als uw Google-account onvoldoende opslagruimte heeft, kunt u geen nieuwe e-mails ontvangen. Het kan zijn dat je de verkeerde Gmail-instellingen hebt of een trage internetverbinding. Gmail-problemen zijn in ieder geval anders dan Yahoo-problemen of Hotmail-problemen. Laten we snel enkele Gmail-specifieke punten doornemen die waarschijnlijk uw Gmail-probleem zullen oplossen.


Advertentie

Divi


1. CHECK DE GMAIL SERVERS (GOOGLE)

Google-servers kunnen uitvallen vanwege onderhoud en ongeplande problemen, hoewel dit zeldzaam is. Controleer de status van Google's werkruimte om te zien of Gmail in het verleden niet actief is geweest. Uw e-mail is mogelijk niet correct verwerkt als de servers van Google tijdelijk niet beschikbaar zijn. We raden u aan om in dergelijke gevallen uw afzender te vragen het opnieuw naar u te verzenden.

2. ZEND EEN MAIL AAN JEZELF

Het verzenden van een e-mail is een andere eenvoudige manier om problemen op te lossen. Stuur jezelf twee e-mails. Een met uw Gmail-account en een met een andere e-mailservice zoals Yahoo of Hotmail. Als u e-mails van uzelf ontvangt, is het mogelijk dat de e-mailproblemen die u ervaart op zichzelf staan.

3. CHECK SPAMMAP

Zorg ervoor dat u uw spammappen controleert. Google filtert spam-e-mails automatisch, zodat u mogelijk niet de e-mail ontvangt die u verwacht. Wanneer je Gmail opent, staat dit in de linkerhoek van je scherm. Uw antivirusprogramma heeft mogelijk een e-mailfilterfunctie waarmee u kunt zien welke e-mails beschikbaar zijn.


Gmail Mail komt niet aan Spam folder


4. CHECK PRULLEBAK

U wilt ook uw prullenbak controleren. Mogelijk hebt u per ongeluk een e-mail verwijderd of verkeerd geklikt die u verwachtte. Dit is een veelvoorkomend probleem voor antivirussoftware die e-mails verwijdert die als virussen worden beschouwd.


Gmail Mail komt niet aan controleer trash


5. CHECK ALLE MAIL

De optie Alle e-mail bevindt zich aan de linkerkant van uw scherm. Het toont al uw e-mailgerelateerde informatie. Het tabblad Alle e-mail bevat mogelijk de e-mail die u zoekt als u deze niet kunt vinden in de Prullenbak, Spam of Mail. Hier kunnen ook gearchiveerde e-mails worden opgeslagen. U kunt een e-mail archiveren door eenvoudig naar links of rechts te vegen.

6. GEBRUIK EEN ANDERE BROWSER

Probeer een andere browser als je je e-mail nog niet hebt gevonden. Gmail is alleen compatibel met vier browsers. U zou het echter op elk van hen moeten kunnen openen. Google Chrome, Firefox of Safari zijn allemaal opties om Gmail te openen. Deze browsers moeten JavaScript en cookies hebben ingeschakeld. Je kunt Gmail ook openen vanuit de browser van je telefoon als je de Gmail-app gebruikt. Gmail kan soms problemen hebben met het synchroniseren en ontvangen van e-mail in realtime.

7. UPDATE GMAIL-APP

Zorg er altijd voor dat uw apps actueel zijn. Je kunt je Gmail-app updaten via de App Store en de Play Store van Google. Een kapotte Gmail-app kan synchronisatieproblemen en andere problemen veroorzaken die kunnen leiden tot het verlies van een deel van uw e-mail.

8. OPEN MAIL OP EEN PC

Natuurlijk is Gmail ook beschikbaar op computers en smartphones en dat is een uitstekende manier om te controleren of er problemen zijn. Uw browsers op uw computer zijn altijd actueel, in tegenstelling tot de app van uw telefoon. Dit maakt het betrouwbaarder, vooral als je verbindingsproblemen of netwerkproblemen hebt.

9. IS GMAIL-OPSLAG VOL?

Onbeperkte opslag is niet gratis. Gmail heeft een opslaglimiet en je ontvangt geen berichten meer zodra je deze hebt bereikt. Open uw Google Drive om de opslagruimte in uw account te controleren. Aan de rechterkant van het scherm wordt uw opslagruimte weergegeven (die voor gratis gebruikers ten minste 15 GB moet zijn). Om uw opslagruimte vrij te maken, verwijdert u bestanden uit Google Drive en e-mails uit uw Prullenbak.

Je e-mails worden niet automatisch verwijderd door Gmail als je ze in de Prullenbak plaatst. Google bewaart het 30 kalenderdagen voor je voordat ze het verwijderen. Het neemt ruimte in beslag en zal voor altijd in de prullenbak blijven. Zo herstel je alle verwijderde e-mails van Gmail.

10. UIT- EN WEER INLOGGEN

Als u zich afmeldt en weer aanmeldt bij uw Gmail-account, kunt u het probleem oplossen. Als u uw Gmail krachtig synchroniseert met de servers van Google, wordt het probleem opgelost. Dit toont u ontbrekende e-mails.

11. GMAIL FILTER SETTINGS

Het filteren van uw e-mail is een must, vooral als er spam-e-mails binnenkomen van adverteerders en bots. Het is mogelijk dat de e-mail die u verwacht te ontvangen al is gefilterd.

De instellingen voor mobiele apps van Gmail zijn zeer beperkt. Het is beter om uw computer te gebruiken. Je kunt Gmail ook openen vanuit de browser-app van je smartphone als je geen computer hebt. Zorg ervoor dat je de optie "Toon desktop-editie" in je browser-app aanvinkt.

U hebt toegang tot deze informatie vanaf uw computer:

  1. Open uw Gmail-account om toegang te krijgen tot uw instellingen. Klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Klik op de knop "Alle instellingen bekijken".
  3. Klik op "Filters en geblokkeerde adressen".
  4. Controleer de e-mailadressen die u filters hebt gemaakt of hebt geblokkeerd. U kunt filters deblokkeren of verwijderen van het e-mailadres waarop u e-mails wilt ontvangen.

We raden u aan uw afzender te vragen de e-mail(s) opnieuw te verzenden. Ze zouden nu zonder problemen op uw Gmail-account moeten worden afgeleverd.

12. PROBEER ANTI-VIRUS OP PC UITSCHAKELEN

Dit is alleen voor degenen die IMAP gebruiken op een Windows-desktopclient (pc/laptop).

Antivirusprogramma's hebben vaak een functie voor het filteren van e-mail. Uw antivirus filtert alle e-mails uit die volgens hem kwaadaardig of potentieel gevaarlijk zijn. Deze functie kan worden uitgeschakeld vanuit uw antivirusprogramma. Je kunt Gmail vernieuwen of de afzender vragen om het opnieuw te verzenden.

U kunt ook voorkomen dat uw antivirusprogramma bij Startup wordt uitgevoerd door Taakbeheer te gebruiken.

  1. Om Taakbeheer te openen, drukt u op Ctrl+Shift+Esc
  2. Zoek naar uw antivirussoftware door naar "Startups" te gaan.
  3. Om te voorkomen dat uw antivirusprogramma start bij het opstarten, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u "Uitschakelen".

Probeer uw computer opnieuw op te starten om te zien of uw e-mailprobleem hiermee is opgelost. Vraag de afzender om uw e-mail opnieuw te verzenden. Nadat u uw probleem heeft opgelost, moet u uw antivirusprogramma inschakelen. Het kan opnieuw worden gestart door dezelfde stappen te volgen, maar op "Inschakelen" te klikken.

13. VRAAG GOOGLE

Als het probleem zich nog steeds voordoet, neem dan contact op met Google Help. Houd er rekening mee dat de juiste URL voor Google Help degene is die ik u zojuist heb gegeven. Pas op dat u niet in Google zoekt naar "Google-hulplijn" of iets dergelijks en dat u niet op een oplichterssite van callcenters in India terechtkomt die proberen uw geld te stelen.


DiviScroll naar boven