Thrive vs Beaverbuilder pagebuilders [11-2024] 💥
THRIVE ARCHITECT vs BEAVERBUILDER
We houden ons vandaag bezig met de vergelijking Thrive vs Beaverbuilder. Beide pagebuilders worden erg hoog gewaardeerd en zijn op honderduizenden website geïnstalleerd. Thrive is ondertussen al een paar jaar uit en is een gerespecterde pagebuilder geworden. Zijn deze pagebuilders vergelijkbaar in kwaliteit? Ik begin met Thrive Architect maar dit is een willekeurige keuze en houdt niet automatisch in dat het beter zou zijn.
THRIVE ARCHITECT (Thrive vs Beaverbuilder)
In dit Thrive Architect review bespreken we deze nieuwe aanwinst in de top van de pagebuilders. We hebben het hier over een pagebuilder die zich met Divi en Elementor kan meten die ontstaan is uit de Thrive Content Builder plugin. Deze mateloos populaire plug-in is dus vervangen door de pagebuilder. Deze front-end WYSIWYG drag & drop pagebuilder is dus niet opeens uit de lucht komen vallen al is het zeker een nieuwkomer.
Installeer Thrive Architect in een willekeurig theme en gebruik de pagebuilder om uw website te bouwen. Thrive Architect kan ook losstaand gebruikt worden, er zijn flink wat demo-pagina's (325+) waarmee u een snelstart kunt maken of u begint "from scratch" uw site te bouwen. Hierboven ziet u in de animatie waarschijnlijk meteen al hoe overzichtelijk en prettig Thrive Architect zijn werk doet. De pagebuilder biedt zoveel elementen en settings aan dat u wel even moet wennen voordat u op volle toeren ermee kunt werken.
Advertisement
Thrive prachtige tabellen templates
De Thrive Architect pagebuilder beschikt over zeer fraaie tabellen, er zijn 10+ verschillende stijlen waaruit u kunt kiezen.
Thrive check responsiveness
Thrive laat u zien hoe de site er op mobiel en tablet uit zal zien. Er kunnen apart aanpassingen gemaakt worden voor de verschillende apparaten of u kunt widget op bepaalde apparaten "uit" zetten.
Thrive prachtige contactformulieren
Net als bij de tabellen hierboven zijn er standaard al contactformulieren ingebouwd in de Architect. Binnen een paar minuten heeft u zo'n sjabloon aangepast aan uw gegevens en wensen. Van belang is om andere contactform plug-ins uit te zetten of uit uw website te verwijderen.
De Thrive Architect gebruikersinterface
Ondanks dat we in dit Thrive Architect review vinden dat er nog te weinig kant-en-klare demopagina's in hun product zitten, moeten we zeggen dat de pagebuilder op zich een waar genot is om mee te werken. De gebruikersinterface werkt erg overzichtelijk, en men kan er heel secuur mee werken. Deze pagebuilder zet in minuten pagina's "op papier" als men er wat ervaring mee heeft. Teksten schrijven is vanaf nu meer werk dan het maken van de website zelf. De editor is full width, oftewel gebruikt de volledige breedte van uw beeldscherm. De verschillende werkbalken kunnen als dock gebruikt worden, de Navigator kan zelfs op uw scherm zweven.
U kunt vanuit zo'n dock ofwel sidebar elementen oppikken en op uw werkblad achter laten met drag & drop. Het aantal elementen en de dingen die men ermee kan doen is redelijk overweldigend, maar goed er mag niets ontbreken anders zouden we daarover klagen. Elementen op uw werkblad kunnen weer verschaald, versleept of verplaatst worden totdat u tevreden bent. U kunt op elke plek beginnen te schrijven op uw werkblad, de teksteditor is inline en maakt geen gebruik van de zogenaamde schermpjes om in te schrijven.
De beste inline teksteditor
Het Thrive Architect theme beschikt over de beste teksteditor van alle elite pagebuilders die er zijn voor Wordpress. Als u relaxed wilt werken en geld wilt verdienen met uw website is Thrive een hele goede keuze. Zowel Divi als Elementor bieden natuurlijk ook hele goede teksteditors aan, dat moet wel gezegd worden.
Thrive Architect laatste upgrades
In bovenstaande video is te zien wat er onlangs weer verbeterd is aan Thrive Architect. Thrive houdt niet op met het verbeteren van zijn producten en hun pagebuilder is op dit moment al zo goed.
Revisie manager
De Thrive Architect revisiemanager heeft als unieke eigenschap dat u via buttons op uw pc-toetsenbord undo en redo kunt gebruiken. De revisiemanager werkt verder net als die van Divi en Elementor. U kunt er continu mee terug grijpen op vroegere momenten waarop u werk opsloeg. U hoeft nooit meer iets overnieuw te doen, al uw werk wordt opgeslagen.
De Thrive Architect opties en settings
Op de afbeelding hierboven ziet u bovenin een menu voor de opties. Met gelijksoortige opties gegroepeerd is zoeken naar een bepaalde optie die u nodig heeft veel eenvoudiger geworden.
Zijmenu advanced opties
In het sidemenu kunt u onderaan kiezen voor "advanced", zodoende verschijnen extra opties. De meeste elementen hebben verborgen advanced options. Het verschilt per element maar u kunt hier bijvoorbeeld marge- en opvullingseigenschappen instellen, instellingen voor verschillende apparaten en animatie effecten.
Thrive Tekstanimaties
Er is niks eenvoudiger dan met Thrive Architect tekstanimaties toe te voegen. Thrive houdt alles zo simpel dat echt iedereen nu met zijn animaties zal gaan spelen.
De Thrive Architect pagina-elementen
Thrive Architect heeft ongekend veel elementen die u kunt gebruiken, het installeren van derde partij plug-ins is met Thrive Architect absoluut overbodig geworden, aan alles is gedacht. Al deze elementen kunnen op hun beurt naar uw smaak ingesteld worden. Thrive legt in alles wat het doet het accent op conversie, dit komt terug bij de elementen. Ze willen dat u geld verdient met uw site, een prachtig doel. Tot nu toe vindt men dit bij andere pagebuilders niet op deze manier terug, Thrive is hier uniek.
Kant-en-klare demo pagina's
In de bibliotheek van Thrive Architect zitten 325+ 1-click te installeren demo-pagina's. Deze hebben net als de elementen de focus op call-2-action en conversie. We laten u hieronder een paar voorbeelden ervan zien.
Thrive Architect biedt ook normale landingspagina's en standaard bedrijfspagina's naast al het conversiemateriaal maar zou er goed aan doen om dit flink uit te breiden wat ze ook zeker zullen doen. Ik verwacht bij elke upgrade zoveel nieuwe demo's erbij, dat is wat alle top themes doen.
Thrive Architect prijzen
Dit Thrive Architect review komt langzaam op zijn einde, laten we het eens over de kosten hebben. Voor 1 website betaalt u 67 dollar, de gemiddelde prijs voor een goed theme is 60 dollar. Ik zie Thrive als meer dan alleen een goed theme en de 67 dollar zijn dus okay. Als u meerdere sites heeft, kunt u voor 97 dollar per jaar deze met de Architect bedienen, dat is gemiddeld opeens erg goedkoop, een goede deal dus.
Een lidmaatschap kost u 228 per jaar ook al staat er een maandbedrag, men kan niet per maand betalen. U krijgt hiervoor veel meer dan alleen de Architect, veel plug-ins van hoge kwaliteit die we hier niet besproken hebben. Ik denk dat de deal zeker okay is, en interessant voor webdesigners die hiermee 25 sites van klanten van Thrive kunnen voorzien.
Thrive Architect review conclusie
In dit Thrive Architect review komt uit de bus dat Thrive zich met de besten kan meten op het gebied van themes en pagebuilders en op sommige fronten zelfs de leiding neemt. Het is zijn geld meer dan waard en een genot om mee te werken, zeker de inline teksteditor. Ik kijk uit naar toekomstige upgrades, het zal allemaal nog beter worden...
BEAVERBUILDER (Thrive vs Beaverbuilder)
In dit Beaverbuilder review nemen we een kijkje waarom deze pagebuilder zo populair is dat hij door meer dan een miljoen mensen gebruikt wordt. Uit eigen ervaring weet ik al dat Beaverbuilder een van de prettigste en beste support-afdelingen heeft onder pagebuilders. U krijgt razendsnel voor elk probleem wat u tegen zou kunnen komen live, per ticket of mail een oplossing aangeboden.
De Beaverbuilder pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, maar biedt ook zijn eigen theme als het perfecte theme om als start te gebruiken. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe u zelf een goede theme-keuze kunt maken. Het beste theme voor Beaverbuilder is voor mij Astra Pro met vele ready made designs voor de pagebuilder er al in.
Building Blocks
Precies zoals de meeste pagebuilders dat hebben, zijn bij Beaverbuilder rijen en kolommen de hoofdbouwstenen voor de opbouw van uw pagina's. Voor elke rij die u maakt, geeft u meteen op hoeveel kolommen deze moet bevatten. Hetzelfde geldt ook weer voor de modules, net als bij alle goede pagebuilders plaats u de modules in de kolommen.
U heeft call-to-action knoppen, timers, countdowns, foto's, video's en al het standaard materiaal wat u gewend bent ter beschikking voor de styling van uw pagina. Alles gaat via het front-end en het is gewoon prettig werken met Beaverbuilder al gaat het wat trager dan met de Divibuilder bijvoorbeeld.
Prachtig eigenschappen zijn bijvoorbeeld het hebben van globale rijen die site-wide gelden. Als u deze aanpast verandert hij op alle pagina's waar u zo'n rij in gebruik heeft. U kunt uw building blocks dus opslaan en later op andere pagina's hergebruiken.
Premade templates
Afgezien van de vele modules geeft Beaverbuilder de mogelijkheid om 2 verschillende soorten kant-en-klare sjablonen te gebruiken, inhoudspagina's en bestemmingspagina's. Onder de bestemmingspagina's vindt u sjablonen voor shoppagina's, landingpagina's, homepages, nieuwsbriefabonnementspagina's en binnenkort te verschijnen pagina's.
Wat betreft de inhoudspagina's, hier krijgt u de beschikking over "About us" pagina's, Contactpagina's en Servicepagina's. U kunt ook zelf een eigen sjabloon maken en deze opslaan uiteraard. Deze kunt u verder zelf stylen met het Beaverbuilder Front-End Drag and Drop systeem.
Beaverbuilder SEO
Websites gemaakt met de Beaverbuilder hebben standaard een goed SEO en hebben geen CLS en LCP problemen naar de normen van Google Core Web Vitals. De pagina's hebben tevens zeer snelle laadtijden. Dit zijn allemaal Google ranking factoren die een hogere omzet brengen door een betere vindbaarheid.
Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet
Uiteraard is Beaverbuilder 100% responsive, maar dat is niet alles. U kunt in de editor de exacte settings live aanpassen voor de weergave op al deze verschillende apparaten.
Beaverbuilder met WooCommerce
Met Beaverbuilder kan men zonder enige technische kennis vrij coole webshops bouwen. Dat gezegd hebbende bedoel ik dat het zich niet kan meten tegen speciaal hiervoor gemaakte themes als Astra of Ocean-WP. Wat natuurlijk een top oplossing is, is Beaverbuilder met een van deze beide themes te combineren. Het werkt met deze beide themes perfect samen.
Beaverbuilder prijzen
Beaverbuilder koopt men altijd voor een onbeperkt aantal sites. De prijzen worden bepaald door een aantal extra functies zoals access tot hun theme en whitelabeling.
Beaverbuilder Whitelabeling
Webdesignbedrijven vinden het vaak cool of nuttig om in plaats van het Beaverbuilder logo hun eigen logo in het backend te presenteren. Zodoende ziet men niet dat men met Beaverbuilder te maken heeft maar lijkt het software gebouwd door het bedrijf zelf. Verdere fraaie features van de pagebuilder zijn Google-lettertypes, SEO geoptimaliseerd, kop- en voetteksten builders, geweldig forum en support.
Mijn advies wat betreft Thrive vs Beaverbuilder
Om te beginnen bedankt dat u mijn Thrive Architect vs Beaverbuilder review tot het einde aan toe gelezen heeft. Mijn advies is eenvoudig. Niet met Beaverbuilder gaan werken om teleurstellingen en fouten te voorkomen. Installeer op zijn minst meteen een van de 2 hierboven besproken plug-ins die Beaverbuilder laten verdwijnen en de oude vertrouwde Wordpress editor weer terug zetten. Als u bereid bent om wat kosten te maken om met een goede editor te werken, kunt u het beste het Divi Theme kopen, met de Divi Builder (pagebuilder) er al in. Dit is het neusje van de zalm op dit gebied en u zult er geen spijt van krijgen.
Advertisement