TheGem vs Jupiter Theme vergelijking [2024] 💥
THE-GEM vs JUPITER
Jupiter vs TheGem, we vergelijken deze populaire Wordpress-themes op laadsnelheid, het aantal demowebsite en -pagina's, de kwaliteit van de demo's, het type pagebuilder dat ze gebruiken en hoe goed ze aan te passen zijn. TheGem en Jupiter verkopen beide als zoete broodjes en krijgen zeer goede ratingcijfers.
THE-GEM THEME (Jupiter vs TheGem)
The Gem Wordpress Theme is het zeker waard om het theme eens nader onder de loep te nemen en er en review over te schrijven. Het eerste wat opvalt zijn de schitterende demo's die het theme aanbiedt, deze zijn apart en goed gestyled. In totaal heeft het theme op dit moment een slordige 70 met-1-klik te installeren demoversies beschikbaar (creative concepts noemen ze die zelf).
Advertisement
Nieuw: Elementor integratie
Er zijn themes als Be Theme met 600+ demo's maar die zitten redelijk eenvoudig in elkaar, The Gem biedt een veel hogere kwaliteit. Het Be Theme heeft wel meer verkopen en staat zelfs op nummer 3 hiervoor op de Themeforest marktplaats. Kennelijk zijn er veel mensen die voor de vele demo's kiezen terwijl ze er maar 1 kunnen installeren. Maar goed, laten we het over The Gem hebben en om te beginnen eens een aantal van de demo's bekijken.
Met een goed multifunctioneel theme moet u letterlijk elk type website kunnen maken om in onze reviews maximaal te kunnen scoren. En na het spelen met TheGem, kan ik absoluut zeggen dat het die belofte waarmaakt. TheGem is de nieuwste intrede van CodexThemes in de veelzijdige thema-wereld en boy is het veelzijdig. CodexThemes heeft demo's samengesteld voor niches, variërend van creatieve bureaus tot sportscholen, tot restaurants en meer. Het is absoluut een mooi en functioneel thema.
TheGem Hoofdfuncties
- Meer dan 70 eigengemaakte ontwerpconcepten voor verschillende niches
- Templates voor meer dan 400 pagina's
- Nadruk op prestaties
- Handige aangepaste berichttypen
- Schitterende ontwerpen
- Inclusief Bakery Pagebuilder en Revolution Slider
- Juiste code-opmaak voor paginasnelheid
- Multi-page en one-page ready
- 2,500 + font icons
Als een van de meer dan 70 homepage-concepten uw aandacht trekken, kunt u eenvoudig alle of een specifieke selectie importeren via de interface van TheGem. Het enige dat u hoeft te doen, is naar TheGem Import in uw admin-paneel gaan en de wizard zal u overal doorheen leiden. Wat het importproces betreft, kan het niet eenvoudiger zijn.
Installeren van TheGem WordPress Theme
Nadat u TheGem hebt geïnstalleerd, moet u eerst alle vereiste en aanbevolen plug-ins installeren. Zodra je dat hebt gedaan, zal je admin panel er veel voller uitzien. Naast alle nieuwe plug-ins, geeft TheGem je ook veel aangepaste berichttypen.
Zoals ik hierboven al zei in dit TheGem review voor [2024], kunt u altijd een of meer van de 70+ vooraf ontworpen ontwerpconcepten importeren door naar TheGem Import te gaan. Maar als u een van die ontwerpconcepten niet wilt gebruiken, moet u naar het aanpassingsmenu van het thema gaan.
TheGem WordPress Theme aanpassen
TheGem maakt gebruik van zijn eigen beheerder voor themaaanpassingen, niet van de WordPress Customizer. Ik begrijp waarom thema's dit doen, maar ik vind het altijd een beetje frustrerend dat ik een voorbeeld van wijzigingen moet blijven bekijken in plaats van ze in realtime te zien. Ik wou dat er een eenvoudige manier was om alle relevante opties rechtstreeks naar de WordPress Customizer te verplaatsen. Het beheerderspaneel is onderverdeeld in tien categorieën.
In het algemeen stelt u basisinformatie in zoals de lay-out en identiteit van uw blog. Er is niet veel te veranderen buiten je logo en wat informatie over de functionaliteit:
Onder "Header" kunt u elk detail van de kop van uw site instellen. Dit omvat lay-out, uitlijning en vormgeving:
Je hebt een groot aantal header-opties dankzij de drop-outs met meerdere opmaakprofielen. In "Fonts" kunt u instellen welke lettertypen uw site gebruikt en hoe groot deze is. U kunt elke class doornemen om elk aspect van uw lettertypen aan te passen. TheGem bevat Google Fonts, dus je hebt tal van stijlvolle opties. En als u meer selectie wilt, kunt u altijd nieuwe lettertypen importeren via de meegeleverde Fonts Manager:
In de sectie "Colors" kunt u kleuren instellen voor letterlijk elk afzonderlijk element op uw site. Om alles door te nemen en aan te passen zou het een serieuze tijd duren, maar alle opties zijn er als je ze wilt:
Precies zoals de naam al zegt, laat "Backgrounds" je de achtergronden aanpassen voor verschillende delen van je site. U kunt effen kleuren kiezen of afbeeldingen uploaden.
Onder "Footer" kunt u uw voettekst in- en uitschakelen en aangepaste tekst instellen. Nogmaals, niet veel aan deze sectie. Ik heb het gevoel dat hier nog andere waardevolle opties kunnen zijn - zoals het activeren / deactiveren van sociale pictogrammen of links:
Met "Contacts & Socials" kunt u adres- en contactgegevens toevoegen, evenals koppelingen naar sociale pictogrammen. Deze sociale pictogrammen kunnen zowel in de kop- als voettekst worden weergegeven. Ik heb het gevoel dat dit gedeelte in de categorieën Header en Footer zou kunnen worden geplaatst, maar een kniesoor die daarop let.
In deze TheGem review moet vermeld worden dat "Back-up" een prachtige tool is om erin te hebben. Hiermee kun je een back-up van al je thema-instellingen exporteren. Op die manier kunt u, als u ooit enige thema-instellingen zou verliezen, deze eenvoudig herstellen met de back-up functie. In wezen maakt het experimenteren met thema-instellingen een actie met een laag risico, omdat je altijd op de back-up kunt terugvallen als dat nodig is:
TheGem Custom Post Types
TheGem bevat standaard zeven aangepaste berichttypen. Dit zijn:
- Nieuws
- Portfolio's
- Quickfinders
- Klanten
- Gallerijen
- Teams
- Recensies
Aangepaste velden voor berichten en pagina's
TheGem bevat een enorme hoeveelheid aangepaste velden voor het maken van berichten of pagina's. Wanneer u een nieuwe post of pagina toevoegt, ziet u onder aan het scherm tal van opties:
U kunt alles instellen, van videobeelden tot aangepaste fragmenten tot aangepaste lay-outs. Als u bijvoorbeeld de zijbalk voor één bericht wilt verplaatsen, kunt u dat doen met aangepaste velden. Als u aangepaste widgets aan één bericht wilt toevoegen, is dat ook mogelijk. Deze aangepaste velden hebben veel veelzijdigheid. Je hebt tal van nieuwe manieren om je individuele berichten en pagina's aan te passen met TheGem.
Inbegrepen is de Bakery Pagebuilder
Zoals ik in de lijst met functies heb vermeld, krijgt u ook toegang tot Bakery Pagebuilder voor het maken van pagina's. Bakery Pagebuilder is niet mijn favoriete paginabuilder, maar het is absoluut een solide optie en bevat zowel front-end als back-end bewerking. Telkens wanneer u een nieuwe pagina of bericht maakt, heeft u de mogelijkheid om de door u gekozen Bakery Pagebuilder-editorweergave in te voeren om ontwerpen met slepen en neerzetten te maken:
TheGem review Elementor
Het TheGem theme komt nu in 2 verschillende versies voor een prijs. Dat houdt in dat u kunt kiezen tussen de pagebuilder die gebruikt wordt, WP Bakery pagebuilder of Elementor.
TheGem laadtijd – Goede Google PageSpeed Insights Score
Ik heb mijn testen gedaan op een localhost, dus ik kon mijn testsite natuurlijk niet uitvoeren via Google PageSpeed Insights. Ik heb hun demosite wel aan een speedtest onderworpen. Het kreeg een score van 85 desktop zonder caching of geoptimaliseerde afbeeldingen, wat een goede score is.
JUPITER THEME (Jupiter vs TheGem)
Dit Jupiter review voor [2024] zal u laten zien wat voor een geweldig theme Jupiter is. Met 168.104+ verkopen is het Jupiter theme van Artbees vanaf het begin in 2013 een van de best verkochte WordPress themes op ThemeForest. Afgezien van het feit dat het dus al bijna 7 jaar in de top meedoet, heeft het een prachtige 4.75 sterren als waardering. Meer dan 5.000 beoordelingen werden afgegeven, wat betekent dat practisch alle kopers uiterst tevreden zijn over het theme wat ze gekocht hebben. Jupiter heeft niet alleen alles om een schitterende website te kunnen bouwen, het werd gebouwd op speed. De pagina's laden erg snel en het heeft een goed SEO.
Artbees werkt gestaag verder om dit theme te verbeteren en meer demo's te geven. Onlangs werd dus de totaal nieuwe versie Jupiter X uitgebracht met tal van nieuwe snufjes en nu ondersteund door de ELEMENTOR pagebuilder. Dit Jupiter X Theme review is enthousiast over het gebruik van de Elementor pagebuilder want naast de Divi Builder is er in principe geen betere. ELEMENTOR biedt ook extra extensies aan die u bijzonder goed van pas zullen komen tijdens het bouwen van uw blog, webshop of website. De Elementor pagebuilder biedt een enorme flexibiliteit en samen met de Customizer tools in Jupiter X is dat ook alles wat u nodig heeft voor uw project.
Jupiter X-theme review complete lijst met functies
Jupiter X heeft op dit moment maar liefst 240+ verschillende demo-sites. Deze zijn over 8 categorieën verdeeld. Deze demo-sites zijn opgebouwd met behulp van de Elementor pagebuilder wat betekent dat deze ook gebruikt kan worden om de demo's te bewerken. Elementor pagebuilder is de tool om snel aanpassingen te kunnen maken en nieuwe content te bouwen.
Jupiter X komt gebundeld met een aantal topextensies om nog meer power te geven aan Elementor:
- Raven - Raven is door Artbees zelf ontwikkelt om extra widgets aan Elementor toe te voegen waarmee men de header & footer aan kan passen zonder te PRO-versie te moeten kopen van ELEMENTOR.
- Jet add-ons - Meer van hetzelfde, ook de JET-plug-ins voegen meer widgets en functies toe aan Elementor om de bewerking van uw site nog makkelijker te maken.
In Jupiter X ingebouwd zitten een aantal premium plug-ins - waaronder bijvoorbeeld de 3 beste slider plug-ins die er voor Wordpress te vinden zijn: Revolution Slider, LayerSlider en Master Slider, en de Bakery pagebuilder
Header, footer en pagina-inhoud kunnen eenvoudig met ELEMENTOR aangepast worden. Hetzelfde geldt voor de portfolio en blogpagina's dankzij de Elementor-widgets die via de add-on plug-ins toegevoegd werden. De Worpdress Customizer wordt voor alle andere types aanpassingen gebruikt zoals global styling, single blogpagina's of Woocommerce shoppagina's.
Het importeren van templates
We gaan nu in dit Jupiter X review een van de demo-sites importeren die we hierboven besproken hebben. Na de installatie van het Jupiter X theme installeert u meteen de vereiste en exra plug-ins via de installatiewizzard.
Via de Template Area (Jupiter X >> Templates) kunt u snel een demo-website importeren door op "importeren" te klikken en vervolgens uw gewenste demo te selecteren. Het is mogelijk eerst een voorbeeld te bekijken van de demo.
Nieuwe Elementor-widgets en templates
Een ander voordeel van de gebundelde Elementor-extensies van het nieuwe Jupiter X is dat u een hoop nieuwe widgets ter beschikking krijgt:
Daarnaast krijg je ook nieuwe Jupiter X block templates die je kunt gebruiken, evenals:
Elementor Header Builder
Om u te helpen bij het maken van uw header begint Jupiter X u met 20 verschillende headersjablonen om uit te kiezen. Vanaf daar kun je dingen verder aanpassen met je nieuwe Elementor-widgets. Jupiter X ondersteunt mega-menu's, kleverige headers, en transparante headers. En u krijgt ook de optie om verschillende headers te gebruiken, afhankelijk van het apparaat van een bezoeker. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een zijmenu met uitschuivers op mobiele apparaten te gebruiken.
Blog, archief & portfolio builder
De gebundelde Elementor add-ons geven u ook een aantal widgets waarmee u blogposts en portfolio items kunt tonen op uw website. U kunt hiermee speciale archiefpagina's contrueren. Stelt u zich bijvoorbeeld eerst de vraag wat voor inhoud moet worden weergegeven, laten we zeggen blogposts vs portfolio items. Erna kunt u met Elementor de rest stylen en kiezen welke elementen er opgenomen moeten worden zoals bijvoorbeeld naam van de auteur.
Jupiter X WordPress Customizer
Voor andere aanpassingen gebruiken we de Wordpress Customizer met daarin alle door Jupiter geïnstalleerde elementen. In plaats van de standaard zijbalk besturing in de Customizer gebruiken we in Jupiter X het aangepaste pop-up insteelingskader wat tevoorschijn komt zodra u op een item klikt in de customizer:
Door verticaal te moeten scrollen kan het wel eens moeilijk zijn de WordPress Customizer te gebruiken. De pop-up kan over het scherm gesleept worden zodat hij niet in de weg staat waar je bezig bent. De 2 belangrijkste functies in de customizer zijn:
Blog single lay-out
De eerste van deze 2 functies is het beheer van je blogposts (ook het archief dus, maar aanpassen met Elementor) que lay-out en ontwerp. Jupiter X komt al met verschillende keuzes aan prachtige blog lay-outs. Meerdere functies kunnen aan- en uitgezet worden en metadata kan toegevoegd worden. De knoppen voor social sites en gerelateerde berichten vielen osn meteen op als schrijver van theme reviews. Deze kunnen ook uitgezet worden indien gewenst.
WooCommerce-shop customizer
Woocommerce shopeigenaren zullen bijzonder tevreden zijn de vele aanpassingsmogelijkheden voor zowel winkelpagina's als productpagina's:
Andere Customizer settings
Naast de settings voor Woocommerce en de single blogpagina in de customizer heeft deze nog veel meer settings uiteraard zoals: kleuren, fonts, header-gedrag, sidebar settings, footer settings.
Ook kunnen de 404- en onderhoudspagina aangepast worden, wat het zelfs mogelijk maakt om een Elementor template te gebruiken voor deze 2 functies. Een onderhoudsmodus plugin van een derde partij is met Jupiter X overbodig want ook die functie zit er al in.
Jupiter X pagina/post niveau controle
Via de meta-box post-opties verkrijgt u nog eens extra settings in Jupiter X als u met een single post of pagina werkt. Dit biedt extra flexibiliteit bij het werken met de WP-editor en Elementor. Settings die hier aangepast kunnen worden zijn o.a. spatiëring, zijbalkgebruik,de lay-out aanpassen waaronder ook de breedte ervan. Ook schakelstijlen wijzigen, kop-, voettekst- of titelbalksettings, gerelateerde posts en social kunnen hier ingesteld worden.
TheGem vs Jupiter conclusie
Allereerst bedankt voor het lezen van deze Jupiter vs TheGem-vergelijking tot het einde. Beide themes zijn 100% compatibel met Elementor pagebuilder wat geweldig is, al doet Jupiter zijn best zelf een goede pagebuilder te bieden wat aardig lukt. Mocht u het geld ervoor hebben om Elementor Pro te installeren dan zou ik dat zeker doen, het verschil tussen gratis en pro is erg groot. TheGem is een multipurpose theme met ontzettend veel instellingen, men moet hiervan houden, sommigen haten het want soms zijn dingen zo moeilijk te vinden. Jupiter en TheGem laden ongeveer even snel. Beide themes zijn hun geld zeker waard mits het slecht voor 1 enkele website is.
In het geval u 2 of meer websites van een theme wilt voorzien, raad ik deze beide themes af want dan wordt het veel te duur aangezien voor elke website een aparte dure licentie nodig zal zijn. In dat geval kunt u veel beter Astra of Divi gebruiken aangezien u daarmee voor meerdere sites veel goedkoper uit bent. Daar komt nog bij dat deze laatstgenoemde themes hoger gerangschikt zijn in mijn top 10 themes voor [2024] dan TheGem en Jupiter.
Advertisement