Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Reacties van Wordpress verwijderen [2024] 💥

Reacties van Wordpress verwijderen


Er zijn verschillende manieren om reacties van WordPress te verwijderen. Hoewel de standaardtools van WordPress kunnen worden gebruikt om opmerkingen te verwijderen, is dit niet de beste optie. Er zijn plug-ins die alle opmerkingen met één klik kunnen verwijderen. Dit is de gemakkelijkste manier. U kunt ook toegang krijgen tot de database om uw opmerkingen te verwijderen, hoewel dit moeilijk kan zijn als u dit nog nooit eerder hebt gedaan. Zodat u de beste optie voor u kunt kiezen, laten we u zien hoe u ze allemaal kunt doen.


Advertisement

Divi Ad 680px


Dit artikel gaat alleen over het verwijderen van reacties, als je reacties in Wordpress wilt uitschakelen lees dan dit artikel. NB: Maak altijd een back-up van uw website voordat u wijzigingen aanbrengt.

1. Op een eenvoudige manier reacties verwijderen

U hebt geen plug-in of databasetoegang nodig om WordPress-opmerkingen te verwijderen. De functionaliteit is al ingebouwd in WordPress. Navigeer naar "Opmerkingen" in uw WordPress-dashboard. Om alles te selecteren, klikt u op het selectievakje bovenaan de lijst met opmerkingen. Zoek vervolgens naar bulkacties en klik op "Verplaatsen naar prullenbak". Klik op "Toepassen".


Remove comments from Wordpress basic way


Je kunt maximaal 20 reacties tegelijk verwijderen. Dit betekent dat je het meerdere keren moet doen totdat ze allemaal op zijn. WordPress ruimt de prullenbak normaal gesproken binnen 30 dagen op. Als u echter alle opmerkingen permanent wilt verwijderen, klikt u op het tabblad "Prullenbak" onder de kop Opmerkingen en klikt u op de knop "Prullenbak legen".

2. Reacties verwijderen met een plug-in

Als we het hebben over duizenden reacties die u wilt verwijderen, is er een probleem dat er slechts 20 tegelijk kunnen worden verwijderd. We gaan de WP Bulk Delete-plug-in gebruiken om veel opmerkingen in één keer. Ga naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen" in uw WordPress-backend. Zoek naar de naam van de plug-in, installeer en activeer deze.

Navigeer naar "WP Bulk Delete" >> "Reacties verwijderen". Stel vervolgens het verwijderingsproces in. Zorg ervoor dat u alle vakjes in "Reactiestatus" aanvinkt, inclusief "Goedgekeurde opmerkingen". U kunt ook een sectie Opmerkingendatum maken voor het geval u een onverwachte stortvloed aan opmerkingen hebt ontvangen. Hiermee kunt u opmerkingen binnen een bepaalde tijd of na een bepaalde datum verwijderen. Hierdoor kunt u uw legitieme oudere opmerkingen behouden. Als u ze niet allemaal wilt verwijderen, laat u de instelling zoals deze is. En klik natuurlijk op "Reacties verwijderen". Zie screenshot.


Remove comments from Wordpress plugin


3. Reacties verwijderen met phpMyAdmin

Deze optie is ingewikkelder en wordt niet aanbevolen voor beginners. Er moet een databaseback-up worden gemaakt voordat u deze optie probeert. Het is veilig en effectief als u voorzichtig bent en een back-up hebt. Normaal gesproken zouden alle hostingpanelen de phpMyAdmin-databasetool moeten hebben. Log gewoon in op uw Cpanel, gebruik het zoekvak en typ: "php". Klik op "phpMyAdmin".

Klik nu op de database die uw website gebruikt. Markeer nu de tabellen wp_comments en wp_commentmeta zoals hieronder weergegeven in de schermafbeelding. Ga naar "Met geselecteerd" en kies "Leeg". Hiermee worden alle gegevens in de tabellen gewist en op deze manier heb je alle opmerkingen van WordPress verwijderd.


Remove comments from Wordpress phpMyAdmin


3. Removing comments with SSH

Deze optie is nog complexer en wordt daarom niet aanbevolen voor beginners, het is alleen voor experts. Vraag uw verhuurder naar uw mogelijkheden. U krijgt ook de gebruikersnaam, het wachtwoord en de verbindingspoort om u toegang te verlenen. Open een tool zoals putty op uw laptop en voer de volgende opdrachten uit. Hierdoor worden de tabellen met de opmerkingen leeggemaakt.


TRUNCATE `wp_commentmeta`;
TRUNCATE `wp_comments`;


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven