Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe de browsercache wissen op desktop [2024] 💥

Hoe de browsercache wissen op desktop


Door uw cachegeheugen te wissen, kunt u browseproblemen oplossen, ruimte vrijmaken en opgeslagen pagina's verwijderen. Door het cachegeheugen te wissen, wordt uw browser gedwongen om het nieuwste exemplaar van de website op te halen. Laten we eens kijken hoe we de cache kunnen wissen voor alle grote browsers op desktop en laptop.


Advertisement

Divi Ad 680px


Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om uw cache van alle browsers te wissen. We gebruiken de Windows-sneltoets CTRL+SHIFT+DEL of COMMAND+SHIFT+DELETE voor Mac. Mensen vergeten echter snelkoppelingen en in dat geval kun je het beste een add-on in je browser inbouwen. De add-on heeft een "clear cache"-knop, wat de zaken te gemakkelijk maakt.

1. Cache wissen in Firefox-browser

Laten we beginnen met mijn favoriete browser, Firefox van Mozilla. De eerder genoemde CTRL+SHIFT+DEL-snelkoppeling opent een pop-upvenster voor "Recente geschiedenis wissen" waar u kunt kiezen wat u precies wilt wissen. Leuker is echter om een add-on te installeren, zoals ik al eerder zei. Klik hiervoor rechtsboven op het hamburgermenu en klik op "Add-ons en thema's".

Gebruik het zoekvak, typ "cache wissen" en druk op "Enter" op uw toetsenbord. Kies een van de eerste 5 add-ons die getoond worden, ze werken allemaal 100% goed. Installeer de add-on en er verschijnt een kleine knop naast uw URL-balk in uw browser.

2. Wis het cachegeheugen in de Google Chrome-browser

De eerder genoemde CTRL+SHIFT+DEL-snelkoppeling opent een pop-up waarin u kunt kiezen wat u precies wilt wissen. Via de Chrome Web Store vind je ook duidelijke cache-add-ons voor de Chrome-browser. Ga gewoon naar deze URL in uw Chrome-browser. Installeer de add-on en er verschijnt een kleine knop naast uw URL-balk.

Je kunt ook naar het instellingenmenu gaan om de cache op die manier te wissen. Omdat er add-ons zijn die weinig zin hebben, omdat het veel werk is en niemand dit elke keer wil doen als hij zijn cache moet wissen. Als je eigenwijs bent en echt wilt weten hoe je dit moet doen, google het dan.

3. Cache wissen in Edge-browser

Hoewel Edge extensies (add-ons) heeft, is er voor zover ik weet geen duidelijke cache-add-on voor. De beste manier is zoals altijd om de sneltoets CTRL+SHIFT+DEL op uw toetsenbord te gebruiken. Hierdoor wordt het menu "Browsegegevens wissen" geopend, waar u kunt kiezen wat u wilt verwijderen.

Als u geen snelkoppelingstype bent, moet u uw cache op de harde manier wissen. Open Microsoft Edge. Selecteer de knop met drie stippen bovenaan. Selecteer "Instellingen". Klik op "Privacy en services". Selecteer "Kies wat u wilt wissen". Selecteer de te verwijderen items en klik vervolgens op "Nu wissen".

4. Cache wissen in Safari-browser

De sneltoets Option+Command+E kan worden gebruikt om caches in Safari op een Mac te wissen.

Hoewel Safari extensies (add-ons) heeft, kosten deze geld. Open Safari en selecteer "Safari" >> "Safari-extensies" in de menubalk. Open de pagina Safari-extensies in de App Store. Klik op Get om de extensie te downloaden of te installeren. Log in met uw Apple ID om toegang te krijgen tot de extensie.

Klik op "Installeren". Nadat de extensie is geïnstalleerd, klikt u op Openen om deze te openen. Volg de instructies op het scherm. Ga terug naar Safari om de extensie in te schakelen. Selecteer "Safari" >> "Voorkeuren" of "Instellingen". Klik op "Extensies". Klik op het selectievakje naast de titel van de extensie.

Cache wissen in Safari zonder een add-on is bijna eenvoudiger. Dit doe je via het menu "Ontwikkelen". Selecteer Ontwikkelen in de Safari-menubalk en selecteer vervolgens "Leeg caches".

5. Cache wissen in Opera-browser

Wis browsegegevens zijn snel toegankelijk met de sneltoetsen CTRL+SHIFT+DEL voor Windows en COMMAND+SHIFT+DELETE voor Mac. Opera heeft duidelijke cache-add-ons. Open uw Opera-browser en ga naar deze URL om snel deze add-ons te vinden.

De basismanier is:
  • Klik op het pictogram "Instellingen". Het ziet eruit als een hamburger in de rechterbovenhoek.
  • Scrol omlaag naar "Browsegegevens wissen".
  • Opera kiest automatisch items die u kunt verwijderen. Dit omvat afbeeldingen en bestanden in de cache. Om de gegevens te verwijderen, klikt u op "Gegevens wissen".

  • Advertisement

    Divi Ad 680px    Scroll naar boven