Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Facebook account is vergrendeld [2024] 💥

Mijn Facebook account is vergrendeld


Facebook heeft zijn beveiliging aangescherpt en striktere richtlijnen ingevoerd, waardoor sommige gebruikers geen toegang meer hebben tot hun accounts. Het platform kan accounts uitschakelen, vergrendelen of activiteiten beperken, waardoor gebruikers soms niet meer bij hun account kunnen.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Waarom is mijn Facebook-account vergrendeld?

Als je Facebook niet werkt, kan dit meestal snel worden opgelost. Echter, als Facebook zelf je account vergrendelt, is dat lastiger. Er zijn verschillende redenen waarom je account vergrendeld kan worden, variërend van gebruikersfouten tot het overtreden van de gebruiksvoorwaarden. Dit kan frustrerend zijn en lastig om te herstellen.

 1. Facebook kan vermoeden dat je account is gecompromitteerd als je op meerdere apparaten bent ingelogd.
 2. Facebook kan denken dat je de regels hebt overtreden.
 3. Overtreding van de gebruiksvoorwaarden en gemeenschapsnormen door bijvoorbeeld het gebruik van een valse naam of het plaatsen van verboden inhoud.
 4. Je account kan als een beveiligingsrisico worden beschouwd vanwege verdachte activiteiten, zoals het verspreiden van illegale inhoud of het lastigvallen van andere gebruikers.
 5. Je kunt misleid zijn door een phishing-e-mail en ingelogd hebben op een nep-"Facebook"-website. Cybercriminelen kunnen dan toegang krijgen tot je account.
 6. Iemand kan je account hebben gerapporteerd, waardoor Facebook het automatisch markeert en onderzoekt.
 7. Te veel groepen. Facebook staat maximaal 200 groepen toe. Als je deze limiet overschrijdt, kan je account worden vergrendeld.
 8. Te veel berichten plaatsen in een korte tijd kan je als spammer bestempelen.
 9. Het zelden voorkomende geval dat je meer dan 5.000 vriendschapsverzoeken hebt verstuurd.
 10. Malware kan Facebook waarschuwen dat je account mogelijk is gehackt. Bezoek onze gids voor tips om je privacy op Facebook te verbeteren.
 11. Je bent minderjarig en niet lid van een middelbare schoolgroep.

2. Hoe krijg ik toegang tot een vergrendeld Facebook-account?

Neem contact op met Facebook als je denkt dat je account ten onrechte is vergrendeld en je zeker weet dat het niet om een van de bovengenoemde redenen is.

Facebook zal je probleem ook onderzoeken als je dit formulier invult. Houd er rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat je een reactie ontvangt.

Je moet de beveiligingsvraag beantwoorden die je hebt gekozen bij het aanmaken van je account om je identiteit te bevestigen.

Je kunt je account resetten of herstellen als je je e-mailadres of telefoonnummer kent.

Je kunt ook een vertrouwde Facebook-vriend kiezen om een code op te halen via een URL. Na het invoeren van deze code kun je je account zien, maar het wordt pas toegankelijk na 24 uur wachten.

3. Zijn er documenten nodig om mijn Facebook-account te herstellen?

Facebook kan denken dat je twee accounts hebt aangemaakt of een account met een valse identiteit. Je ontvangt dan mogelijk een bericht dat Facebook aanvullende documenten beoordeelt en dat je geen toegang hebt tot je account. Je moet extra documentatie aan Facebook verstrekken om je identiteit te verifiëren.

Dek vertrouwelijke informatie af bij het uploaden van documenten om het risico op identiteitsfraude te verkleinen. Je naam, geboortedatum en foto moeten duidelijk zichtbaar zijn op alle documenten.

Meer informatie over de soorten documenten die Facebook accepteert, vind je op de officiële hulppagina van Facebook. Lees ook hoe je je document uploadt en waarom je bewijs moet leveren.

Nadat je je documenten hebt gescand en opgeslagen op je computer, ga je terug naar het contactformulier en klik je op "Uploaden". Selecteer het bestand met je ID. Facebook kan enkele weken nodig hebben om op je verzoek te reageren. Je kunt je Facebook-account ook niet herstellen als je het hebt aangemaakt onder een valse identiteit of als je naam niet exact overeenkomt met de naam op je documenten.

4. Verschillende manieren om een vergrendeld Facebook-account te herstellen

Facebook kan accounts uitschakelen die als gehackt, gecompromitteerd of ge-phished worden beschouwd. Je kunt je browser opschonen of een tweede verificatieproces doorlopen als dit het geval is.

Je kunt je account herstellen door je Facebook-account de komende 96 uur niet te openen. Je kunt ook cookies verwijderen en de cache in je browser wissen. Dit kan in sommige gevallen de toegang tot je account herstellen.

Je kunt ook een geautomatiseerd beveiligingsverificatieproces doorlopen als je inlogpogingen mislukken. Facebook kan je een sms sturen met een code om je mobiele nummer online te bevestigen.

Je kunt ook de identiteit van je vrienden verifiëren door willekeurige foto's te identificeren waarop ze zijn getagd. Als je succesvol bent, ontvang je een felicitatiebericht en krijg je toegang tot je account.

5. Hoe voorkom ik dat mijn Facebook-account wordt vergrendeld?

Je hebt mogelijk geen controle over je account als het zonder waarschuwing wordt uitgeschakeld of vergrendeld. Je kunt voorkomen dat je account opnieuw wordt vergrendeld door de volgende stappen te volgen:

 1. Beperk het aantal verzonden vriendschapsverzoeken.
 2. Lees en volg de gebruiksvoorwaarden en richtlijnen van Facebook.
 3. Beperk het aantal berichten dat je in korte tijd plaatst.
 4. Voeg andere socialemediaplatforms zoals LinkedIn, Twitter, Instagram en anderen toe aan je marketingplan en bouw daar een fanbase op.
 5. Wees voorzichtig met het klikken op links in e-mails die van Facebook lijken te komen, omdat cybercriminelen gemakkelijk je Facebook-account kunnen hacken.

Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven