Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Facebook-account is gehackt [2023] 💥

Mijn Facebook-account is gehackt


Als u vermoedt dat uw Facebook-account is gehackt, moet u onmiddellijk uw wachtwoord wijzigen. Volg deze stappen als je geen toegang hebt tot Facebook.

Hackers voelen zich aangetrokken tot Facebook en zijn 2 miljard gebruikers. Terwijl enkele van de meest succesvolle hacks het nieuws halen, zijn andere minder bekend en hebben ze slechts invloed op een klein aantal Facebook-gebruikers.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Verdachte zaken die erop kunnen wijzen dat uw account is gehackt

 • Uw wachtwoord of e-mailadres is gewijzigd
 • U heeft uw naam en/of geboortedatum laten wijzigen.
 • Er zijn valse vriendschapsverzoeken verzonden vanaf uw account naar mensen die u niet kent.
 • Mensen die al je vrienden zijn, hebben vriendschapsverzoeken ontvangen.
 • Het lijkt erop dat je berichten hebt gemaakt die je niet hebt gemaakt.
 • Vrienden krijgen berichten van je die ze niet hebben verzonden.

2. Hoe hacken hackers uw account?

De meest gebruikelijke manieren zijn het hergebruiken van wachtwoorden, het gebruik van keyloggers, het beantwoorden van beveiligingsvragen, het gebruik van je gestolen telefoon of computer, je hebt een openbare pc ingelogd gelaten en ze maken ook gebruik van social engineering. Het maakt niet uit hoe ze aan je Facebook-inloggegevens zijn gekomen, het is belangrijk om snel te handelen om de schade te minimaliseren en verdere hacks te voorkomen.

3. De hack melden bij Facebook

U kunt een hack melden bij het bedrijf als u uw Facebook-wachtwoord niet kunt herstellen of geen toegang kunt krijgen tot uw account.

 1. Open de Compromise Account-pagina van Facebook.
 2. Klik op "Mijn account is gecompromitteerd".
 3. Klik op "Zoeken" om het e-mailadres of telefoonnummer in te voeren dat aan uw account is gekoppeld.
 4. Klik op "Doorgaan" om uw wachtwoord in te voeren, een oud of huidig wachtwoord.
 5. Klik op 'Doorgaan' om een van de opties te selecteren die aangeven waarom u denkt dat uw account is gehackt.
 6. Facebook informeert u dat u uw wachtwoord moet wijzigen en moet bevestigen dat eventuele recente wijzigingen in uw account door u zijn aangebracht. Dit zorgt ervoor dat uw account veilig blijft. Klik op "Aan de slag".
 7. Volg deze instructies om uw wachtwoord te wijzigen en uw account te beveiligen.

4. Verwijder apps die je niet hebt geïnstalleerd

U moet alle Facebook-apps verwijderen die u niet herkent. U kunt ook apps verwijderen die u niet meer gebruikt. Mogelijk hebt u de apps ooit toegang gegeven tot uw persoonlijke gegevens.

 1. Klik op de pijl rechtsboven om het Facebook-menu te openen.
 2. Klik op "Instellingen".
 3. Klik in het linkerdeelvenster op "Apps en websites".
 4. Klik op "Verwijderen" in het vak naast de Facebook-apps die u wilt verwijderen.
 5. Klik op de bevestigingsvraag op "Verwijderen". U kunt ook alle berichten, foto's of video's verwijderen die namens u door de apps zijn geplaatst.

Klik op "Bekijken en bewerken" in een app om het toegangsniveau en de informatie te zien die Facebook ermee deelt. U vindt ook "Apps, Website"-pagina's en extra tabbladen bovenaan. Dit zijn onder meer verlopen apps (apps die een keer toegang hadden maar sindsdien hun rechten zijn verlopen) en eerdere apps (die uit uw account zijn verwijderd).

Apps die zijn verwijderd of verwijderd, hebben nog steeds informatie over hen tijdens hun actieve status, maar u hebt geen toegang tot deze informatie via uw Facebook-account als ze eenmaal zijn verwijderd of vervallen. Als u op de tegel klikt om de verlopen of verwijderde app te zien, ziet u hoe u de app kunt vragen uw gegevens te verwijderen.

5. Vrienden informeren

Breng uw Facebook-vrienden op de hoogte van het hacken van uw account. Informeer uw Facebook-vrienden om niet op links van uw account te klikken die tijdens de hack zijn verzonden. Hackers hebben mogelijk berichten op de pagina's van uw vrienden geplaatst, links in opmerkingen verzonden of u een privébericht gestuurd.

Je kunt bepaalde maatregelen nemen om toekomstige hacks te voorkomen, zoals 2-factor-authenticatie, het regelmatig wijzigen van je wachtwoord, het gebruik van zeer sterke wachtwoorden en natuurlijk het gebruik van Facebook's speciale veiligheidscontrole. Je moet ook controleren of andere sociale accounts, zoals bijvoorbeeld jouw YouTube, zijn gehackt.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven