Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Kinsta vs Cloudways hosting-vergelijking [2024] 💥

Kinsta vs Cloudways vergelijking


KINSTA vs CLOUDWAYS


Kinsta vs Cloudways, twee geweldige Wordpress-hosting bedrijven. Deze hosters voeren de ranglijsten aan voor de beste Wordpress hosting voor [2024]. Laten we eens kijken wat hun specialiteiten zijn en hoe hun prijzen zich verhouden.

KINSTA HOSTING (Kinsta vs Cloudways)

Kinsta hosting review


KINSTA HOSTING REVIEW

Kinsta is geen normale hosting maar een die u al het werk uit handen neemt behalve uw websites maken, dat moet u zelf doen. Dit heet een managed hosting, en deze hebben als specialiteit dat uw websites razendsnel laden op hun servers. In dit Kinsta hosting review bekijken we waarom het het waard is 30 dollar per maand (1 website) hiervoor te betalen. Dit soort hosters zijn de mode dus veel mensen snappen al waarom.


Advertisement

Divi Ad 680px


Websitebezoekers hebben weinig geduld vandaag de dag, zodra ze ongeduldig worden en uw webite verlaten verdient u zeker niets meer aan ze. Testen hebben aangetoond dat een website die 1 seconde sneller laadt meteen 10% meer omzet kan geven. Dus als u per maand 3000 dollar verdient, komt daar met die seconde 300 dollar bij. Tien keer zoveel als de prijs van deze hosting. Voor grote bedrijven zijn de extra winsten natuurlijk nog veel en veel groter. Kinsta zal uw huidige website gemiddeld niet meteen 1 seconde maar waarschijnlijk wel met 2 of 3 seconden versnellen. Reken zelf maar uit wat dat opbrengt.

KINSTA CLOUD HOSTING

Kinsta is op het Google Cloud Platform gebouwd wat het snelste netwerk is wat er is. Als u dat gaat vergelijken met een standaard normale hosting waar verschijnlijk verouderde servers gebruikt is het verschil 10x sneller. Kinsta beschikt over vele datacenter en u kunt zelf de locatie voor uw servers uitzoeken, uiteraard zo dicht mogelijk bij uw bezoekers. Kinsta bestaat al meer dan 10 jaar waarin ze zich als managed hoster geperfeccioneerd hebben natuurlijk. Tegenwoordig zijn er meer van dit soort hosters die het GCP gebruiken, maar Kinsta was de eerste.

Netwerk

Wat maakt dat deze hosting zoveel sneller zou zijn dan een gewone hosting bij een ander bedrijf? Om te beginnen dus dat het op de Google Cloud is aangesloten die uitsluitend hoogwaardige servers en internetverbindingen gebruikt. Dit platform gebruikt zogenaamde VM's die beschikken over massa's RAM, SSD, en een hele snelle internetverbinding. Kinsta gebruikt de C2 Compute-Optimized VM's, het neusje van de zalm op CPU-gebied.


Kinsta hosting review netwerk


Speedtest GCP-N1 & GCP-C2

In dit Kinsta hosting review gaan we niet te ver in op de verschillen tussen de diverse netwerken die Google biedt. Wat ik u wel wil zeggen is dat Kinsta een test liet uitvoeren door Alexander Fauske (SEO-specialist) die tot de conclusie kwam dat het GCP-C2 netwerk voor Wordpress & Woocommerce website minstens 2x sneller is dan het standaard Google-netwerk GCP-N1. Het gaat hier om zeer uitgebreide testen die met en zonder Kinsta-cache uitgevoerd werden. Bekijk hier alle resultaten uit de GCP-N1 & GCP-C2 speedtest. In de test werd op de websites van verschillende vooraanstaande klanten van Kinsta uitgevoerd. Misschien goed om te weten is dat bij Kinsta alle klanten hun sites op C2-servers hebben en bijvoorbeeld bij een van de grootste concurrenten genaamd WP-Engine dit alleen voor elite-gebruikers is met dure pakketten.


Kinsta hosting review Alexander Fauske


Kinsta Cache systemen

Was u al op zoek naar de beste cache plug-in voor Wordpress? Die heeft u niet meer nodig als uw websites bij Kinsta ondergebracht zijn vanwege hun al aanwezige geavanceerde cache systemen. Kinsta regelt de volgende caches: Object-Cache, Bytecode-Cache, CDN-Cache, en Page-Cache.

Page-Cache

Bij pagina caching wordt de complete HTML van pagina's opgeslagen zodat andere pagina's sneller opgebouwd kunnen worden en al ge-cachte pagina's vrijwel meteen getoond kunnen worden. In het geval van Wordpress worden ook php-bestanden opgeslagen en database-queries overgeslagen. Dit zorgt allemaal voor veel snellere laadtijden. Kinsta gebruikt het Nginx Fast-CGI cache-module. De tijd waarin de cache verloopt kunnen Kinsta-klanten zelf instellen. De Kinsta Page-Caching is zo ingesteld dat hij automatisch werkt voor Wordpress, Woocommerce en nog veel meer.

Bytecode-Cache

Bytecode-Caching houdt in dat php-code opgeslagen wordt om bij verdere verzoeken het compileren ervan over te kunnen slaan. Kinsta heeft OP-Cache actief voor alle op dit moment gebruikte php-versies. Php 7.2, Php 7.3 en Php 7.4. Zodra nieuwe versies uitkomen worden deze automatisch opgenomen. OP-Cache optimaliseert het gebruik van Php-bestanden omdat deze niet steeds opnieuw gecompleer hoeven te worden. In Kinsta-testomgevingen is de OP-Cache uitgeschakeld omdat anders aangepaste Php-bestanden pas later zichtbaar zouden worden. OP-Cache mag in geen enkel netwerk ontbreken voor optimale laadtijden.

CDN-Cache

CDN-Caching houdt in dat JS, CSS en Media-bestanden op servers overal ter wereld opgeslagen worden zodat website-bezoekers deze kunnen downloaden van een bron dicht bij hun locatie. Een bijkomend voordeel is dat de originele server door de CDN behoorlijk wordt ontlast. Er zijn 2 soorten CDN. Het eerste type werkt met vervangende URL's en het tweede type is een echte proxyserver waarbij domeinen andere naamservers ingesteld moeten hebben bij hun registrars. Kinsta gebruikt KeyCDN wat van het eerste type is. Aangezien de Google Cloud al beschermd wordt is het niet nodig om DDos en Dos-becherming te bieden via de CDN.

Object-Cache

Object-Caching reduceert de belasting op databases door database-queries op te slaan. Zodoende hoeft de database niet opgevraagd te worden bij pagina-verzoeken. Wordpress heeft al een ingebouwde Object-Cache voor enkele pagina's, beter is echter een Object-Cache die voor meerdere pagina's werkt. Dit kan bereikt worden door een script in de wp-content-folder te plaatsen of via een Wordpress cache-plug-in met de mogelijkheid hiervoor. Makkelijker is echter de bij Kinsta aangeboden Redis te gebruiken voor blijvende Object-Caching.

MyKinsta Dashboard review

MyKinsta is uw dashboard bij Kinsta van waaruit u alles kunt instellen. The "Feel" van alles is erg overzichtelijk, schoon, en duidelijk. Verwacht geen Cpanel want de meeste zaken worden al door Kinsta geregeld. Zoals u weet nemen ze u al het werk zo veel mogelijk uit handen wat erg prettig is. U heeft dus ook geen Cpanel nodig, het MyKinsta-panel is voor persoonlijke instellingen van alles. We kunnen gerust zeggen dat dit voor elke leek eenvoudig te bedienen en te begrijpen is. Dit panel werd door UX/UI-experts ontwikkeld en dat merkt men meteen.


Kinsta hosting review MyKinsta


Kinsta hosting Uptime

In dit Kinsta Hosting Review moeten we het zeker ook over uptime hebben. De meeste normale goedkope hosters adverteren vaak met 99.9% uptime oftewel uw websites zijn practisch altijd online op een kleine uitzondering na. Dit is bij de meeste hosters zwaar gelogen en zitten ze dichter bij 99% en in sommige gevallen nog een stuk lager. Bij Kinsta en andere tophosters is het omgekeerde het geval. Uw websites zijn gewoon 100% online het hele jaar door zoals hieronder op de afbeelding te zien is.


Kinsta hosting review Uptime


Kinsta hosting Security

Om te beginnen worden alle sites beschermd door GCP's enterprise-level firewall. Kinsta hosting heeft wat we kennen als Symlink Race Condition Protection (Cpanel), ofwel alles is geïsoleerd zodat hackers niet van de ene in de andere website kunnen komen. Kinsta gebruikt hiervoor LXC en LXD Linux-containers. Vanwege de hoge security bij Kinsta is het erg moeilijk voor hackers om door de beveiliging te breken maar als iemand vanaf een computer waarop een hacker een keylogger heeft geïnstalleerd op zijn account inlogt is het snel gebeurd natuurlijk. Mocht een site gehackt worden kommert Kinsta zich hierom, u hoeft niets te doen.

Andere veiligheidsmaatregelen zijn onder andere dat moeilijke paswoorden vereist zijn, IP's die meer dan 6x fout inloggen worden tijdelijk geblokkeerd, en er is GeoIP blocking. FTP is verboden, alleen volledig versleutelde SFTP en SSH-verbindingen zijn toegestaan en er worden gratis SSL-certifikaten verstrekt. Verder worden er automatisch back-up's gemaakt van al uw websites. Lees hier meer over security bij Kinsta.

Kinsta managed hosting review: Pricing

Kinsta is een dure hosting service vergeleken met de normale hosting die de meeste mensen kennen. Dit is een service voor mensen die er rendement uithalen. Als u webshops heeft dan gaan die op Kinsta service een stuk grotere omzet draaien. De prijs van de hosting bestaalt zich zo snel dubbel en dwars terug. Dat geldt uiteraard helemaal voor midden- en grote bedrijven die min of meer verplicht zijn dat hun pagina's snel laden om serieus genomen te worden en de extra omzet die hier bereikt kan worden is erg hoog. Bekijk hier hun prijzen.

Kinsta hosting review: Conclusie

Kinsta is mijn favoriete managed hostingservice en wat mij betreft zijn geld dubbel en dwars waard. Ik wil geen extra hoofdstuk besteden aan hun service maar u kunt zich al voorstellen dat die eerste klasse is neem ik aan. Als u meer wilt weten over Kinsta raad ik u aan via de knop hieronder eens op hun site te kijken.



Naar Kinsta




CLOUDWAYS HOSTING (Kinsta vs Cloudways)

Cloudways hosting review


CLOUDWAYS HOSTING REVIEW

Om te beginnen is het goed om te weten dat Cloudways vele verschillende datacenter biedt. U kunt dus kiezen waar ter wereld u uw website onder wilt brengen. U heeft daarbij de keuze uit de UK, Nederland, Duitsland, Frankrijk, USA, Canada en nog wat landen waarin u zeker minder geinteresseerd zult zijn zoals India, Singapore, Taiwan, Korea et cetera. Afgezien daarvan is het inschakelen van CDN bij Cloudways erg eenvoudig zoals ik hieronder in het hoofdstuk daarvoor verder roe zal lichten.

CLOUDWAYS CLOUD HOSTING

Wat er voor mij in dit Cloudways hosting review meteen uitspringt als groot verschil met andere hosters is dat men kan kiezen tussen de Clouds van Google, Amazon, Digital Ocean, Linode en Vultr. De laatste 3 rekenen duidelijk minder en dat weerspiegelt zich ook in de prijs van Cloudways zelf. Ik geef zeker de voorkeur aan de Google C2 VM's aangeziene er niks snellers is dan dat. Maar men kan bij Cloudways dus kiezen wat men wil.

Netwerk

Een goede goedkope oplossing is uw websites over het Vultr netwerk te laten lopen. Het beste wat ze bij Cloudways hebben is uiteraard de Compute VM's in de Google Cloud. Een stuk duurder maar zeker de moeite waard. Een bedrijf als Kinsta bijvoorbeeld heeft al zijn klanten binnen dat netwerk en op die VM's.


Cloudways hosting review Google Cloud


Cloudways Cache systemen

Bij Cloudways vindt u alle mogelijke cache systemen zoals ook verwacht mag worden bij een dergelijke hoogwaardige service die ze aanbieden.

Page-Cache

Uiteraard de gebruikelijke Page-Caching die HTML en afbeeldingne opslaat om deze op elk gewenst moment te kunnen hergebruiken. Zodra iemand een pagina van uw website oproept hoeft dus niet alle data bij elkaar gezocht te worden, maar is al beschikbaar om deze direct aan te bieden. Dit type cache kunnen bezoekers zelf wissen via hun browser.

Varnish, Redis en Memcached

Varnish kan zowel statische als dynamische inhoud cachen wat website- en serverprestaties flink verbetert. Redis wordt gebruikt voor zowel object caching en database caching. Redis is open-source en bespaart tijd door het opslaan van database requests. Ook Memcached is beschikbaar bij Cloudways en heeft een soortgelijke functie als Redis. Lees meer over Redis hier en meer over Memcached hier. Met name Woocommerce website profiteren flink van Memcached doordat het overtollige verzoeken naar de database vermijdt waardor de database behoorlijk ontlast wordt.

CDN-Cache

Door Cloudways-CDN te activeren wordt uw website wereldwijd op servers opgeslagen met als gevolg dat uw websitebezoekers van lokale servers uw pagina's op kunnen roepen. Hieronder op de afbeelding is te zien hoe eenvoudig dit is.


Cloudways hosting review CDN


Opcode Caching

Reeds verwerkte PHP-requests kunnen opgeslagen worden als geconverteerde bytecode die bij latere verzoeken meteen opgeroepen kan worden. Hoe dit in zijn werk gaat, ziet u hieronder op de afbeelding.


Cloudways hosting review Opcode-cache


Cloudways Dashboard review

Het Cloudways dashboard wordt voor alle mogelijke functies gebruikt. U beheert hier uw websites, en kunt er nieuwe installeren. Zoals eerder besproken is er een erg ruime keuze aan verschillende netwerken en datacenter. U kunt hier ook al uw persoonlijke instellingen regelen. Ik moet eerlijk zeggen dat er hosters als Kinsta en WP-Engine zijn die zeker voor beginners een stuk makkelijker te begrijpen zijn. Echter als u veel speciale eisen heeft zit u bij Cloudways weer erg goed.


Cloudways hosting review Dashboard


Cloudways hosting Uptime

Aangezien Cloudways een hoogwaardige hosting is kunt u hier genieten van een feilloze uptime. Er is niks betrouwbaarders dan de Google en Amazon netwerken dus als uptime voor u erg belangrijk is kies er dan voor uw website binnen deze netwerken te laten plaatsen. Zoals hieronder op de afbeeldingen te zien is, was er in een maand tijd gewoon 0,00% downtime. Cloudways is hierin niet uniek natuurlijk, andere top managed Wordpress-hosters bieden dezelfde perfecte uptime.


Cloudways hosting review Uptime


Cloudways hosting Security

Cloudways Firewalls blokkeren tijdelijk IP's die te vaak fout probeerden in te loggen. Ook SSH en SFTP logins worden beperkt om brute-force attacks tegen te gaan. Hun partner Malcare die door vele hosters gebruikt wordt, controleert ophoping van verkeer door DoS en brute-force attacks, genaamd Bot-Protection. Remote database access is alleen mogelijk voor whitelisted IP-adressen. Uw oaacount is volledig geisoleerd van alle andere (Race Protection), alle website krijgen gratis SSL-certificaten toegediend voor versleuteling van uw verkeer. Cloudways heeft ng veel meer beveiliging, teveel om op te noemen, lees hier meer.

Cloudways managed hosting review: Pricing


Cloudwaysv hosting review Prijzen


De prijzen bij Cloudways liggen duidelijk lager dan bij een paar andere top managed Wordpress-hosters. Dat komt voornamelijk doordat ze andere netwerken aanbieden naast Google en Amazon want daarvoor liggen de prijzen hetzelfde als bij andere aanbieders. U heeft hierdoor met Cloudways wel de mogelijkheid van een top hosting gebruik te maken met wat lagere prijzen.

Cloudways hosting review: Conclusie

Cloudways is een van de top managed hosters die er zijn en zoals hierboven al gezegd biedt het de mogelijkheid dit soort hosting wat goedkoper te hebben doordat ze meerdere goedkopere netwerken aanbieden naast de gebruikelijke Google Cloud en AWS. Cloudways biedt erg veel opties die men bij andere hosters niet vindt wat Cloudways aantrekkelijk maakt voor gevorderden en wat minder voor beginners.

Kinsta vs Cloudways hosting vergelijking: Conclusie

Bedankt dat u deze Kinsta vs Cloudways vergelijking tot het einde aan toe gelezen heeft. Bij Kinsta zitten uw websites altijd op de beste servers (C2) in the Google Cloud, beter kan niet. Bij Cloudways kunt u kiezen voor andere goedkopere oplossingen of gewoon dezelfde top Google servers maar dan betaalt u ook weer hetzelfde. Een andere verschil is dat Cloudways erg veel speciale wensen kan vervullen, zoals aparte serverprogramma's. Kinsta is perfect voor beginners tot professionals maar Cloudways is voor beginners wat lastiger te begrijpen allemaal.


Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven