Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe thema updaten in WordPress [2024] 💥

Hoe thema updaten in WordPress


Laten we u laten zien hoe u thema's in WordPress kunt bijwerken. We beginnen met instructies voor auto-updates voor de meest populaire WordPress-thema's. Vervolgens laten we u zien hoe u elk thema handmatig kunt bijwerken. Het is altijd een goed idee om een child-thema te gebruiken. Hier lees je hoe je je child-thema maakt. En hier lees je hoe je jouw belangrijke aanpassingen kopieert naar het child-thema. Als je geen aanpassingen hebt, lees dan hier verder.


Advertisement

Divi Ad 680px


AUTO-UPDATES VOOR DE MEEST GEBRUIKTE/POPULAIRE THEMA'S

1. Updaten: het Divi-thema

Als je een thema hebt gekocht, heb je automatische updates ervoor, of update je het met een enkele klik als je dat prettiger vindt. Het enige wat je hoeft te doen is de licentiesleutel of api-sleutel die de themaverkoper je geeft in je thema op te slaan. Laten we beginnen met het Divi-thema, het beste thema dat er is. Het is ook een van de weinige waarmee u kunt terugkeren naar de vorige versie. Ontzettend handig als je thema kapot gaat tijdens de update, je kunt de update gewoon ongedaan maken.

Deze Divi API-sleutel kunt u krijgen op hun Ledengedeelte. Zodra u bent ingelogd op uw account, klikt u op de link "Account en uw API-sleutel". Het menu zal er ongeveer zo uitzien als hieronder. Klik op de knop om "een nieuwe API-sleutel toe te voegen". Dat is alles. Kopieer de zojuist gegenereerde code en ga naar uw WordPress-backoffice.

Daar navigeer je naar "Divi" >> "Thema-opties" Updates. Voer uw gebruikersnaam in (bij ElegantThemes) en de API-sleutel die u zojuist heeft ontvangen.


Hoe thema updaten in WordPress license key


Klik nu op "Dashboard" >> "Updates" in uw WordPress-backend. Markeer uw thema en klik op "Thema's bijwerken" zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.


How to update Divi theme in WordPress license key


2. Updaten: het Astra-thema

Om uw licentiesleutel te verkrijgen, gaat u naar Astra Store. Log in om toegang te krijgen tot het "Account" >> "Licenties" pagina. Kopieer uw Astra Pro-licentiesleutel.


Hoe thema updaten in WordPress Astra license key


Navigeer vervolgens naar uw WordPress-backend en klik op "Astra". Klik vervolgens op "Dashboard". Kopieer de sleutel van Licentie die u eerder op de Astra-website hebt opgehaald en plak deze hier in het vak en druk vervolgens op "Licentie activeren". Astra Pro zou klaar moeten zijn voor gebruik en beschikbaar voor automatische updates!


Hoe thema updaten in WordPress Astra license key


3. Updaten: Avada-thema of een ander thema op Themeforest

Voor alle thema's die bij Themeforest zijn gekocht, inclusief Avada, ontvangt u op deze manier uw licentiesleutel. Log in op Themeforest.net, klik in de rechterbovenhoek op het accountpictogram, klik vervolgens op "Downloaden". Op deze pagina staan al je downloads, als je veel items hebt gekocht, gebruik dan de zoekbox om snel je thema te vinden.

Klik aan de rechterkant naast je thema op "Downloaden", dan zie je 2 opties die zeggen "Licentiecertificaat". Zie screenshot hieronder. Al deze downloads geven u uw licentiesleutel.


Hoe thema updaten in WordPress Themeforest license key


Nu hebben we de licentiesleutel. Ga in je WordPress-backend naar het "Avada Dashboard" of het Dashboard van het thema dat je hebt. Ga daar naar "Registration" en voer uw licentiesleutel in het vak in, klik vervolgens op "Register now" of "Submit".


Hoe thema updaten in WordPress Avada license key


4. Updaten: elk WordPress-thema handmatig

Voor deze methode is het noodzakelijk om de nieuwste versie van je thema naar je pc of laptop te downloaden. Log gewoon in op uw account in het geval van Divi of Astra zoals hierboven uitgelegd om de licentiesleutel te verkrijgen. Daar download je het thema. Op Themeforest verkopen ze honderden thema's en daar zijn ze ook te downloaden.

Log in op Themeforest.net, klik in de rechterbovenhoek op de accountpictogram en klik vervolgens op "Downloads". Op deze pagina staan al je downloads, als je veel items hebt gekocht, gebruik dan de zoekbox om snel je thema te vinden. Klik aan de rechterkant naast je thema op "Downloaden", dan zie je de optie "Alleen installeerbaar Wordpress-bestand". Zie screenshot hieronder.


Hoe thema updaten in WordPress Themeforest download


Nu gaan we de oude versie van het thema vervangen door de nieuwe. Belangrijk is dat je al met een child theme werkte, want anders ben je al je aanpassingen kwijt. Hier lees je hoe je je child-thema maakt. En hier lees je hoe je jouw belangrijke aanpassingen kopieert naar het child-thema. Als je geen aanpassingen hebt, lees dan hier verder.

Om bij de bestanden in uw hosting te komen, maken we gebruik van een Filemanager (Cpanel of Plesk), dit is aan te raden. U kunt ook een bestandsbeheerder in uw WordPress-backend installeren door de Filemanager-plug-in te installeren en te activeren. anders FTP.

Log in op uw Cpanel en klik op "Bestandsbeheer". De mappen met de bestanden voor de thema's die je hebt geïnstalleerd, vind je hier home/public_html/wp-content/themes. Zie screenshot hieronder, in dit voorbeeld gebruik ik het Divi-thema.


Hoe thema updaten in WordPress locate theme files


Nu moet die map worden verwijderd en vervangen door de nieuwe map van de nieuwste themaversie. Upload de nieuwe map als een .zip-bestand en pak het vervolgens uit op de locatie. Verwijder vervolgens het .zip-bestand.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven