Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe SSL-certificaat installeren WordPress [2024] 💥

Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress


Het is uitermate schadelijk voor webwinkeliers om berichten als "Wordpress site onveilig" weer te geven. Er zijn nog veel meer opties, maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Het schrikt je bezoekers meteen af. Niemand wil een aankoop doen of betalen via een website die niet veilig is. Uw site heeft geen actief SSL-certificaat. We laten u snel zien hoe u dit probleem zo snel mogelijk kunt oplossen.


Advertentie

Divi Ad 680px


NB: maak altijd een back-up van uw website voordat u wijzigingen aanbrengt.

Beveiligde websites werken op https:// en niet op http:// Daarom moeten we, voordat we andere dingen kunnen doen, alle pagina's/berichten omleiden naar https:// De beste manier om dit te doen met Wordpress-websites is door gebruik te maken van een plug-in die alles aankan. Ga in je WordPress-backend naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen". Typ "ssl" in het zoekvak.

Installeer en activeer de "Really Simple SSL" plug -in (gratis). Het wordt gebruikt door meer dan 5.000.000 mensen. De plug-in leidt u door de stappen. Zie screenshot hieronder. Als een SSL-certificaat voor uw site wordt gedetecteerd, bent u klaar om te gaan. Volg anders de andere opties hieronder.


Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress Really simple SSL plugin


1. Met servercontrole

Dit is voor iedereen die controle heeft over een VPS/VDS of dedicated server. De situatie wordt uitgelegd voor WHM (Cpanel), maar andere systemen zoals Plesk, DirectAdmin en anderen hebben het. Log in op uw WHM-paneel. Gebruik de zoekbox. Type: "ssl". Klik op "AutoSSL beheren" in het menu. In het midden van het scherm vindt u "Voer AutoSSL uit voor alle gebruikers". Het duurt even voordat de server dit heeft voltooid. Daarna kunt u teruggaan en uw website controleren. Het zal veilig zijn.


Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress WHM AutoSSL


2. Met controle over een hostingpaneel

Als u gedeelde hosting gebruikt, zoek dan naar de optie "Let's Encrypt" in uw hostingconfiguratiescherm. WP Engine, Kinsta en A2 Hosting zijn alle bekende hosts die deze functie aanbieden. Log hoe dan ook in op uw Cpanel en controleer of de hoster dit aanbiedt. Klik op "Let's encrypt". Dit opent een lijst met al uw domeinen. Selecteer één domein uit de lijst, of meerdere domeinen. Vervolgens klik op "Issue".


Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress Let's Encrypt


Kunt u "Let's Encrypt?" niet vinden? Zoek vervolgens "SSL/TLS-status" in Cpanel en klik erop. Hiermee gaat u naar de volgende pagina. Bekijk de onderstaande schermafbeelding.


Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress SSL-TLS


Vink in het schermnummer (2) alle vakjes aan en klik vervolgens op "AutoSSL uitvoeren". Laat de server het probleem oplossen. Dit zal enige tijd duren. Je kunt iets anders doen. Kom over een uur terug om te controleren of uw site veilig is.

NB: Cloudflare zal het SSL-certificaat afhandelen als je het gebruikt. Als u op Cloudflare-naamservers werkt, heeft het uitvoeren van AutoSSL hier geen invloed. Er is geen stabiel certificaat op Cloudflare, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over deze waarschuwingen. Het wordt allemaal door hen geregeld en het is helemaal gratis.

3. Gebruik Cloudflare CDN en SSL-cert (gratis)

Dit is de beste en gemakkelijkste manier om het probleem op te lossen. Krijg gratis een certificaat zonder het te installeren. Bovendien krijg je gratis Cloudflare-bescherming en CDN. CDN's maken uw website toegankelijk vanaf honderden servers over de hele wereld, waardoor bezoekers snel toegang hebben. Cloudflare biedt dit gratis aan. Volg deze link om u aan te melden en voeg vervolgens uw website toe. Ga vervolgens naar je domeinregistratie en wijzig je nameservers voor Cloudflare. Cloudflare begeleidt u bij elke stap. Zie screenshot hieronder voor de optie "Gratis abonnement".


Hoe SSL-certificaat installeren in WordPress Cloudflare


4. Een WordPress-plug-in gebruiken (gratis)

We gebruiken de beste plug-in van deze soort genaamd "One-Click Free SSL Certificate Plugin". Ga naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen" in uw WordPress-backend. Zoek naar de naam van de plug-in. Installeer en activeer het. Je krijgt nu een bevestigingsmail. Ga naar je inbox en klik op de link. Kies nu het gratis abonnement.

Bekijk hier de video om te weten hoe doorloop de stappen om het certificaat te installeren. Er is ook een volledig geautomatiseerde versie, in dit geval hoef je niets te doen maar kost het je levenslang 27 dollar of 45 dollar. Ik verdien hier geen geld aan, maar ik zeg je ronduit, dat is de beste en gemakkelijkste optie.

5. Vraag het uw hosting-provider

Het is moeilijk om handmatig een certificaat te installeren. Je zult er hoofdpijn van krijgen hebben en het gaat dagen duren, zelfs als ik alle stappen uitleg. Je kunt goedkoop iemand inhuren op Fiverr.com om je te helpen of je hostingprovider vragen om je te helpen. Als je koppig bent en het toch zelf wilt doen, kun je het googlen. Ik raad het echter niet aan.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven