Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe een 301 Re-Direct instellen [2024] 💥

Hoe 301 Re-Direct instellen


Een 301-redirect of -omleiding wordt gebruikt om zoekmachines en websitebezoekers naar een URL te leiden die niet wordt vermeld op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines. Het is ook niet de URL die ze oorspronkelijk in hun browsers hebben getypt. Enkele redenen waarom men een 301 Redirect zou opzetten zijn: website verhuisd van http naar https, verbroken URL's of pagina's, elke reden om URL's te wijzigen, problemen met dynamische URL's, wijzigen of samenvoegen van domeinen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Een 301-omleiding instellen door het .htaccess-bestand te bewerken

Om het .htaccess-bestand te kunnen bewerken, moet u weten waar u het kunt vinden. De locatie is de root van uw hosting, genaamd public_html op een Linux-server en httpdocs op een Windows-server. Als je meer informatie nodig hebt over waar je het .htaccess-bestand kunt vinden, lees dan dit uitgebreide artikel erover en kom dan hier terug.

Als er geen .htaccess-bestand is, moeten we er eerst een maken. Maak hiervoor een tekstbestand met de naam .htaccess op je laptop en upload het naar je public_html. Makkelijker is om het bestand rechtstreeks in de public_html aan te maken door in het menu op "+Bestand" te klikken en het .htaccess te noemen.

Oké. Open het .htaccess-bestand, laten we het bewerken. Er zijn zoveel verschillende omleidingen die we in .htcess kunnen plaatsen, maar dit artikel gaat alleen over de 301-omleiding. lees hier verder voor andere omleidingen.

In het .htaccess-bestand schrijven we de onderstaande code onderaan het bestand. Voor elke redirect maak je een nieuwe regel aan. Bekijk ook de schermafbeelding om het idee ervan te begrijpen.


Redirect 301 /page-with-404-error https://webstick.blog/page-to-redirect-to


Hoe 301 Re-Direct instellen


Elke regel begint met "Redirect 301", dan een spatie, dan een schuine streep gevolgd door de slug van de pagina die niet kan worden gevonden (zonder uw domein), dan een spatie, dan de URL waarnaar moet worden omgeleid (met https:// en het domein). Het gebruik van "www" hangt af van het soort URL's dat uw website gebruikt.

2. Een 301-omleiding instellen met behulp van een WordPress-plug-in

We gaan de plug-in "Redirection" gebruiken, download deze hier en installeer en activeer het. Een andere mogelijkheid is om naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen" te gaan en de zoekbox te gebruiken. Zoek naar "Redirection" en je vindt de plug-in op de eerste plek. Van daaruit kunt u het direct installeren en activeren zonder iets te hoeven uploaden.


Hoe 301 Re-Direct instellen Wordpress plugin


Zodra u de activering heeft voltooid, gaat u naar het gedeelte Tools en klikt u op "Omleiding" voor uw omleidingen. Hier kunt u zowel de oude URL als de bestemmings-URL invoegen. Nadat u beide URL's heeft ingevoerd, klikt u op "omleiding toevoegen". Hiermee wordt het installatieproces voor 301-omleidingen voltooid.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven