Gutenberg vs Beaverbuilder pagebuilder [2025] 💥
GUTENBERG vs BEAVERBUILDER
We houden ons vandaag bezig met de vergelijking Gutenberg vs Beaverbuilder voor [2025]. Er zijn nog al wat verschillen tussen deze 2 pagebuilders maar beide worden geleverd met eigen themes. We tonen de laatste upgrades en toekomst van beide pagebuilders. Gutenberg komt standaard met Wordpress en heeft geen pro-versie, Beaverbuilder heeft een pro- en een gratis versie.
GUTENBERG (Gutenberg vs Beaverbuilder)
Toen Gutenberg net uit was, schrok ik me rot. Waar was de Wordpress editor? Men denkt dan dat het een verbetering zal zijn en probeert ermee te werken. Snel kwam ik erachter dat het de grootst mogelijke rommel was. Wat een teleurstelling. In dit Gutenberg Wordpress editor review voor [2025] kijken we of meer mensen hier niet blij mee zijn en wat de toekomst biedt.
Gutenberg editor Ratings
Laten we om te beginnen op de pagina van de plug-in zelf eens kijken wat de ratings ervoor zijn.
Een gemiddelde rating van 2 sterren dus. Van de ongeveer 3000 mensen die een rating gaven waren er 2100 die het minimum aantal sterren van 1 gaf, als men met 0 had kunnen raten hadden deze dat waarschijnlijk gedaan. Aan de andere kant waren er 600 mensen die een 5 sterren rating gaven. Ik moest even denken hoe dat kan, maar u kent het internet net zo goed als ik en het is gebruikelijk om altijd de maximale 5 sterren te geven ook alsje niet zo tevreden bent om de bouwers van iets een plezier te doen. We stellen in dit Gutenberg review dus vast dat het gros van de mensen het net als ik het een vuilnishoop vindt.
Advertisement
Disable Gutenberg
Om van de verschrikkelijke Gutenberg editor af te komen zijn er diverse plug-ins. We nemen er 2 onder de loep, de eerste is "Disable Gutenberg".
Hierboven is te zien dat van de practisch 500 mensen die een rating gaven aan deze meer dan 5 miljoen keer geïnstalleerde plug-in, gaven ze op 4 mensen na alle 5 sterren, zo blij waren ze voor goed van Gutenberg af te zijn.
Classic Wordpress editor
De "Classic Editor" plug-in is van Wordpress zelf en is er minstens tot 2024 aangezien ze kennelijk zelf weten dat Gutenberg niet deugt. Kennelijk denken ze er in een jaar of 2 nog wat van te kunnen maken. Probleem zal zijn dat practisch iedereen er een haat tegen opgebouwd heeft tegen die tijd. Goed, miljoenen mensen gebruiken deze plug-in en zijn ratings vindt u hieronder.
De editor zelf
Op papier is Gutenberg een WYSIWIG front-end pagebuilder. Bij het woord pagebuilder denkt u waarschijnlijk aan een Divi-like experience maar vergeet dat maar snel. Gutenberg is erg traag (teveel Javascript) en werkt bijzonder onhandig. Onderstaande image geeft een beeld van wat u voorgeschoteld krijgt in het back-end en front-end, daar moet u het mee doen. Het enige wat als positief gezien kan worden is dat wanneer u een grote tekst met titels en tekstblokken er in "plakt", de editor zelf alles opdeelt in blokken. Ik zeg positief, maar sommige mensen hebben liever zelf de controle daarover misschien en het kan dus ook heel erg irritant zijn.
Gutenberg back-end view
Gutenberg front-end view
Gutenberg met bepaalde themes
In combinatie met goede themes als Astra of Generatepress is het werkblad wat aantrekkelijk zoals hieronder op de afbeeldingen te zien is. Ondanks dat is er nog altijd geen vergelijking met echte goede editors die er vandaag de dag zijn zoals Divi, Elementor en Thrive.
Gutenberg + Generatepress
Gutenberg + Astra
Gutenberg proefkonijnen
In pricipe worden wij als Wordpress gebruikers gebruikt om de Gutenberg editor te testen totdat er na een jaar of 4 eindelijk fatsoenlijk mee te werken valt. Uiteraard wordt dit verzwegen, er wordt er gedaan of het een fantastische verbetering in Wordpress is. Anders zou iedereen de editor meteen afkeuren wat nu ook al het geval is aan de ratings te zien. Men is niet gek natuurlijk.
Ik ga verder niet op alle kleine details in, Gutenberg is compleet BETA en zou eerst goed getest moeten worden een paar jaar zonder in Wordpress te zitten. Verder ontbreekt er veel in de editor, werkt hij verwarrend, is langzaam en niet precies.
Mijn advies wat betreft Gutenberg
Mijn advies is eenvoudig. Niet met deze editor gaan werken om teleurstellingen en fouten te voorkomen. Installeer meteen een van de 2 hierboven besproken plug-ins die Gutenberg laten verdwijnen en de oude vertrouwde Wordpress editor weer terug zetten.
Als u bereid bent om wat kosten te maken om met een goede editor te werken, kunt u het beste het Divi Theme kopen, met de Divi Builder (pagebuilder) er al in. Dit is het neusje van de zalm op dit gebied en zult u geen spijt van krijgen.
BEAVERBUILDER (Gutenberg vs Beaverbuilder)
In dit Beaverbuilder review nemen we een kijkje waarom deze pagebuilder zo populair is dat hij door meer dan een miljoen mensen gebruikt wordt. Uit eigen ervaring weet ik al dat Beaverbuilder een van de prettigste en beste support-afdelingen heeft onder pagebuilders. U krijgt razendsnel voor elk probleem wat u tegen zou kunnen komen live, per ticket of mail een oplossing aangeboden.
De Beaverbuilder pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, maar biedt ook zijn eigen theme als het perfecte theme om als start te gebruiken. In de video hieronder wordt uitgelegd hoe u zelf een goede theme-keuze kunt maken. Het beste theme voor Beaverbuilder is voor mij Astra Pro met vele ready made designs voor de pagebuilder er al in.
Building Blocks
Precies zoals de meeste pagebuilders dat hebben, zijn bij Beaverbuilder rijen en kolommen de hoofdbouwstenen voor de opbouw van uw pagina's. Voor elke rij die u maakt, geeft u meteen op hoeveel kolommen deze moet bevatten. Hetzelfde geldt ook weer voor de modules, net als bij alle goede pagebuilders plaats u de modules in de kolommen.
U heeft call-to-action knoppen, timers, countdowns, foto's, video's en al het standaard materiaal wat u gewend bent ter beschikking voor de styling van uw pagina. Alles gaat via het front-end en het is gewoon prettig werken met Beaverbuilder al gaat het wat trager dan met de Divibuilder bijvoorbeeld.
Prachtig eigenschappen zijn bijvoorbeeld het hebben van globale rijen die site-wide gelden. Als u deze aanpast verandert hij op alle pagina's waar u zo'n rij in gebruik heeft. U kunt uw building blocks dus opslaan en later op andere pagina's hergebruiken.
Premade templates
Afgezien van de vele modules geeft Beaverbuilder de mogelijkheid om 2 verschillende soorten kant-en-klare sjablonen te gebruiken, inhoudspagina's en bestemmingspagina's. Onder de bestemmingspagina's vindt u sjablonen voor shoppagina's, landingpagina's, homepages, nieuwsbriefabonnementspagina's en binnenkort te verschijnen pagina's.
Wat betreft de inhoudspagina's, hier krijgt u de beschikking over "About us" pagina's, Contactpagina's en Servicepagina's. U kunt ook zelf een eigen sjabloon maken en deze opslaan uiteraard. Deze kunt u verder zelf stylen met het Beaverbuilder Front-End Drag and Drop systeem.
Beaverbuilder SEO
Websites gemaakt met de Beaverbuilder hebben standaard een goed SEO en hebben geen CLS en LCP problemen naar de normen van Google Core Web Vitals. De pagina's hebben tevens zeer snelle laadtijden. Dit zijn allemaal Google ranking factoren die een hogere omzet brengen door een betere vindbaarheid.
Beaverbuilder Desktop, Mobile en Tablet
Uiteraard is Beaverbuilder 100% responsive, maar dat is niet alles. U kunt in de editor de exacte settings live aanpassen voor de weergave op al deze verschillende apparaten.
Beaverbuilder met WooCommerce
Met Beaverbuilder kan men zonder enige technische kennis vrij coole webshops bouwen. Dat gezegd hebbende bedoel ik dat het zich niet kan meten tegen speciaal hiervoor gemaakte themes als Astra of Ocean-WP. Wat natuurlijk een top oplossing is, is Beaverbuilder met een van deze beide themes te combineren. Het werkt met deze beide themes perfect samen.
Beaverbuilder prijzen
Beaverbuilder koopt men altijd voor een onbeperkt aantal sites. De prijzen worden bepaald door een aantal extra functies zoals access tot hun theme en whitelabeling.
Beaverbuilder Whitelabeling
Webdesignbedrijven vinden het vaak cool of nuttig om in plaats van het Beaverbuilder logo hun eigen logo in het backend te presenteren. Zodoende ziet men niet dat men met Beaverbuilder te maken heeft maar lijkt het software gebouwd door het bedrijf zelf. Verdere fraaie features van de pagebuilder zijn Google-lettertypes, SEO geoptimaliseerd, kop- en voetteksten builders, geweldig forum en support.
Mijn advies wat betreft Gutenberg vs Beaverbuilder
Om te beginnen bedankt dat u mijn Gutenberg vs Beaverbuilder review tot het einde aan toe gelezen heeft. Met mag duidelijk zijn dat Beaverbuilder een erg goede pagebuilder is en Gutenberg gewoon ronduit ongeschikt is om zorgeloos websites te bouwen. Er zijn betere pagebuilders dan Beaverbuilder maar de slag tegen Gutenberg wint het op zijn sloffen.
Advertisement