Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Gmail verstuurt geen e-mails [2023] 💥

Gmail verstuurt geen e-mails


Wereldwijd wordt Gmail dagelijks door miljoenen mensen gebruikt. Dit betekent echter niet dat het een perfecte e-mailapp is. Soms ontvangen ontvangers de e-mails niet. Dit kan tijdelijk te wijten zijn aan de Gmail-server. Nadat de server is gerepareerd, verstuurt Gmail de e-mails als nog. Maar soms kan het probleem liggen bij je internetverbinding of de app. Laten we het oplossen!


Advertentie

Divi Ad 680px


1. CONTROLEER DE GMAIL-SERVERS (GOOGLE)

Google-servers kunnen uitvallen vanwege onderhoud of ongeplande problemen, maar dit komt zeer zelden voor. Status van Google Workspace. Controleer of Gmail in het verleden niet werkte. Als de servers van Google tijdelijk niet beschikbaar zijn, is uw e-mail mogelijk niet correct verzonden.

2. OUDE VERSIE VAN APP

Heb je je Gmail-app gecontroleerd om te zien of er updates zijn? Je moet je Gmail-app controleren op updates. Soms kunnen oudere apps veel problemen veroorzaken. Controleer voor de nieuwste versie uw Google Play Store.

3. VERKEERDE ONTVANGER

Controleer altijd het e-mailadres van de ontvanger voordat u een e-mail verstuurt. De e-mail wordt teruggestuurd naar de afzender als deze niet correct is. Het is gemakkelijk om een kleine fout te maken door de ontvanger op te schrijven, dus controleer altijd twee keer. Het is ook gemakkelijk om een fout te maken met de TLD, het gedeelte na de coma. Als het e-mailadres van de ontvanger eindigt op .net, maar u schreef .com, dan wordt de e-mail natuurlijk niet naar hem verzonden.

4. INTERNETVERBINDING

Problemen met je internetverbinding kunnen er de oorzaak van zijn dat Gmail geen e-mails verstuurt. Bij Gmail duurt het langer voordat e-mails worden verzonden als de internetverbinding traag is. Onderzoek je internetverbinding om te bepalen of je daar een probleem hebt.

5. UPDATE JE BROWSER

Gmail kan met elke browser worden gebruikt, zoals Firefox, Safari of Google Chrome. Maar u moet ervoor zorgen dat u controleert op de nieuwste updates. Een verouderde browser kan de boosdoener zijn.

6. WISSEN BROWSCACHE

Het wissen van de cachegegevens van Browsegegevens is een goed idee voor elke browser. Het is mogelijk dat de browsercachegegevens zich in de loop van de tijd ophopen en fouten veroorzaken. Ga naar dit artikel om te zien hoe u de browsercache wist voor de eerder genoemde browsers.

Cache wissen in Google Chrome: Open Google-Chrome en klik op de 3 stippen in de rechterbovenhoek. Klik op "Instellingen". Ga verder naar "Privacy & Beveiliging". Klik op "Browsegegevens wissen" en klik vervolgens op "Gegevens wissen".

Cache wissen in Mozilla Firefox: Open Firefox en klik op de 3 lijnen onderaan (rechterhoek). Klik op "Instellingen". Ga verder naar "Privacy & Instellingen". Ga naar beneden en klik op "Browsegegevens verwijderen". Klik nog een keer op "Verwijderen". Klik op "sitegegevens en cookies verwijderen wanneer Firefox is gesloten" om uw cachegegevens te wissen. U kunt het vakje aan de rechterkant selecteren om uw cachegegevens handmatig te wissen.

7. CONTROLEER POP- en IMAP-INSTELLINGEN

SSL is vereist voor alle verbindingen met de IMAP-server op imap.gmail.com met poort 993 en de pop.gmail.com met poort 995 POP-servers. TLS is vereist voor smtp.gmail.com, de uitgaande SMTP-server, gebruik poort 465 of poort 587.

8. POST TE GROOT?

U kunt slechts 20 MB aan bestanden per e-mail verzenden als u meerdere afbeeldingen probeert te verzenden. Gmail comprimeert geen afbeeldingen. Dit is goed voor de beeldkwaliteit, maar kan leiden tot overschrijding van de limiet als er te veel afbeeldingen worden verzonden. Het is het beste om in plaats daarvan Gmail-zipbestanden te gebruiken, omdat gecomprimeerde bestanden minder ruimte innemen.

9. RUIM OPSLAG

Om e-mails te kunnen versturen, heeft Gmail een bepaalde hoeveelheid ruimte op je telefoon nodig. Zorg dat je telefoon genoeg ruimte heeft. Ruimte vrijmaken kan door concepten te wissen, browsegegevens te wissen, foto's en video's te optimaliseren en oude bestanden te verwijderen.

10. VRAAG GOOGLE

Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met Google Help. Houd er rekening mee dat de juiste URL voor Google Help degene is die ik u zojuist heb gegeven. Pas op dat u niet in Google zoekt naar "Google-hulplijn" of iets dergelijks en niet op een oplichterssite van callcenters in India terechtkomt die uw geld proberen te stelen.

Lees dit artikel als je Gmail geen e-mails ontvangt.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven