Generatepress vs TheGem vergelijking [2025] 💥
GENERATEPRESS vs THE-GEM
TheGem vs Generatepress, we testen een razendsnel ladend en zogenaamd minimalistisch theme, tegen een multipurpose theme wat erg aanpasbaar is. Beide zijn erg goed voor het maken van shops, blogs, en websites. Er zullen logischerwijze grote verschillen opduiken echter ondanks dat beide themes erg populair zijn. We beginnen met Generatepress wat niet inhoudt dat het beter zou zijn.
GENERATEPRESS THEME (TheGem vs Generatepress)
Generatepress is een theme wat speciaal gebouwd werd om razendsnel te laden in een browser en dat doet het. Generatepress heeft practisch gezien dezelfde eigenschappen als een theme als Astra, de twee lijken als twee druppels water op elkaar. De Generatepress code is gecomprimeerd slechts 15kb, erg klein dus.
In de eerste plaats is dit een Generatepress Premium review, de gratis versie kan hier gedownload worden maar is natuurlijk onvolledig. We hebben het dus over de premium versie ook als we dit er niet steeds bij zeggen. Deze komt in de vorm van premium plug-ins en een bibliotheek vol met 1-click demo websites.
Advertisement
Generatepress Speedtests
We laten in dit Generatepress theme review een test lopen bij GT-Metrix en bij Pingdom, 2 gerenommeerde speedtests om te zien of het echt zo snel is. De resultaten ziet u in de afbeeldingen hieronder.
Bij GT-Metrix (boven) scoort de Generatepress demo 99% en 98%, dit houdt in dat er slechts 1% van gemeten sites sneller was. Een dergelijk klein percentage kan snel beinvloed worden door afstand tot de server en internetspeed. Bij Pingdom (onder) scoort hij ook 99% en de absolute laadtijd was 247 msec. Een kwart van een seconde en de complete site is klaar met laden! Dit zijn uiteraard fenomenale resultaten. We kunnen gerust zeggen dat er geen snellere Wordpress themes zijn, hoogstens evensnel.
Generatepress nog sneller maken?
Generatepress zelf beveelt de gratis plug-in Autoptimize voor aan die meer dan een miljoen keer gedownload werd. Autoptimize stelt u in staat HTML, CSS en JS te combineren en te verkleinen. Tevens stelt het voor de browser een extern bestand beschikbaar met de nieuwe code zodat browsers deze kunnen cachen. Als u wilt weten hoe u deze plug-in perfect voor Generatepress instelt, kunt de info daarvoor hier vinden.
Generatepress Webshops
Generatepress Premium geeft de totale controle over de populaire shop-plug-in Woocommerce. Beelden spreken snel 100 woorden, bekijk de video even snel die slechts 2 minuten duurt over Woocommerce aanpassingen.
Generatepress review Design
Het Generatepress design is eenvoudig maar zeer fraai tegelijkertijd. Eenvoud is de nieuwe mode, men houdt niet meer van te veel poespas tegenwoordig. Websites moeten snel laden, er degelijk uitzien op alle apparaten en alles moet goed werken. Als u op zoek was naar een theme met dergelijke eigenschappen is Generatepress absoluut iets voor u.
Generatepress review Demo designs
De meeste niet professionele mensen en ook sommige pros vinden het fijn om een website via een headstart te beginnen. Dit kan door een demo website in uw theme te laden. Eenmaal geladen is het uw werk om met de editor uw eigen logo erin te zetten, de afbeeldingen en teksten aan te passen. Zo heeft u zeer snel uw eigen design neergezet. De afbeelding hieronder laat snel een paar van deze designs zien, en wel die voor Elementor. Die voor "zonder editor", BeaverBuilder et cetera kunt op hun eigen site snel vinden onder de tab "Site library" in het menu.
Generatepress pagebuilders
Als schrijver van dit Generatepress theme review beveel ik het zeker aan om met een van de top pagebuilders te werken. We hebben het dan over Divibuilder, Elementor, Thrive Architect en BeaverBuilder. Persoonlijk heb ik sowieso een hekel aan de Gutenberg editor, de vroegere WP-editor was veel beter, wat te zien is aan de 5+ miljoen downloads voor de plug-in van deze classic editor.
Schema Markup
Generatepress heeft Schema Markup ingebouwd. U kunt hiermee microdata aan uw HTML toevoegen of uw theme dit automatisch voor u laten doen. Deze extra informatie is door Google graag gezien en daarom zal Google uw pagina's op een betere manier in de zoekresultaten presenteren. Astra PRO, de grootste concurrent van Generatepress heeft dit ook in de vorm van hun plug-in Schema PRO.
Generatepress review Video
Als u wilt weten hoe makkelijk en snel u straks zelf uw site aan kunt passen met Generatepress, bekijk dan de korte video hieronder even snel (duurt 3 minuten).
Generatepress Premium prijs
Voor 50 dollar krijgt u toegang tot alle plug-ins en demo's die u op zoveel sites kunt installeren als u wilt. Dit is de prijs voor een jaar. Elk volgend jaar krijgt u 40% korting op de prijs, iets wat weinig themes bieden.
Generatepress Review conclusie
Generatepress zit bijzonder goed in elkaar, installeert zich eenvoudig, hetzelfde geldt voor de demo's. Het laadt werkelijk supersnel en is erg overzichtelijk wat controlepaneel en bediening betreft. De Premium versie biedt ruimschoots modules om goed uit de voeten te kunnen tijdens het bouwen van uw lay-out. Als u liever een theme heeft wat iets langzamer laadt maar waar werkelijk niets mist aan opties en settings raad ik u Divi Theme aan.
THE-GEM THEME (TheGem vs Generatepress)
The Gem Wordpress Theme is het zeker waard om het theme eens nader onder de loep te nemen en er en review over te schrijven. Het eerste wat opvalt zijn de schitterende demo's die het theme aanbiedt, deze zijn apart en goed gestyled. In totaal heeft het theme op dit moment een slordige 70 met-1-klik te installeren demoversies beschikbaar (creative concepts noemen ze die zelf).
Er zijn themes als Be Theme met 600+ demo's maar die zitten redelijk eenvoudig in elkaar, The Gem biedt een veel hogere kwaliteit. Het Be Theme heeft wel meer verkopen en staat zelfs op nummer 3 hiervoor op de Themeforest marktplaats. Kennelijk zijn er veel mensen die voor de vele demo's kiezen terwijl ze er maar 1 kunnen installeren. Maar goed, laten we het over The Gem hebben en om te beginnen eens een aantal van de demo's bekijken.
Met een goed multifunctioneel theme moet u letterlijk elk type website kunnen maken om in onze reviews maximaal te kunnen scoren. En na het spelen met TheGem, kan ik absoluut zeggen dat het die belofte waarmaakt. TheGem is de nieuwste intrede van CodexThemes in de veelzijdige thema-wereld en boy is het veelzijdig. CodexThemes heeft demo's samengesteld voor niches, variërend van creatieve bureaus tot sportscholen, tot restaurants en meer. Het is absoluut een mooi en functioneel thema.
TheGem Hoofdfuncties
- Meer dan 70 eigengemaakte ontwerpconcepten voor verschillende niches
- Templates voor meer dan 400 pagina's
- Nadruk op prestaties
- Handige aangepaste berichttypen
- Schitterende ontwerpen
- Inclusief Bakery Pagebuilder en Revolution Slider
- Juiste code-opmaak voor paginasnelheid
- Multi-page en one-page ready
- 2,500 + font icons
Als een van de meer dan 70 homepage-concepten uw aandacht trekken, kunt u eenvoudig alle of een specifieke selectie importeren via de interface van TheGem. Het enige dat u hoeft te doen, is naar TheGem Import in uw admin-paneel gaan en de wizard zal u overal doorheen leiden. Wat het importproces betreft, kan het niet eenvoudiger zijn.
Installeren van TheGem WordPress Theme
Nadat u TheGem hebt geïnstalleerd, moet u eerst alle vereiste en aanbevolen plug-ins installeren. Zodra je dat hebt gedaan, zal je admin panel er veel voller uitzien. Naast alle nieuwe plug-ins, geeft TheGem je ook veel aangepaste berichttypen.
Zoals ik hierboven al zei in dit TheGem review voor [2025], kunt u altijd een of meer van de 70+ vooraf ontworpen ontwerpconcepten importeren door naar TheGem Import te gaan. Maar als u een van die ontwerpconcepten niet wilt gebruiken, moet u naar het aanpassingsmenu van het thema gaan.
TheGem WordPress Theme aanpassen
TheGem maakt gebruik van zijn eigen beheerder voor themaaanpassingen, niet van de WordPress Customizer. Ik begrijp waarom thema's dit doen, maar ik vind het altijd een beetje frustrerend dat ik een voorbeeld van wijzigingen moet blijven bekijken in plaats van ze in realtime te zien. Ik wou dat er een eenvoudige manier was om alle relevante opties rechtstreeks naar de WordPress Customizer te verplaatsen. Het beheerderspaneel is onderverdeeld in tien categorieën.
In het algemeen stelt u basisinformatie in zoals de lay-out en identiteit van uw blog. Er is niet veel te veranderen buiten je logo en wat informatie over de functionaliteit:
Onder "Header" kunt u elk detail van de kop van uw site instellen. Dit omvat lay-out, uitlijning en vormgeving:
Je hebt een groot aantal header-opties dankzij de drop-outs met meerdere opmaakprofielen. In "Fonts" kunt u instellen welke lettertypen uw site gebruikt en hoe groot deze is. U kunt elke class doornemen om elk aspect van uw lettertypen aan te passen. TheGem bevat Google Fonts, dus je hebt tal van stijlvolle opties. En als u meer selectie wilt, kunt u altijd nieuwe lettertypen importeren via de meegeleverde Fonts Manager:
In de sectie "Colors" kunt u kleuren instellen voor letterlijk elk afzonderlijk element op uw site. Om alles door te nemen en aan te passen zou het een serieuze tijd duren, maar alle opties zijn er als je ze wilt:
Precies zoals de naam al zegt, laat "Backgrounds" je de achtergronden aanpassen voor verschillende delen van je site. U kunt effen kleuren kiezen of afbeeldingen uploaden.
Onder "Footer" kunt u uw voettekst in- en uitschakelen en aangepaste tekst instellen. Nogmaals, niet veel aan deze sectie. Ik heb het gevoel dat hier nog andere waardevolle opties kunnen zijn - zoals het activeren / deactiveren van sociale pictogrammen of links:
Met "Contacts & Socials" kunt u adres- en contactgegevens toevoegen, evenals koppelingen naar sociale pictogrammen. Deze sociale pictogrammen kunnen zowel in de kop- als voettekst worden weergegeven. Ik heb het gevoel dat dit gedeelte in de categorieën Header en Footer zou kunnen worden geplaatst, maar een kniesoor die daarop let.
In deze TheGem review moet vermeld worden dat "Back-up" een prachtige tool is om erin te hebben. Hiermee kun je een back-up van al je thema-instellingen exporteren. Op die manier kunt u, als u ooit enige thema-instellingen zou verliezen, deze eenvoudig herstellen met de back-up functie. In wezen maakt het experimenteren met thema-instellingen een actie met een laag risico, omdat je altijd op de back-up kunt terugvallen als dat nodig is:
TheGem Custom Post Types
TheGem bevat standaard zeven aangepaste berichttypen. Dit zijn:
- Nieuws
- Portfolio's
- Quickfinders
- Klanten
- Gallerijen
- Teams
- Recensies
Aangepaste velden voor berichten en pagina's
TheGem bevat een enorme hoeveelheid aangepaste velden voor het maken van berichten of pagina's. Wanneer u een nieuwe post of pagina toevoegt, ziet u onder aan het scherm tal van opties:
U kunt alles instellen, van videobeelden tot aangepaste fragmenten tot aangepaste lay-outs. Als u bijvoorbeeld de zijbalk voor één bericht wilt verplaatsen, kunt u dat doen met aangepaste velden. Als u aangepaste widgets aan één bericht wilt toevoegen, is dat ook mogelijk. Deze aangepaste velden hebben veel veelzijdigheid. Je hebt tal van nieuwe manieren om je individuele berichten en pagina's aan te passen met TheGem.
Inbegrepen is de Bakery Pagebuilder
Zoals ik in de lijst met functies heb vermeld, krijgt u ook toegang tot Bakery Pagebuilder voor het maken van pagina's. Bakery Pagebuilder is niet mijn favoriete paginabuilder, maar het is absoluut een solide optie en bevat zowel front-end als back-end bewerking. Telkens wanneer u een nieuwe pagina of bericht maakt, heeft u de mogelijkheid om de door u gekozen Bakery Pagebuilder-editorweergave in te voeren om ontwerpen met slepen en neerzetten te maken:
TheGem review Elementor
Het TheGem theme komt nu in 2 verschillende versies voor een prijs. Dat houdt in dat u kunt kiezen tussen de pagebuilder die gebruikt wordt, WP Bakery pagebuilder of Elementor.
TheGem laadtijd – Goede Google PageSpeed Insights Score
Ik heb mijn testen gedaan op een localhost, dus ik kon mijn testsite natuurlijk niet uitvoeren via Google PageSpeed Insights. Ik heb hun demosite wel aan een speedtest onderworpen. Het kreeg een score van 85 desktop zonder caching of geoptimaliseerde afbeeldingen, wat een goede score is.
Generatepress vs TheGem conclusie
Bedankt voor het lezen van deze Generatepress vs TheGem vergelijking tot het einde. U zult het met me eens zijn dat beide themes toppers zijn. Het hangt echter veel van uw wensen af welk theme voor u beter is. Generatepress is een van de snelste themes die er zijn, er zit alles in wat men zich kan wensen maar overdrijft niet met settings. Dit theme is een genot om mee te werken in combinatie met Elementor Pro.
TheGem aan de andere kant laat zonder enige technische kennis alles aanpassen met zijn vele settings. Dit zal leuk zijn voor iemand die zijn eigen site wil bouwen, maar bedrijven zijn beter gebaat met het razendsnelle Generatepress-theme wat professioneler overkomt. In het geval u meer dan 1 site van een theme gaat voorzien, neem dan sowieso Generatepress aangezien daar enorm veel van de prijs afgaat voor meerdere sites en meerdere jaren ineens.
Advertisement