Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Astra PRO vergelijking voor [2021]

Divi vs Astra vergelijking


DIVI vs ASTRA

DE 2 MEEST GEÏNSTALLEERDE WORDPRESS THEMES

Ik vergelijk in deze Divi vs Astra vergelijking de twee populairste Wordpress themes van dit moment met elkaar. Deze beide elite themes zijn zeer aan elkaar gewaagd, Divi werd 767.154+ keer geïnstalleerd en Astra 1.253.898+ keer. Ik moet er wel bij zeggen dat Divi geen gratis versie heeft, wat een groot verschil maakt natuurlijk. Ik begin met Divi zonder dat dit betekent dat het beter is.

DIVI THEME REVIEW


Divi Theme review


In deze theme-vergelijking toon ik u hier de laatste verbeteringen en de in het oog springende features van Divi. Ik ga geen saaie opsommingen en lijsten van opties geven die op de website van Elegant Themes zelf te vinden zijn al viel het me op dat ook zij proberen hun site zo spannend mogelijk te houden.

DIVI WEBSHOPS

Aangezien webshops anno [2021] erg populair zijn, beginnen we met die functie. Een fatsoenlijk theme heeft fantastische opties om er een webshop mee te maken en dat is bij Divi meer dan het geval. Het theme geeft waanzinnig veel mogelijkheden om product- en categoriepagina's aan te passen door middel van de WooBuilder en de WooModules. Onderstaande video van minder dan 3 minuten geeft u een goed idee wat u kunt verwachten.In de Divi demo-bibliotheek zijn vele schitterende shop lay-outs te vinden die u met 1 klik kunt installeren in uw project. Het compleet stylen van uw shop is met de WooBuilder echt een fluitje van een cent zoals hieronder goed te zien is. Alles is front-end razendsnel aan te passen.DIVI PAGEBUILDER

De DiviBuilder is in het Divi Theme geïntegreerd maar in uw lidmaatschap zit de Divibuilder plug-in zodat u uw favoriete pagebuilder in elk willekeurig ander Wordpress theme kunt gebruiken. De DiviBuilder is samen met Elementor de meeste gerespecteerde pagebuilder die er is, zou ik zeggen. Bekijk de slechts 4 minuten durende video hieronder om snel een goede indruk van dit instrument te krijgen.DIVI DEMO LAY-OUTS

U hoeft uw website niet vanaf het nulpunt te beginnen. Goede themes als Divi hebben een Demo Importer waarmee u een complete demo website kunt uploaden. Daarna past u deze aan met een eigen logo, teksten en afbeeldingen. Zo zet u supersnel een website in elkaar met uw eigen huisstijl. Divi biedt op het moment 166 verschillende van deze demo's aan in alle mogelijke niches. Bekijk hier de bibliotheek met demo lay-outs.DIVI SHAPE DIVIDERS

Iedereen kan op eenvoudige wijze schiterrende afscheidingen maken tussen de kolommen en blokken met Divi Shape Dividers. De variatie in shapes en effecten is erg groot. Vroeger was zoiets alleen mogelijk voor mensen met erg veel HTML kennis, maar nu kunt u het ook. In dit Divi review moeten we hier de volle punten voor geven. Bekijk hier live voorbeelden en een video over de Shape Dividers.DIVI EXTENDED STYLES

Als u zeer tevreden bent over de style die u toepaste op een bepaald blok, is het mogelijk om gericht andere blokken dezelfde stijl te geven. De stijl kan ook op alle items op de hele pagina toegepast worden, wat soms uren werk kan schelen. Divi Extended Styles is een geweldige feature om in uw site te hebben. Bekijk hier live voorbeelden en een video over de Extended Styles.

DIVI RESPONSIVE EDITING

Uiteraard is Divi automatisch 100% responsive en geeft alles ook prachtig weer op alle mobiele apparaten maar soms wil men toch even iets aanpassen. Dit kan met Divi Responsive Editing in een handomdraai zonder over technische kennis te beschikken. Bekijk hier live voorbeelden en een video over responsive editing.DIVI BULK EDITING

U kunt met Divi Bulk Editing veel sneller aan uw site werken als u tot nu toe gewend bent. Men selecteert meerdere items en past op alle tegelijk een bepaalde stijl of instelling toe. Denk ook aan de volgende acties die met Bulk Editing uitgevoerd kunnen worden: kopiëren, drag & drop of verwijderen. Bekijk hier live voorbeelden en een video over bulk editing.DIVI COPY & PASTE

Alle mogelijke onderdelen van uw website kunnen opgeslagen en hergebruikt worden op andere pagina's. Het is zelfs mogelijk om alles wat u wilt in andere websites van uw bedrijf te gebruiken via import en export. Ditzelfde geldt voor de theme-settings. Gebruik deze feature, want het zal u veel tijd en moeite besparen.

DIVI DROP FILES

Het was altijd wat omslachtig dat men via de Wordpress-uploader afbeeldingen en andere bestanden moest uploaden terwijl men bezig was een pagina op te bouwen. Op die manier moest men altijd meerdere browser-tabs open hebben wat altijd nog sneller werkte dan heen en weer schakelen. Met Divi kunt u gewoon bestanden op de pagina waar u bezig bent "droppen" en ze meteen gebruiken. Ook weer een functie die veel tijd en ergernis bespaart.


Divi Theme review drop files

SEARCH-ABLE SETTINGS

Sinds themes meer en meer settings kregen, besteden we soms meer en meer tijd aan het zoeken naar bepaalde settings. Dat is bij Divi nergens voor nodig aangezien alle settings gewoon via een zoekfunctie te vinden zijn. Geloof me, dit spaart niet alleen veel tijd uit maar ook heel veel ergernis.


DIVI SPLIT TESTING

Elk bedrijf wil zo veel mogelijk leads en conversie, en dus probeert men regelmatig pagina's te verbeteren om er meer uit te halen. Divi Leads maakt het u echter een stuk makkelijker. U kunt zoveel verschillende versies van een layout of tekst maken als u wilt. Deze worden dan afwisselend aan uw bezoekers gepresenteerd. Divi houdt de statistieken voor u bij welke versies beter scoren. Divi was de eerste met deze functie, Thrive heeft het nu ook, en ik verwacht dat Elementor en Avada het ook snel zullen hebben.


Divi Theme review split testing

DIVI: DE PRIJS

Bij Divi koopt u geen theme, maar een lidmaatschap. Dit lidmaatschap geeft u toegang tot 86 premium themes waaronder Divi en een aantal top plug-ins en een bibliotheek met afbeeldingen. Dit maakt Divi qua prijs zeker interessanter dan andere themes aangezien het maar iets duurder is per jaar dan een gemiddeld ander theme. Deze "andere themes" geven maar een half jaar support meestal wat naar mijn mening erg weinig is. Daarna betaalt u meestal dik om extra support te krijgen.

Als u eenmalig 249 dollar uit kunt geven, heeft u het complete pakket levenslang met levenslang support. Zeker voor bedrijven met een paar websites is dit verreweg de interessantste oplossing aangezien u nooit meer iets anders nodig zult hebben om perfecte websites te bouwen.


DIVI: SLOTCOMMENTAAR

Ik ga het kort maar krachtig houden hier in de afronding voor Divi in deze Divi vs Astra vergelijking voor [2021]. Met Divi krijgt u waar voor uw geld, het is een geoliede machine om websites uit de grond te stampen. Divi heeft geen zwakke punten of tekortkomingen. Ongeacht of u een webshop, een bedrijfswebsite of een prive-site gaat maken, u zult altijd verheugd zijn dat u Divi aangeschaft heeft. Sluit u aan bij de 767.154+ leden die ze al hebben, u zult daar geen spijt van krijgen. Divi biedt een maand niet-goed-geld-terug garantie dus mocht u het niks vinden kunt u altijd uw geld terug vragen. Andere themes geven u dit niet, maar Divi weet dat u tevreden gaat zijn. Aan het eind van dit artikel geef ik mijn mening voor Divi vs Astra.
Divi theme bezoeken
Astra vs Divi: Astra review


ASTRA THEME REVIEW

Ik leg u nu uit waarvoor Astra het meest geschikt is. Feit is dat 1.253.898+ mensen een site hebben met Astra dus er moet iets bijzonders aan zijn. De kracht van Astra is speed, er is qua speed slechts een vergelijkbaar theme en dat is Generatepress. Hoe sneller uw website, hoe hoger in Google, hoe langer bezoekers op uw site blijven en meer. Speed is vandaag de dag erg waardevol. Met Astra bent u in professionele handen wat dat betreft. Ook webshops moeten snel zijn, dat geeft meer omzet. Laten we daarmee beginnen want Astra is gebouwd om er prachtige supersnel ladende shops mee te bouwen.

ASTRA WEBSHOPS

Astra is geoptimaliseerd om meer conversie voor uw shop te bereiken en meer verkopen te genereren. Een shop gemaakt met Astra is gewoon veel sneller dan met welk andere theme. Op de Astra website kunt u zien hoe dit getest werd tegen 50 andere top themes. Een snel ladende webshop wordt niet alleen door uw bezoekers gewaardeerd maar ook door Google. Hierdoor komt uw shop hoger in de SERP van Google en dit trekt weer extra bezoekers. Uw bezoekersaantallen hun waardering stijgen dus exponentieel.


Astra Theme review Woo webshops


Astra biedt grote mogelijkheden uw shop precies te stylen zoals u wilt zonder dat daar enige technische kennis aan te pas komt. Een paar jaar terug was dit nog ondenkbaar. Ok kunt u alle bestaande Woocommerce plug-ins installeren zonder bang te hoeven zijn dat er compatibiliteits problemen zullen ontstaan.

Verder biedt Astra een reeks van moderne opties voor shops die u webshop tot een waar succes zullen maken zoals: Infinite Scroll, Adaptable grid settings, Off-canvas sidebar, Quickview, Dropdown cart en meer. Meer hierover vindt u hier.


Astra Theme review Woo features


Ik wil ook nog even zeggen in deze Astra vs Divi vergelijking dat het Astra theme niet alleen goed responsive is, maar er is speciale aandacht besteed om een perfect design en gebruikersgemak neer te zetten voor mobiele webshops. Dit met het oog op de stijgende verkopen via mobiele apparaten wat volgend jaar waarschijnlijk de 50% zal overschrijden.


Astra Theme responsive shops


Ook noemenswaard is dat u de complete check-out pagina kunt aanpassen aan uw wensen. Een slecht opgebouwde check-out pagina kan u snel een percentage van uw verkopen kosten. U ziet, op het gebied van e-commerce heeft het team van Astra overal aan gedacht.

ASTRA PAGEBUILDERS

U kunt Astra bedienen via zijn eigen paneel en de Wordpress customizer maar het theme is geprepareerd op het gebruik van een elite pagebuilder. Bij voorkeur Elementor, al zijn DiviBuilder, Thrive Architect, BeaverBuilder, WP-Bakery pagebuilder zeker ook goeie alternatieven.

Mijn eerste keuze, Elementor, heeft een gratis en een pro versie. Perfect is natuurlijk AstraPro + ElementorPro, het ligt aan uw budget wat u voor u het beste is. Het hoeft dus niks te kosten aangezien ook Astra een gratis versie heeft met minder mogelijkheden dan we hier in dit Astra Theme review presenteren.ASTRA THEME REVIEW: LAADTIJD

Het Astra theme beschikt zoals hieronder te zien is over ongekend snelle laadtijden. Ongeacht waar men testen uitvoert, bij Google, GtMetrix, Y-Slow of Pingdom, het scoort altijd fenomenaal. Dit zijn gerenomeerde speedtests en zoals ik eerder al zei is alleen het theme Generatepress in staat zulke resultaten te evenaren.


Astra Theme review laadtijd

ASTRA DEMO-WEBSITES

Astra geeft u toegang tot een bibliotheek met demo sites ofwel starter websites van waaruit u uw project kunt beginnen. Deze zijn via de importer met 1 klik te installeren. Er zijn 3 types, die u kunt gebruiken zonder pagebuilder, en demo's die gemaakt zijn met Elementor en BeaverBuilder. Eenmaal zo'n demo geïnstalleerd, kunt u beginnen uw eigen logo erin te zetten en het design, foto's en teksten aan te passen aan uw wensen. Technische kennis is hiervoor niet vereist.


Astra Theme review starter websites

ASTRA SCHEMA MARK-UP

Schema zijn korte snippets met informatie waarvan de zoekmachines graag willen dat we die toevoegen aan onze pagina's zodat ze een beter idee hebben wat er precies op die pagina te vinden is. Als u dit doet, wordt dit beloond met een betere weergave van uw website in zoekresultaten. Astra voegt automatisch Schema mark-up voor u aan uw pagina's toe zoals ze dat hier aangeven.


Astra Theme review Schema


ASTRA HEADERS, FOOTERS, 404

Astra Transparent Headers, Astra Custom Header en Astra Custom Footers zijn PRO features die het u mogelijk maken uw complete header en footer te stylen hoe u wilt zonder technische kennis. Hetzelfde geldt voor uw 404-pagina's trouwens. U kunt verschillende headers aanbieden aan verschillende gebruikersgroepen in uw systeem.


Astra Theme review Headers Footers


Astra heeft nog zoveel meer te bieden, maar ik ga dat zoals in het begin al aangekondigd niet allemaal opsommen, hier vind u een prachtig overzicht met alle features die er er in Astra zitten.

ASTRA: MIJN MENING

U zult het er met me over eens zijn dat Astra een heel speciaal theme is dat met kop en schouders boven de meeste andere themes uitsteekt. Ik heb het uitsluitend over de PRO-versie natuurlijk want de free-version van geen enkel theme kan zich meten met de top themes vandaag de dag natuurlijk. Ik werk persoonlijk met Astra in combinatie met Elementor en het is als professional designer een van mijn favoriete themes samen met het Divi Theme wat altijd en overal voor gebruikt kan worden. Astra heeft eigenlijk geen zwakke punten en ik kan het u zeker aanraden.

ASTRA: DE PRIJS

Astra heeft u al vanaf 41 dollar voor een jaar, men mag zoveel sites ermee bouwen als men wil, dat is geen geld vergeleken met andere themes. Als u wat meer te besteden heeft supercharged u uw Astra met de Mini Agency Bundle voor 169 dollar per jaar, waarschijnlijk de beste optie voor bedrijven, hier zit bijvoorbeeld de Elementor pagebuilder dan bij. Dat is zeker ook een goede prijs aangezien de meeste andere theme met licensies werken die slechts voor 1 website gelden, met Astra is het aantal websites onbeperkt. Als u er nog een klein beetje bij doet heeft u meteen het toppakket voor 249 dollar per jaar met alle geweldige plugins die ze hebben erbij. Astra is al met al zeker een aanrader en heeft hele interessante deals als u een levenslang pakket afneemt met enorme kortingen.Check Astra theme


DIVI VS ASTRA: DE VERGELIJKING

Bedankt dat u mijn Divi vs Astra artikel tot het einde aan toe gelezen heeft. Voor mij is duidelijk geworden dat zowel Divi als Astra geweldige themes zijn. Divi heeft over het algemeen wat meer features en demo-websites te bieden. Astra in combinatie met Elementor werkt net zo soepel als Divi maar is duidelijk een stuk sneller dan Divi qua laadtijden en dat kan snel in leads en conversie schelen. Het hangt er duserg vanaf waarvoor u een theme nodig heeft en wat voor u belangrijker is.

In het geval u een webshop gaat maken, kunt u misschien beter voor Astra kiezen aangezien er zo waarschijnlijk meer geld uitrolt. Als u het fijn vind om honderden opties te hebben om uw site te stylen om er een kunstwerk van te maken is Divi duidelijk aantrekkelijker. De keuze is aan u, u zit sowieso nooit fout. Ongeacht welk theme u kiest, u zult er zeker verheugd over zijn. Ik erbij wel bij zeggen dat een goede pagebuilder bij Astra wel vereist is, dus kies minstens voor de Mini Agency Bundle om er net zo snel en prettig mee te kunnen werken als dat bij Divi het geval is.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven