Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Astra PRO 2020 🥇- 2 erg populaire WP-themes (Review)

Divi vs Astra

DIVI vs ASTRA PRO

De top van populaire WordPress themes vergeleken!

Bij het zoeken naar een goed theme om een eigen site mee te bouwen stuit men vroeg of laat op Divi en Astra.

Het valt me als schrijver van dit Divi vs Astra review meteen op dat er behoorlijk grote verschillen zijn. Astra heeft ook een gratis versie, Divi niet. Divi komt met zijn eigen pagebuilder, Astra niet. Divi is gebouwd op veelzijdigheid, Astra op gemak en super speed. Om beide themes goed te kunnen vergelijken laden we Astra met de Elementor pagebuilder. Beide themes zijn echter compleet multifunctioneel. Dit betekent dat, ongeacht het type website dat u er blogs, volledige online winkels of bedrijfswebsites mee kunt maken.

In deze Divi vs Astra vergelijking starten we met een overzicht van elk theme apart. Op het eind geef ik u mijn conclusie met welk theme beter valt te werken en meer waar voor zijn geld biedt.

DIVI REVIEW (Divi vs Astra)

Divi is het topproduct van de elite Wordpress theme-verkoper Elegant Themes.


Divi


Divi kwam in 2013 voor het eerst op de markt en won snel aan populariteit. Sindsdien is het theme continu verbeterd en nog eens verbeterd tot aan versie 4 van Divi nu anno 2020. Ondertussen is het theme 650.000 keer verkocht waar heel veel levenslange abbonementen bij zitten. Wat een prestatie!

Wat kenmerkt het Divi theme?

De continue verbeteringen en uitbreiding van de functies en instellingen van Divi hebben er toe geleid dat Divi bij een groot publiek populair is, van leken tot pro website bouwers. Divi heeft erg veel functies maar men kan het ook simpel houden, ze hoeven niet allemaal gebruikt te worden.

Divi webshops

Dit theme werkt hand in hand samen met Woocommerce, de populairste plug-in voor webshops. Divi biedt namelijk een speciale shop-module die u kunt installeren als u een webshop gaat bouwen! Ik kan het niet beter uitleggen dan Elegant Themes zelf dus bekijkt u de video hieronder even en u weet meteen alles. Duurt slechts 10 minuutjes.Divi vs Astra pagebuilders

Een punt waar we het zeker over moeten hebben in dit Divi vs Astra review is het verschil in pagebuilders. Divi komt met de Divibuilder, een top pagebuilder. Astra komt met Gutenberg, sorry dat ik het zeg maar dat is de allerslechtste pagebuilder die ik ooit gezien heb. Hier neemt Divi dus een flinke voorsprong want Astra heeft een pagebuilder nodig als Elementor, Thrive of op zijn minst Bakery Pagebuilder.

Divi 4.0 Review video

Om snel een indruk te krijgen wat de verbeteringen zijn sinds Divi 4.0 is het een goed idee om onderstaande video snel even te bekijken, die duurt 4 minuten.Met der tijd is Divi uitgegroeid van een back-end pagebuilder naar een volbloed front-end WYSIWYG pagebuilder met inline teksteditor. Tijdens het werken aan uw website ziet u steeds een live-preview van hoe de pagina eruit gaat zien. Elk item is aanklikbaar en aan te passen.De toevoeging van de geschiedenis-editor in Divi is een grote aanwinst (onder afgebeeld).


Divi geschiedenis editor

Divi vs Astra: Drag & Drop

Elementen kunnen binnen de editor versleept worden door middel van drag & drop, secties kunnen geschaald (ook met uw muis) worden en zodoende bouwt u snel de lay-out voor uw pagina die u in gedachten had. (onder te zien in video)


Ook de mogelijkheid om secties of elementen te kopiëren en zelf te exporteren naar andere sites is geweldig. Al met al is de Divibuilder snel uitgegroeid tot een super tool om pagina's uit de grond te stampen. U maakt op eenvoudige manier secties en kolommen die u vult met het grote aantal elementen (46 modules) wat Divi te bieden heeft.


Divi modules

Divi Lettertypes en tekst-styling

Meer dan 600 verschillende fonts op alle mogelijke manieren aan kunnen passen? Dat kan met de Divi tekst-editor. Bijna zoveel opties als in een programma als Photoshop. Er zijn meer pagebuilders met goeie editos maar de Divi-editor spant hier toch wel de kroon.

Voor Divi zijn er naast de elementen die u in de editor vindt zoals sliders, formulieren, knoppen, tekst, video, afbeeldingen, prijstabellen, en dergelijke ook zeer veel plug-ins van derde partijen op de markt die extra functionaliteit bieden. In Divi zit eigenlijk alles maar voor heel specifieke dingen kan men soms goed een speciale plug-in gebruiken.


Divi vs Astra: Ready lay-outs en templates

De Divi Builder biedt momenteel al +800 lay-outs en +100 website-pakketten. Hier zullen er bij toekomstige upgrades weer vele bijkomen. U kunt uit deze pakketten en lay-outs precies die pagina's combineren die u bevallenen zodoende uw eigen website opbouwen. Het enige wat u dan nog hoeft te doen is alles vervangen door uw eigen foto's, teksten, logo, et cetera.


Divi designs


Al uw aanpassingen kunt u maken met gebruik van de Divi Builder aangezien deze voorafgemaakte lay-outs daarmee gemaakt werden. De Divi Builder geeft u de complete controle over uw complete website. Alles is razendsnel en met precisie aan te passen. Nadat u uw werk gedaan heeft is het verstandig om alles op te slaan zodat u het niet kunt verliezen. Dat is ook een van de opties die Divi biedt.

Divi leads split-test gereedschap

Tijdens onze review van Divi vs Astra moesten we vaststellen dat er in Divi verschillende mogelijkheden zitten die Astra niet heeft zoals Divi Leads split-testtool die er sinds versie 2.7 standaard in zit. Met Divi Leads kunt u verschillende versies van een bepaalde pagina of sectie op uw website en zien welke versie beter bij uw publiek in de smaak valt. Denk ook aan verschillende call-2-actions, knoppen, afbeeldingen en dergelijke.

Divi optimalisatietool

We noemen dit dus split-testen. Naast Divi geloof ik dat alleen Thrive Archtitect split-testing in zijn pagebuilder heeft zitten en voor Elementor is er een plug-in voor. Het wordt ook a-B-testing genoemd trouwens.


Divi optimalisatietool 2


In elk geval bereikt men hier een hogere conversie mee. Men hoeft niet meer te gokken wat beter werkt, men krijgt de feiten gepresenteerd. Deze functie zal straks in alle top themes en pagebuilders zitten neem ik aan.

Theme opties

Alle settings voor de menu-navigatie, advertenties, social media, responsiveness, posts, woocommerce kunt u vinden in het omvangrijke Divi theme-opties paneel. Er zijn nog veel meer settings, ik ga ze niet allemaal opnoemen maar er zijn er voor uw SEO, lay-out, updates en meer. De settings zijn in groepen verdeeld zodat ze makkelijk voor u te vinden zijn.


Divi theme opties


Overdraagbaarheid tussen websites

Met overdraagbaarheid bedoelen we het kunnen importeren en exporteren tussen websites. Met Divi is het heel makkelijk om uw werk op meerdere Wordpress sites te gebruiken die van het Divi theme voorzien zijn. Dat geldt niet alleen voor uw werk maar ook voor uw instellingen en lay-outs. Webdesigners sparen zo veel werk uit door niet steeds alles opnieuw te hoeven instellen of bouwen.

Divi prijzen

Een Elegant-Themes lidmaatschap geeft u toegang tot al hun producten waaronder Divi en kost $ 89 per jaar. Elegant-Themes heeft nog 86 andere themes en vele plug-ins. Dit is zeker een goeie deal maar misschien is nog een stuk voordeliger om meteen een levenslang membership te nemen voor $ 249. Sowieso biedt Divi een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie dus u kunt het risicovrij proberen.

Divi vs Astra: Divi samenvatting

Divi is geschikt voor iedereen, HTML- of PHP-kennis is niet nodig. Het zit boordevol opties en instellingen. De pagebuilder is een genot om mee te werken. Een goed design is snel opgesteld met de demo-sites en een klein beetje werk. De prijzen zijn goed tot laag te noemen voor de kwaliteit die men ervoor krijgt.Ga naar de Divi website!


ASTRA THEME (Divi vs Astra)

Astra vs Divi: Astra Theme Review


Tijd om ons in dit Divi vs Astra review te focussen op het Astra Theme. Laten we meteen beginnen met de allerbeste eigenschap van Astra: SPEEED!!! Dit theme werd specifiek gebouwd om zo snel mogelijk in browsers te laden en dat doet het. De code van Astra is maar 50kb dus als men niet teveel toevoegt aan kb's in de vorm van afbeeldingen zijn asociaal snelle laadtijden mogelijk zeker met een goede cache plug-in en/of CDN-netwerk.

We bespreken hier de PRO versie van Astra. Logisch want geen gratis versie van wat voor theme dan ook kan men met een topper als Divi vergelijken. Astra werkt perfect met Woocommerce en is de ook uitermate geschikt om er webshops mee te bouwen. Als u een supersnelle site wilt hebben met een sober en strak design, dan is Astra uw theme. Als u Astra installeert, werkt u met de Gutenberg pagebuilder die in Wordpress zit. Gutenberg is een absolute ramp naar mijn mening dus het is een goed idee om een van de volgende pagebuilders in Astra te installeren: Divi Builder, Elementor of Thrive Architect.

Astra PRO premium WP-Theme

Het installeren van het theme en een demo-website gaat opvallend soepel. Vanaf het begin merkt men meteen dat het prettig werken is met dit theme. Daarom verbaast ons ook de meer dan goede rating niet van mensen die dit theme een waardering gaven. De rating is zo positief dat het practisch afgerond kan worden op 5/5. Dit omdat er nauwelijks negetieve ratings zijn van de 3537 en practisch iedereen 5 sterren gaf. In onze speedtest komt het theme inderdaad super snel uit de bus, zelfs met meerdere modules actief.


Astra Theme 5-sterren rating


Download hier de gratis versie van Astra. Dit even ter zijde van dit Astra PRO vs Divi review. De gratis versie van Astra is om een reden 700.000 keer geïnstalleerd. Als u weinig geld uit wilt geven en genoeg heeft aan een simpele snelle website dan is de gratis versie precies wat u zoekt.

Astra laadt zeer snel

Astra Theme review laadtijd


Bovenstaande afbeelding laat zien hoe Astra het doet in de 4 bekendste speedtests. Pingdom 100% ofwel geen andere site was sneller. Google 95% dus 5% van geteste sites was sneller, Y-Slow 92%, en GT-Metrix geeft geen percentage maar gewoon de echte laadtijd die 0.4 seconde was. Dit zijn waanzinnige scores, zelfs voor HTML-websites.

Astra demo-import

Astra Theme review demo's


Net als Divi biedt Astra PRO vele demo lay-outs waarmee u een snelle start kunt maken met uw project. De demo's zijn eenvoudig te installeren met deze plug-in of via deze pagina op de site van Astra.


Astra Pro Theme review demos


Niet zoveel als bij Divi maar u kunt kiezen uit honderden page-templates en vele complete lay-outs en wel voor alle mogelijke niches (bedrijfstakken). Koploper in het aantal demo's wat aangeboden wordt is Soledad wat meer dan 5000 demo's claimt te hebben. Dat is nergens voor nodig uiteraard, zowel Divi als Astra bieden zoveel variatie dat u zeker een lay-out vindt die past bij uw project.

Astra + Elementor - de beste combinatieAstra PRO modules en settings

De afbeelding hierboven is opgebouwd uit 2 aparte afbeeldingen die we zodat het er beter uitziet aan elkaar geplakt hebben. Links ziet u een lijst met modules die men in de Astra PRO-versie vindt en rechts de settings die rechts in alle posts en pages te vinden zijn. Per pagina kan alles uniek ingesteld worden.


Astra Theme review Pro-modules en settings


Woocommerce shop in Astra

Astra vs Divi Theme review - Woocommerce webshop integratie


Astra is al voorbereid om met de E-commerce plug-in Woocommerce te werken. Vandaar dat alles erg soepel loopt als u met uw shop gaat beginnen. Ook zijn er ready lay-outs voor shops, dat is nog makkelijker en werkt sneller. De gratis versie laat u werken met een shop-menu in de WP-Customizer voor de settings van Woocommerce. Documentatie ervoor vindt u hier. De PRO-versie geeft u een extra module paneel voor nog meer settings. Documentatie vindt u hier.
Bekijk Astra theme


Astra vs Divi themes conclusie

In dit Divi vs Astra review gaan we niet alle kleine details over deze themes opsommen. De totale informatie kunt u snel op hun eigen websites vinden.

Astra PRO laadt razendsnel, heeft een strak design, en alles werkt heel prettig. De Elementor pagebuilder werkt perfect samen met Astra PRO, dat is een aanrader. Astra is zeker sneller dan Divi maar heeft minder opties. Snelle websites zijn erg in trek, maar sites met een top design ook. Beide themes zijn hun geld meer dan waard wat ook aan hun ratings te zien is. Afhankelijk van het project waar ik mee werk, gebruik ik of het ene of het andere theme. Ik werk persoonlijk met beide themes.Tip: Maak je website met Wordpress DIVI theme met de wereldwijd beste pagebuilder, 650.000x verkocht!

DiviScroll naar boven