Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Divi vs Astra vergelijking [2023] 💥

Divi vs Astra
DIVI THEME (Divi vs Astra)

Divi is het best verkochte Wordpress-Theme ooit...

Divi Theme review


Dit Divi-Theme review voor [2023] toont u de laatste verbeteringen en de in het oog springende features van Divi. We gaan geen saaie opsommingen en lijsten van opties geven die op de website van Elegant Themes zelf te vinden zijn al viel het me op dat ook zij proberen hun site zo spannend mogelijk te houden, en natuurlijk dat de Divi website een waar kunstwerk is...


Advertentie


DIVI ADVANCED GRADIENTS

Laten we beginnen met de 2 nieuwste features waarmee Divi laat zien dat ze met afstand het beste spul bieden. Iedereen die met Photoshop, Corel of dergelijke fotobewerkingsprogramma's gewerkt heeft, zal nog weten hoe men daarin gradients kan bouwen in alle kleuren van de regenboog. Hetzelfde zit nu in Divi genaamd Advanced Gradient Builder, de feature beidt onbegrenste mogelijkheden voor wat betreft gradients. Er is uiteraard geen enkel theme wat dit heeft op het moment al zullen ze het zeker gaan kopieren. Dat doen ze namelijk met alles wat Divi uitvindt.


Divi Theme Review Advanced Gradients


DIVI LAYOUT CLOUD

En we gaan meteen al weer door met de volgende feature die geen enkel ander theme heeft. De feature heet Divi Layout Cloud. Hiermee kunt u tijdens het werk op alle websites die u heeft secties, kolommen, complete pagina's, afbeeldingen, video's, audio's en alles wat u verder nog in de Cloud zet, direct gebruik maken. De tijdsbesparing die deze feature te weeg brengt is ongekend. Een absolute must voor elke professionele webdesigner en zeker designbureau's.


Divi Theme Review Layout Cloud


DIVI WEBSHOPS

Divi Theme Review Webshops


Divi 1-klik demo lay-outs

Divi Theme Review Online Stores


Bekijk hier meteen een video hoe Divi's Woocommerce-Builder te werk gaat. Een fatsoenlijk theme heeft fantastische opties om er een webshop mee te maken en dat is bij Divi meer dan het geval. Het theme geeft waanzinnig veel mogelijkheden om product- en categoriepagina's aan te passen door middel van de WooBuilder en de WooModules. Bekijk hier alle 229 verschillende Divi-demo's (1685 templates). Waanzinnige aantallen!

In de Divi demo-bibliotheek zijn vele schitterende shop lay-outs te vinden die u met 1 klik kunt installeren in uw project. Het compleet stylen van uw shop is met de WooBuilder echt een fluitje van een cent. Alles is front-end razendsnel aan te passen. Alle beschikbare demo's zijn uiteraard met de hieronder besproken Divibuilder gemaakt, samen met Elementor Pro beschouwd als de beste pagebuilders die er zijn.


DIVIBUILDER (Pagebuilder)

DiviBuilder


De DiviBuilder is de perfecte pagebuilder voor Wordpress en een absoluut genot om mee te werken. De pagebuilder werkt erg precies, wat betekent op de website zelf ziet het er net zo uit als waar u aan het werk bent. Alles wat u wilt gebruiken zoals elementen en effecten zijn eenvoudig te vinden en men kan er gewoon erg snel pagina's mee opbouwen.

Als u Divi aanschaft zit de DiviBuilder ook als losse plug-in in uw pakket en kan zo in andere themes gebruikt worden. Test nu meteen de DiviBuilder op de Divi website klikt u op de paarse knop "Try it for free" bovenaan.


DIVI THEME SPEED

Divi Theme Speed


Ondertussen wil geen theme achterblijven qua laadtijden oftewel speed, aangezien daar steeds meer waarde aan gehecht wordt door Google. Divi heeft onlangs een speed-upgrade gekregen en is daarmee een van de snelst ladende themes geworden die er voor Wordpress zijn. Onvoorstelbaar dat 1 theme het op alle fronten kan winnen van alle andere themes... Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Speed Upgrade.


DIVI EFFECTEN

Divi Theme Review Effects


Met Divi Effect kunnen afbeeldingen razendsnel getuned worden. Verander de belichting, de kleuren, invert de afbeelding, pas sepia kleuren toe of maak de afbeelding doorzichtig (procenten kunnen ingesteld worden). Het veranderen van afbeeldingen in Divi en niet in een PC-programma zorgt dat uw afbeelding ongeschonden blijft en op elk gewenst moment snel verder aangepast kan worden. We geven in dit Divi Theme review 10 punten voor deze tool.


DIVI TRANSFORMS

Divi Theme Review Transforms


Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Transforms. Met Divi Transforms is practisch alles mogelijk op teksten en afbeeldingen, draaien, spiegelen, skew object net als in Photoshop´s "CTRL+T". Een fantastische tool die voor zo ver ik weet geen ander theme heeft.


DIVI SHAPE DIVIDERS

Divi Theme Review Shape Dividers


Deze feature laat uw website echt stralen, de concurrentie zal jaloers zijn op uw site. Vroeger was het zelfs voor professionele webdesigners een flinke opgave om dergelijke shapes in blokken te krijgen. Dat is tegenwoordig met de DiviBuilder niet meer het geval want iedereen zonder technische kennis kan dit nu met het grootste gemak tot stand brengen, ook u! Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Shape Dividers.


DIVI BULK EDIT

Divi Theme Review Bulk Edit


Collega's die al jaren websites bouwen weten ook nog wel hoe we vroeger eindeloos handelingen herhaalden. Als je 6 blokken had waarvan je de stijl wilde aanpassen, dan moest je 6x aan het werk. Dat is met Divi's Bulk Edit allemaal niet meer nodig, men kan voor alle 6 blokken tegelijkertijd de aanpassingen doorvoeren. Deze feature bespaart u ongelooflijk veel tijd uit. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Bulk Editing.


DIVI DROP SHADOWS

Divi Theme Review Drop Shadows


U heeft geen Photoshop meer nodig om schaduwen voor afbeeldingen te maken. Photoshop is niet alleen een zeer kostbaar programma maar doet er ook veel langer over dan Divi's Drop Shadows. Een ander voordeel is dat de originele afbeelding gewoon intact blijft en hier later nog extra stijlen aan toegevoegd kunnen worden of de schaduw kan eventueel aangepast worden. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Drop Shadows.


DIVI SPLIT TESTING

Divi Theme review split testing


Elk bedrijf wil zo veel mogelijk leads en conversie, en dus probeert men regelmatig pagina's te verbeteren om er meer uit te halen. Divi Leads maakt het u echter een stuk makkelijker. U kunt zoveel verschillende versies van een layout of tekst maken als u wilt. Deze worden dan afwisselend aan uw bezoekers gepresenteerd. Divi houdt de statistieken voor u bij welke versies beter scoren. Bekijk hier een video en meer informatie over Divi's Split-Testing.


Divi en de Divibuilder hebben zoveel snufjes en opties dat ik de pagina van dit Divi Theme Review nog 3x zo lang kan maken, maar het beste neemt u hier een kijkje op de Divi Website en bekijkt u daar de rest.

DIVI THEME REVIEW: DE PRIJS

Bij Divi koopt u geen theme, maar een lidmaatschap. Dit lidmaatschap geeft u toegang tot 86 premium themes waaronder Divi en een aantal top plug-ins en een bibliotheek met afbeeldingen. Dit maakt Divi qua prijs zeker interessanter dan andere themes aangezien het maar iets duurder is per jaar dan een gemiddeld ander theme. Deze "andere themes" geven maar een half jaar support meestal wat naar mijn mening erg weinig is. Daarna betaalt u meestal dik om extra support te krijgen.

Als u eenmalig 249 dollar uit kunt geven, heeft u het complete pakket levenslang met levenslang support. Zeker voor bedrijven met een paar websites is dit verreweg de interessantste oplossing aangezien u nooit meer iets anders nodig zult hebben om perfecte websites te bouwen. Als je deze link gebruikt, krijg je minstens 10% korting.


DIVI THEME REVIEW: SLOTCOMMENTAAR

Ik ga het kort maar krachtig houden hier in de afronding van dit Divi theme review voor [2023]. Met Divi krijgt u waar voor uw geld, het is een geoliede machine om websites uit de grond te stampen. Divi heeft geen zwakke punten of tekortkomingen. Ongeacht of u een webshop, een bedrijfswebsite of een prive-site gaat maken, u zult altijd verheugd zijn dat u Divi aangeschaft heeft. Sluit u aan bij de 881.346+ leden die ze al hebben, u zult daar geen spijt van krijgen.


Divi biedt een maand niet-goed-geld-terug garantie dus mocht u het niks vinden kunt u altijd uw geld terug vragen. Andere themes geven u dit niet, maar Divi weet dat u tevreden gaat zijn.Naar Divi theme
Astra vs Divi: Astra review


ASTRA THEME REVIEW

Ik leg u nu uit waarvoor Astra het meest geschikt is. Feit is dat 2.369.964+ mensen een site hebben met Astra dus er moet iets bijzonders aan zijn. De kracht van Astra is speed, er is qua speed slechts een vergelijkbaar theme en dat is Generatepress. Hoe sneller uw website, hoe hoger in Google, hoe langer bezoekers op uw site blijven en meer. Speed is vandaag de dag erg waardevol. Met Astra bent u in professionele handen wat dat betreft. Ook webshops moeten snel zijn, dat geeft meer omzet. Laten we daarmee beginnen want Astra is gebouwd om er prachtige supersnel ladende shops mee te bouwen.

ASTRA WEBSHOPS

Astra is geoptimaliseerd om meer conversie voor uw shop te bereiken en meer verkopen te genereren. Een shop gemaakt met Astra is gewoon veel sneller dan met welk andere theme. Op de Astra website kunt u zien hoe dit getest werd tegen 50 andere top themes. Een snel ladende webshop wordt niet alleen door uw bezoekers gewaardeerd maar ook door Google. Hierdoor komt uw shop hoger in de SERP van Google en dit trekt weer extra bezoekers. Uw bezoekersaantallen hun waardering stijgen dus exponentieel.


Astra Theme Review Woo Webshops


Astra biedt grote mogelijkheden uw shop precies te stylen zoals u wilt zonder dat daar enige technische kennis aan te pas komt. Een paar jaar terug was dit nog ondenkbaar. Ok kunt u alle bestaande Woocommerce plug-ins installeren zonder bang te hoeven zijn dat er compatibiliteits problemen zullen ontstaan.

Verder biedt Astra een reeks van moderne opties voor shops die u webshop tot een waar succes zullen maken zoals: Infinite Scroll, Adaptable grid settings, Off-canvas sidebar, Quickview, Dropdown cart en meer. Meer hierover vindt u hier.


Astra Theme Review Woo Features


Ik wil ook nog even zeggen in deze Astra vs Divi vergelijking dat het Astra theme niet alleen goed responsive is, maar er is speciale aandacht besteed om een perfect design en gebruikersgemak neer te zetten voor mobiele webshops. Dit met het oog op de stijgende verkopen via mobiele apparaten wat volgend jaar waarschijnlijk de 50% zal overschrijden.


Astra Theme responsive shops


Ook noemenswaard is dat u de complete check-out pagina kunt aanpassen aan uw wensen. Een slecht opgebouwde check-out pagina kan u snel een percentage van uw verkopen kosten. U ziet, op het gebied van e-commerce heeft het team van Astra overal aan gedacht.

ASTRA PAGEBUILDERS

U kunt Astra bedienen via zijn eigen paneel en de Wordpress customizer maar het theme is geprepareerd op het gebruik van een elite pagebuilder. Bij voorkeur Elementor, al zijn DiviBuilder, Thrive Architect, BeaverBuilder, WP-Bakery pagebuilder zeker ook goeie alternatieven.

Mijn eerste keuze, Elementor, heeft een gratis en een pro versie. Perfect is natuurlijk AstraPro + ElementorPro, het ligt aan uw budget wat u voor u het beste is. Het hoeft dus niks te kosten aangezien ook Astra een gratis versie heeft met minder mogelijkheden dan we hier in dit Astra Theme review presenteren.ASTRA THEME REVIEW: LAADTIJD

Het Astra theme beschikt zoals hieronder te zien is over ongekend snelle laadtijden. Ongeacht waar men testen uitvoert, bij Google, GtMetrix, Y-Slow of Pingdom, het scoort altijd fenomenaal. Dit zijn gerenomeerde speedtests en zoals ik eerder al zei is alleen het theme Generatepress in staat zulke resultaten te evenaren.


Astra Theme review laadtijd

ASTRA DEMO-WEBSITES

Astra geeft u toegang tot een bibliotheek met demo sites ofwel starter websites van waaruit u uw project kunt beginnen. Deze zijn via de importer met 1 klik te installeren. Er zijn 3 types, die u kunt gebruiken zonder pagebuilder, en demo's die gemaakt zijn met Elementor en BeaverBuilder. Eenmaal zo'n demo geïnstalleerd, kunt u beginnen uw eigen logo erin te zetten en het design, foto's en teksten aan te passen aan uw wensen. Technische kennis is hiervoor niet vereist.


Astra Theme review starter websites

ASTRA SCHEMA MARK-UP

Schema zijn korte snippets met informatie waarvan de zoekmachines graag willen dat we die toevoegen aan onze pagina's zodat ze een beter idee hebben wat er precies op die pagina te vinden is. Als u dit doet, wordt dit beloond met een betere weergave van uw website in zoekresultaten. Astra voegt automatisch Schema mark-up voor u aan uw pagina's toe zoals ze dat hier aangeven.


Astra Theme Review Schema


ASTRA HEADERS, FOOTERS, 404

Astra Transparent Headers, Astra Custom Header en Astra Custom Footers zijn PRO features die het u mogelijk maken uw complete header en footer te stylen hoe u wilt zonder technische kennis. Hetzelfde geldt voor uw 404-pagina's trouwens. U kunt verschillende headers aanbieden aan verschillende gebruikersgroepen in uw systeem.


Astra Theme review Headers Footers


Astra heeft nog zoveel meer te bieden, maar ik ga dat zoals in het begin al aangekondigd niet allemaal opsommen, hier vind u een prachtig overzicht met alle features die er er in Astra zitten.

ASTRA: MIJN MENING

U zult het er met me over eens zijn dat Astra een heel speciaal theme is dat met kop en schouders boven de meeste andere themes uitsteekt. Ik heb het uitsluitend over de PRO-versie natuurlijk want de free-version van geen enkel theme kan zich meten met de top themes vandaag de dag natuurlijk. Ik werk persoonlijk met Astra in combinatie met Elementor en het is als professional designer een van mijn favoriete themes samen met het Divi Theme wat altijd en overal voor gebruikt kan worden. Astra heeft eigenlijk geen zwakke punten en ik kan het u zeker aanraden.

ASTRA: DE PRIJS

Astra heeft u al vanaf 41 dollar voor een jaar, men mag zoveel sites ermee bouwen als men wil, dat is geen geld vergeleken met andere themes. Als u wat meer te besteden heeft supercharged u uw Astra met de Mini Agency Bundle voor 169 dollar per jaar, waarschijnlijk de beste optie voor bedrijven, hier zit bijvoorbeeld de Elementor pagebuilder dan bij. Dat is zeker ook een goede prijs aangezien de meeste andere theme met licensies werken die slechts voor 1 website gelden, met Astra is het aantal websites onbeperkt. Als u er nog een klein beetje bij doet heeft u meteen het toppakket voor 249 dollar per jaar met alle geweldige plugins die ze hebben erbij. Astra is al met al zeker een aanrader en heeft hele interessante deals als u een levenslang pakket afneemt met enorme kortingen.Visit Astra


DIVI VS ASTRA: DE VERGELIJKING

Bedankt dat u mijn Divi vs Astra artikel tot het einde aan toe gelezen heeft. Voor mij is duidelijk geworden dat zowel Divi als Astra geweldige themes zijn. Divi heeft over het algemeen wat meer features en demo-websites te bieden. Astra in combinatie met Elementor werkt net zo soepel als Divi maar is duidelijk een stuk sneller dan Divi qua laadtijden en dat kan snel in leads en conversie schelen. Het hangt er duserg vanaf waarvoor u een theme nodig heeft en wat voor u belangrijker is.

In het geval u een webshop gaat maken, kunt u misschien beter voor Astra kiezen aangezien er zo waarschijnlijk meer geld uitrolt. Als u het fijn vind om honderden opties te hebben om uw site te stylen om er een kunstwerk van te maken is Divi duidelijk aantrekkelijker. De keuze is aan u, u zit sowieso nooit fout. Ongeacht welk theme u kiest, u zult er zeker verheugd over zijn. Ik erbij wel bij zeggen dat een goede pagebuilder bij Astra wel vereist is, dus kies minstens voor de Mini Agency Bundle om er net zo snel en prettig mee te kunnen werken als dat bij Divi het geval is.
Scroll naar boven