Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Be-Theme vs Hello vergelijking voor [2024] 💥

Hello vs Be-Theme vergelijking


HELLO vs BE-THEME


BeTheme vs HELLO, we checken deze beide themes op hun kwaliteiten in combinatie met hun pagebuilders. Be-Theme heeft zijn eigen pagebuilder, Hello gebruikt Elementor. Hello is een gratis theme maar de pro-versie van de pagebuilder kost 49 dollar. Het Be-Theme kost 59 dollar op de welbekende Themeforest-marktplaats. We beginnen met Hello wat niet inhoudt dat het beter zou zijn.

HELLO REVIEW (Be-Theme vs Hello)

Hello Elementor Theme Review


HELLO ELEMENTOR THEME REVIEW

In April 2020 bracht Elementor zijn eigen theme uit, het Hello Elementor theme. Geen slecht idee want veel mensen vroegen zich af welk theme men het beste met Elementor kan gebruiken, dat is nu min of meer duidelijk.


Advertisement

Divi Ad 680px


Aangezien Elementor zoveel mogelijkheden heeft, ontstaat er soms een strijd tussen Elementor en een Wordpress-theme wat ook al diezelfde mogelijkheden biedt. Dat is dubbelop en nergens voor nodig. Men gebruikt dus het liefst een theme als Hello Elementor wat alles aan de pagebuilder overlaat maar op zich een stabiele basis biedt voor de website.

Natuurlijk zijn er ook themes als Astra Pro wat ook volledig op Elementor toegespitst is en het alleen extra uitbreidt. Een dergelijk theme is natuurlijk nog een stuk beter dan Hello, maar men moet een grote kennis van themes en pagebuilders hebben om dit überhaupt te weten.

HELLO RATINGS

Hello Elementor ratings


Hello heeft een 4.5 uit 5 waardering op Wordpress.org. Een aantal mensen verwacht kennelijk iets bijzonders en vind het te basic, althans dat is mijn conclusie. Wel ziet men dat het theme ondanks zijn korte bestaan al op 1.000.000+ websites geïnstalleerd is, wat ongekend is.

HELLO LAADTIJD

We doen 2 testen, de eerste zonder cache plug-in, de tweede test met de beste cache plugin geïnstalleerd die er is, WP-Rocket. Zoals verwacht laadt het theme zeer snel, het is immers een minimalistisch theme.

Zonder WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd zonder cache plugin


Met WP-Rocket cache plugin

Hello Elementor laadtijd met WP-Rocket plugin


HELLO CHILD-THEME

Het maken van een child-theme is niet zo moeilijk maar men moet toch weten hoe dat moet. Voor degenen die dat niet weten wordt op Github een kant-en-klaar child-theme voor Hello Elementor aangeboden. Uiteindelijk is een child-theme niet veel meer dan een functions.php bestand en een style.css stylesheet. Installeer zowel het theme zelf als het child-theme met dezelfde naam. Activeer het child-theme en u kunt daar deze bestanden aanpassen. Als u uw theme upgrade worden deze bestanden niet overschreven als u ze aangepast had.

ELEMENTOR FREE

Nadat u het theme geïnstalleerd heeft, ziet u dat er echt weinig van een theme is, wat ook de bedoeling is. Er zijn geen sidebars, geen footer en geen header. Er zijn geen theme settings zoals andere themes hebben en ook via de WP-customizer kunt u niets aanpassen. Alles wordt aan Elementor overgelaten met dit theme, maar wees niet bang want Elementor kan alles.

Elementor laat u via secties en kolommen de complete pagina's en posts construeren door middel van zijn templates zoals hieronder te zien is.


Hello Elementor templates


Hello Elementor editor

ELEMENTOR PAGINA DESIGNS

U hoeft niet zelf alles op te gaan bouwen natuurlijk. Elementor biedt demo lay-outs voor pagina's van waaruit u het design kunt starten. Dit is iets wat premium themes ook bieden, maar Elementor kan hetzelfde en meer als de meeste van deze themes.


Hello Elementor demo-bibliotheek

ELEMENTOR PRO

Ondanks dat Elementor Free een fijne pagebuilder is, is het verschil met Elementor Pro enorm. Pas hier krijgt u volledige controle over uw header, footer, krijgt u honderden demo-designs. In de Pro-versie zitten 50+ extra widgets vergeleken met de gratis versie, formulier-bouwers en een zee aan opties voor shops met Woocommerce. Het is een absolute aanrader te upgraden naar Elementor Pro. Via de knop hieronder kunt u mijn review voor Elementor Pro lezen.





BE-THEME REVIEW (Be-Theme vs Hello)

Be Theme review


In deze Be Theme review gaan we de voor- en nadelen van dit prachtige thema onderzoeken, net als echte thema-detectives. Wat meteen in het oog springt, zijn de designs: eenvoudig, maar stijlvoller dan een modeontwerper op de catwalk. En wanneer je begint met het aanpassen van het thema, zul je merken dat het zo makkelijk is, het voelt bijna alsof je vals speelt. We gaan verder met het verkennen van de vele magische functies van het thema – houd je toverstokje maar klaar!

Be Theme review lay-out

BeTheme review vb


Het Be Theme is als een snoepwinkel voor webdesigners met een overvloed van 600+ verschillende demo-websites die je met één enkele muisklik kunt installeren. Het is net alsof je een magische hoed hebt waar je voor elke niche een perfect thema uit tovert. Of je nu een chique restaurantwebsite of een hippe blog wilt bouwen, er is altijd wel een stijlvolle lay-out die past als een handschoen. Als webdesigner voel ik me met Be Theme net een kind in een speelgoedwinkel; ik vind razendsnel de perfecte lay-out voor de websites van mijn klanten.

Een paar demo voorbeelden

BeTheme review layouts


Om eerlijk te zijn, het Be Theme is fantastisch om snel een coole site op te zetten die goed werkt. Maar als je de digitale Picasso wilt uithangen en een echt topwebsite wilt creëren die indruk maakt, dan kun je beter uitkijken naar een ander premium thema. Die vind je in ons overzicht van topthema's voor [2024] - de rode loper van WordPress-thema's. Voor beginners is Be Theme echter een schot in de roos!

De breinen achter BeTheme zijn de jongens en meisjes van Muffingroup, eliteverkopers op Themeforest met zo'n 15 producten in de etalage, waarvan de meeste thema's zijn. Muffingroup heeft een prijzenkast vol waarderingen zoals 'aanbevolen auteur', 'maandelijkse bestseller', 'power elite-auteur' en 'wekelijkse bestseller' – zeg maar de Oscars van Themeforest. Het Be Theme zelf heeft een gemiddelde beoordeling van 4.62, wat super hoog is. Sinds 2014 is het al meer dan 267.893 keer verkocht – dat zijn meer verkopen dan er fietsen in Amsterdam zijn!

Muffin Builder, een drag & drop pagebuilder

En dan de Muffin Builder in Be Theme – het is als een toverstaf voor je website. Deze drag & drop pagebuilder is zo gebruiksvriendelijk dat het bijna voelt alsof je vals speelt. Met alle nodige opties en keuze uit meer dan 600+ lay-outs is het toevoegen van items aan je pagina's net zo makkelijk als het smeren van een boterham. Eenvoudig en effectief.


Muffin Builder


Be Theme review: WP Bakery Pagebuilder

BeTheme WP Bakery Pagebuilder


Als u de Muffin Builder zat bent, geen paniek! U kunt ook overstappen op de WP Bakery pagebuilder, een pagebuilder met meer sterallures dan de Muffin Builder. Deze wordt ook meegeleverd met het Be Theme, dus u kunt gerust afwisselen. Deze pagebuilder is ook een drag & drop topper en een fantastische tool om met veel creatieve vrijheid snel prachtige pagina's te bouwen. En om deze los te kopen, bent u zomaar 64 dollar armer. Persoonlijk is dit een van mijn favorieten, want hij komt in bijna alle topthema's voor en heeft veel handige add-ons – het is net als een Zwitsers zakmes voor uw website.

Nieuw: Elementor compatibiliteit

En raad eens? Sinds 2021 is het BeTheme ook vriendjes geworden met Elementor, en ze hebben zelfs een aantal extra widgets meegenomen, zoals hieronder te zien is. Het is net alsof BeTheme een nieuwe superkracht heeft gekregen – nu nog veelzijdiger en gebruiksvriendelijker!


Elementor compatibiliteit


Video en Parallax Achtergronden

Het BeTheme is als een goochelaar met zijn parallax achtergronden, die uw website veranderen in een visueel feestje. Full width- en videoachtergronden? Geen probleem! Het is alsof u een persoonlijke stylist voor uw website in dienst heeft. Deze functies geven uw site een professionele look, alsof het een maatpak draagt. Bij het schrijven van deze BeTheme review werd al snel duidelijk dat deze 'kwaliteit' van het thema een echte blikvanger is.

20+ Verschillende Headerstijlen

Met het Be Theme heeft u meer keuze in headerstijlen dan in een snoepwinkel. 20+ opties staan tot uw beschikking, net als verschillende plekken om uw logo en menu te plaatsen. Bent u het standaard bovenmenu beu? Probeer dan eens een menu aan de linker- of rechterkant. U kunt de headers in het Be Theme aanpassen alsof u met klei werkt. En dat geldt ook voor lettertypes, -groottes en kleuren. Het Be Theme maakt het zelfs mogelijk om per pagina verschillende headers en logo's te gebruiken – een ware kameleon onder de thema's.

Shortcode Generator

Met de shortcode generator van het Be Theme tovert u voor bijna alle functies in het thema een magische code tevoorschijn. Deze shortcodes kunt u dan in elke pagina, post of widget gebruiken. Het is alsof u een persoonlijke assistent hebt die helpt om uw website net dat beetje extra magie te geven.


BeTheme shortcodes


BeTheme Extra's

Het Be Theme is net een goedgevulde gereedschapskist, boordevol mogelijkheden: denk aan 600+ verschillende lettertypes (meer dan in een gemiddelde bibliotheek), aangepaste Widgets om uw site net die persoonlijke touch te geven, en de Revolution Slider, die uw content laat draaien als een draaimolen. Klaar voor e-commerce? Met WooCommerce Ready kunt u zo een digitale winkel openen. RTL-ondersteuning? Check. Uw site spreekt vloeiend van rechts naar links. Het Mega Menu is als een uitgebreid buffet voor uw navigatie en de visuele pictogramkiezer is alsof u in een snoepwinkel van icoontjes bent.

Onbeperkt zijbalken? Het is alsof u een oneindige kastenwand heeft. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Bonus Premium Plug-ins, de onderhoudsmodus die net zo soepel werkt als een 'gesloten wegens verbouwing'-bordje, stijlvolle Google Maps Stijlen, BuddyPress Ready voor social butterflies, en stijlen voor ContactForm7 en Gravity Forms waarmee u formulieren maakt alsof het niets is. Kortom, het Be Theme is een echte alleskunner!


Be-Theme vs Hello conclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze Be-Theme vs Hello-vergelijking tot het einde. Be-Theme gebruikt de Muffin-Builder, Hello gebruikt de absolute top pagebuilder Elementor. Ik werk persoonlijk 10x liever met Elementor. Zowel Hello Elementor als Be-Theme bieden vele 1-click install demo-designs. Be-Theme biedt deze in hele grote aantalen aan, de kwaliteit van de designs van Elementor zijn echter veel beter. Aangezien ze ongeveer dezelfde prijs hebben, is de keuze voor mij makkelijk. Hello met Elementor is 10x beter dan Be-Theme. Er is trouwens ook een gratis versie van Elementor, zo geeft u niets uit en ik geef er altijd nog de voorkeur aan boven Be-Theme. Uiteraard kan Elementor ook in Be-Theme gebruikt worden maar dat valt buiten de vergelijking die we hier maken.



Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven