Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Astra vs OceanWP thema-vergelijking voor [2021] đŸ’¥

Astra vs OceanWP vergelijking


ASTRA vs OCEAN-WP


OceanWP vs Astra, de twee hebben veel gemeen. Deze beide themes werden namelijk gebouwd met 2 doelen voorop gesteld. De themes moeten snel laden om geen bezoekers te verliezen en ze moeten perfect samenwerken met Woocommerce. Gebouwde shops moeten opties bieden die het theme laten uitblinken als het vergeleken wordt met andere themes. Beide themes zijn geslaagd in hun opzet en daarom is Astra al 1.653.898+ keer op websites geĂ¯nstalleerd en OceanWP 600.000 keer. Ik zal niet alles van tevoren verklappen, lees verder.
ASTRA THEME (Ocean-WP vs Astra)

Astra Theme Review


Ik begin deze Astra vs OceanWP vergelijking met Astra zonder dat dat betekent dat het beter is. De 2 snelste themes die ik ken zijn Astra en Generatepress. Deze themes hebben gecomprimeerd zo'n kleine code en gebruiken geavaceerd javascript en bereiken zo erg goede laadtijden. Als u dat artikel bekijkt ziet u dat ook OceanWP genoteerd is, dat is ook een razendsnel theme maar net een tikkie minder zeg maar. We vergelijken hier dus 2 op speed gebouwde themes die ook gebouwd zijn met het webshops in gedachten, en voornamelijk op de smanewerking met Woocommerce, de beste plug-in voor Wordpress als we het over e-commerce hebben.

Astra en OceanWP komen zonder pagebuilder maar zijn voorbereid op samenwerking met de beste pagebuilders die er zijn. Het is voor beide themes aan te raden een van deze pagebuilders te installeren om snel te kunnen werken en de mogelijkheden uit te breiden. Mijn voorkeur gaat voor beide themes uit naar de Elementor Pro pagebuilder overigens.

ASTRA PRO PREMIUM WP-THEME

Astra is op het monent op een slordige 1.653.898+ websites geĂ¯nstalleerd en is het theme wat het meeste in opkomst is wat ik ken. Het wint snel aan populariteit door onder andere zijn schappelijke prijzen en razendsnelle laadtijden. Hieronder ziet u speedtest die we deden, en Astra presteert ongelooflijk goed ondanks dat we de tests deden met een groot aantal plug-ins geactiveerd. Alles schijnt in Astra zo makkelijk en soepel te zijn dat het een genot is om ermee te werken. Hetzelfde geldt voor het installeren van de prachtige demo-themes die het heeft.

We moeten het zeker hebben over de ratings die Astra krijgt, deze overtreffen zelfs die van Divi, er is geen theme met een betere waardering. Er zijn van 3537 mensen die een waardering afgaven slechts een handjevol (gefrustreerde) mensen die niet de volle 5 sterren gaven. Er zijn altijd een paar haters natuurlijk maar het springt meteen in het oog dat practisch iedereen ongelooflijk tevreden is met zijn aankoop en/of de gratis versie van Astra.


Astra Theme 5-sterren rating


Deze gratis versie kan overigens hier gedownload worden. De free-version kan een stuk minder mar is ook bloedsnel. De gratis versie in combiantie met Elementor gratis is een prima oplossing voor mensen die geen geld uit willen geven en niet te veeleisend zijn wat betreft de mogelijkheden.

ASTRA LAADT ZEER SNEL

Astra Theme review laadtijd


Op de afbeelding hierboven laat ik u zien hoe de 4 top-speedtests het Astra Theme beoordelen. Een 100% score bij Pingdom betekent dat Astra de snelst gemeten site was, geen site was sneller maar dat wisten we eigenlijk al. Google score is 95%, en de Y-Slow score is 91%, en GT-Metrix geeft een absolute laadtijd op van 0.4 seconde. Neem van mij aan dit zijn asociaal goede resultaten voor een Wordpress-theme en zeker als het ook nog zoveel mogelijkheden heeft.

ASTRA DEMO-IMPORT

Astra Theme review demo's


Ook Astra geeft natuurlijk de mogelijkheid tot een vliegende start van uw project door een demo-website te installeren. Door deze plug-in snel te installeren maakt u het zich nog makkelijker om snel van start te gaan. Daarna kunt u via uw back-end een demo installeren. Een andere optie is om direct via de Astra website aan de demo's te komen door naar deze pagina te browsen.


Astra Pro Theme review demos


Astra biedt honderden pagina-demo's en vele website-demo's voor alle mogelijke niches en in combinatie met Elementor nog veel meer. Dat is ook de absolute aanrader om Astra te gebruiken in combo met Elementor Pro. Er zijn themes als BeTheme en Soledad die nog veel en veel meer demo's aanbieden maar de kwaliteit laat daar dan wel te wensen over terwijl Astra unieke prachtige designs biedt.ASTRA PRO MODULES EN SETTINGS

De 2 afbeeldingen hier beneden hebben we vanwege hun breedte gecombineerd in 1 afbeelding. Aan de linkerkant de module-lijst zoals de PRO-versie die heeft. Met Astra kunnen modules die nooit gebruikt worden uitgezet worden om een kleinere code op de pagina's te hebben en daarmee nog snellere laadtijden. Rechts zien we de settings zoals deze in de kantlijn van uw pagina's en blogposts staan. Hiermee kunt u elke afzonderlijke post of pagina afzonderlijk precies zo stylen als u wilt.


Astra Theme review Pro-modules en settings


WOOCOMMERCE SHOP IN ASTRA

Astra Theme review - Woocommerce integratie


Gaat u een webshop maken? Dan is Astra perfect want naast het feit dat het ontwikkeld werd op laadtijd, werd tegelijkertijd gezorgd dat het theme 100% met Woocommerce zal samenwerken en dat doet het. Er zijn weinig themes die beter zijn voor webshops dan Astra en het heeft ook een hoge notering en mijn top themes voor Woocommerce [2021]. De gratis versie biedt overigens een menu via de standaard WP-Customizer om Woocommerce in te stellen. De documentatie ervoor vindt u hier. De PRO-versie heeft een apart module paneel met extra settings om nog beter te kunnen stylen. De documentatie ervoor is hier te vinden.


ASTRA THEME REVIEW CONCLUSIE

Het is duidelijk dat Astra op alle fronten een topper is. Het is het snelste theme wat er is, alles werkt perfect en soepel. Het theme heeft prachtige demo lay-outs, is een van de beste themes die er zijn om webshops mee te bouwen. Het houdt niet op want Astra biedt geweldig veel extra's voor mensen die Elementor Pro geĂ¯nstalleerd hebben en ernaast nog eens eerste klasse extra plug-ins die u nergens anders vindt. Kortom Astra is geweldig en zijn prijs meer dan waard, dat geldt zowel voor de goedkoopste als ook de duurdere pakketten. Goed, ik ben benieuwd wat Ocean-WP te bieden heeft, ook daar verwacht ik veel van.Bekijk Astra theme
OCEAN-WP THEME (Ocean-WP vs Astra)

OceanWP Theme review


In deze Astra vs OceanWP Theme vergelijking bespreken we nu de gratis en premium versies van OceanWP. Het OceanWP Theme is op 901.000+ Wordpress websites geĂ¯nstalleerd en 2.5 miljoen keer gedownload. Dat zijn aantallen die op gaan vallen. Waarom is dit theme zo populair? Als men de rating van OceanWP bekijkt valt meteen op dat deze ook enorm hoog is. De rating die practisch gezien op 5/5 afgerond kan worden zoals op de afbeelding hieronder te zien is, is van de kwaliteit van die van Astra en Generatepress wat ook meteen de naaste concurrenten van OceanWP zijn.


OceanWP Theme high rated

OceanWP: Sterke punten

OceanWP Theme Sterke punten

OceanWP: Speed


Het voornaamste verschil tussen OceanWP en Astra, is dat OceanWP het accent wat meer gelegd heeft op een top design (vooral voor webshops) en Astra op speed. OceanWP is ook op speed gebouwd maar niet zo geforceerd als Astra. Op de afbeelding hierboven is te zien dat OceanWP 98% scoort, oftewel van 100 sites waren er 2 sneller dan OceanWP. Men moet hier zelf afwegen wat belangrijker is. Een site die binnen een seconde alles geladen heeft is uiteraard topsnel te noemen en speed is dus net zo goed een van de eigenschappen van OceanWP.


OceanWP Theme Downloadsnelheid

OceanWP: Prachtig design

Het design is dus iets waaraan meer dan voldoende aandacht is besteed door het team van OceanWP en dat is te zien. Het theme toont een prachtig design op alle apparaten en de aangeboden demo websites zijn van erg hoge kwaliteit. Zie foto onder.


OceanWP Theme Demo designs

En voor Woocommerce...

OceanWP Theme Woocommerce Demo designs

OceanWP: Woocommerce extensions

Het OceanWP theme is ook geperfectioneerd op Woocommerce, het meest geliefde webshop systeem ter wereld voor Wordpress. Niet alleen voor aanpassingsmogelijkheden van het design ervan, maar het biedt een groot aantal conversieverhogende snufjes. Bijvoorbeeld de zogenaamde native cart pop-up. Nadat men een item in zijn mandje stopte verschijnt een pop-up die aanmoedigt af te rekenen. Dit alleen zou al 8% meer conversie te weeg brengen. Zo zijn er nog een aantal Woocommerce modules die u op hun eigen site kunt bekijken.


OceanWP Woocommerce display cart


Eerlijk is eerlijk, we moeten in dit review voor OceanWP toegeven dat het theme een van de beste is voor het maken van webshops. Als u een perfect werkende shop wilt hebben die er fantastisch uit ziet dan is OceanWP uw theme.


OceanWP Woocommerce webshop layout


OceanWP: Core extensions

De premium versie biedt toegang tot alle core extensions (zie foto onder). De mogelijkheid tot het bouwen van een full screen site met scroll, de practisch verplichte cookie melding, een voor u aanpasbare pop-up login, het verwijderen van het OceanWP label in de footer, prachtige portfolio's, de eerder genoemde Woocommerce extensions, een sticky footer, en hooks (meer iets voor professionele bouwers).


OceanWP Theme Core Extensions

OceanWP: Video

In onderstaande video van OceanWP zelf wordt u snel duidelijk gemaakt wat de pluspunten van het OceanWP theme zijn. De video duurt slechts 48 secondes.OceanWP: Prijzen

De normale prijs "to-go" premium is 59 dollar. Zeker als u het theme voor een shop gaat gebruiken is dit een zeer goede prijs. Er zijn practisch geen betere themes voor het bouwen van webshops. Nu tijdens de quarantine krijgt u de premium versie al voor 31 dollar.


OceanWP Prijs


OceanWP theme review: Conclusie

Mijn conclusie is dat OceanWP een fantastisch theme is wat zijn geld zeker waard is. Het theme is perfect voor webshops, heeft een geweldig design, is eenvoudig in de bediening en laadt razendsnel. Dat is eigenlijk alles wat een goed theme nodig heeft. Het ontbreekt alleen nog aan een goede page builder om het af te maken.

OceanWP werkt perfect samen met Elementor, maar ook met een van de volgende elite pagebuilders: Divi Builder, BeaverBuilder of Thrive Architect.

Astra vs Ocean-WP vergelijking eindconclusie

Bedankt voor het lezen van deze Astra vs OceanWP vergelijking tot het einde. Astra en OceanWP zijn allebei geweldige themes. Beide themes zijn perfect voor het bouwen van e-commerce websites (shops). Daarin ontlopen ze elkaar erg weinig en heb ik geen persoonlijke voorkeur. Wat speed betreft is Astra wat sneller, al moet OceanWP evengoed onder de snelste Wordpress themes die er zijn gerekent worden. Mijn voorkeur is hier Astra, al maakt het in de praktijk weinig uit. Astra komt op mij over het algemeen wat volwassener over dan OceanWP met meer opties en is zeker mijn favoriet van de twee voor het maken van normale websites.

Als u liever een theme heeft wat iets langzamer laadt maar waar werkelijk niets mist aan opties en settings en ook erg goed is voor het bouwen van shops, raad ik u het Divi Theme aan trouwens.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven