Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Astra vs Elementor vergelijking voor [2021]

Astra vs Elementor vergelijking


ASTRA vs ELEMENTOR


Elementor vs Astra, we vergelijken hier een pagebuilder vs een theme. Is dat niet vreemd? Nee, want met beide bouwt men razendsnel de beste websites. Ze doen practisch hetzelfde, Astra heeft een pagebuilder nodig en Elementor een theme en het zaakje is rond. Dat is al te makkelijk want met Astra gebruiken we de gratis versie van Elementor. Voor Elementor gebruiken we in deze test het door hen zelf aanbevolen en en razendsnelle eigen theme van Elementor : het Hello Theme (ook gratis).ASTRA THEME (Elementor vs Astra)

Astra Theme Review


We beginnen in deze Astra vs Elementor vergelijking met het Astra Theme wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. Er zijn slechts een paar themes die echt gebouwd werden om zo snel mogelijk te laden in een browser, Astra is er daar een van en waarschijnlijk de snelstladende. De grootte van de Astra code is slechts 50kb, bijzonder klein en aan alles is gedacht om het razendsnel te laten zijn. Datzelfde geldt overigens ook voor het Hello Theme. Ondanks dat is met Astra alles mogelijk en is het ook gebouwd om met Woocommerce samen te werken, het beste E-commerce systeem voor Wordpress.

ASTRA PRO PREMIUM WP-THEME

Het Astra Theme is ondertussen op meer dan 1.253.898+ websites geïnstalleerd. De prijs van Astra PRO is 59 dollar, een erg schappelijk bedrag voor een dergelijk goed theme. Tijdens het installeren van het theme valt het ons op hoe eenvoudig dit is met de demo-installatie. We doen een paar speedtests en zien dat he theme daadwerkelijk razendsnel laadt in onze browser, zelfs met een groot aantal modules geactiveerd.

Het theme wint met gemak de race voor de beste rating voor Wordpress themes wat natuurlijk in het oog springt zoiets. Iedereen is kennelijk vol lof over dit theme en niemand negatief. Bekijk de afbeelding hieronder, 3537 rating en maar een paar negatieve erbij (dat moeten haters zijn). Voor de rest alles practisch 5-sterren. Gezegd moet worden dat Generatepress een bijna gelijke rating heeft als Astra, ook erg hoog.


Astra Theme 5-sterren rating


Downloadt hier de gratis versie van Astra. De free-version kan veel minder maar is net zo snel. In het geval u gewoon een simpele site wilt bouwen zou dit gewoon voldoende voor u kunnen zijn en geeft u geen geld uit.

ASTRA LAADT ZEER SNEL

Astra Theme review laadtijd


De afbeelding hierboven laat u zien hoe de 4 bekendste speedtests Astra beoordelen. De 100% Pingdom score betekent dat er geen andere site sneller was. Google scoort 95%, Y-Slow scoort 91%, waar GT-Metrix de absolute laadtijd van 0.4 seconde weergeeft. Neemt u van mij aan dit zijn waanzinnige scores voor een Wordpress website.

ASTRA IMPORTEREN VAN DEMO'S

Astra Theme review demo's


U hoeft met Astra niet uit het niets beginnen te bouwen aan uw site. Neem een head-start door een demo te installeren. Dat doet u het makkelijkst door deze plug-in te downloaden. U kunt nu via uw back-end de demo's installeren. Ook is het mogelijk om direct via de Astra website de demo's te bemachtigen door naar deze pagina te gaan.


Astra Pro Theme review demos


Voor alle niches zijn er meerdere demo's te vinden en in totaal zijn het er honderden. Niet dat Astra hierin uniek is, ook Generatepress en andere premium themes laten u over dergelijke aantallen demo's beschikken met een theme als Soledad theme met 5000+ demo's als uitschieter. Bekend is dat de Elementor page builder perfect met Astra samen gaat, waarschijnlijk de aanrader als u een page builder gaat integreren.ASTRA PRO MODULES EN SETTINGS

De 2 images hieronder hebben we vanwege hun breedte aan elkaar geplakt. Links ziet u de module-lijst die men in de PRO-versie aantreft. Met Astra kan men zelf kiezen welke modules actief zijn, de rest is uit zodat uw pagina's een minimum aan code hebben.

Aan de rechterkant ziet u de settings zoals u deze aantreft in de kantlijn van uw pagina's en posts. U kunt apart per pagina en post precies bepalen hoe deze gestyled wordt.


Astra Theme review Pro-modules en settings


WOOCOMMERCE SHOP IN ASTRA

Astra Theme review - Woocommerce integratie


Het maken van een webshop is geweldig eenvoudig met Astra en het ziet er allemaal schitterend uit ook. Geen wonder want Astra is onder andere gebouwd met dit doel in gedachte. We gebruiken Woocommerce voor onze shop want daar is Astra op ingesteld. De gratis versie biedt u een menu in de standaard WP-Customizer voor de Woocommerce settings. Documentatie hier. In de PRO-versie vindt u in het module paneel extra settings om optimaal te stylen. Documentatie hier.


ASTRA THEME REVIEW CONCLUSIE

Onze mening over het Astra PRO Theme zo ver is dat de prijs meer dan correct is en de lay-out prachtig is. Zonder page builder is geen goed idee, dat werkt te traag en men heeft beduidend minder mogelijkheden. Kies dus een van de elite page builders om in het theme te integreren. Aan de hand van ons artikel over de beste WP page builder kunt u snel bepalen welke voor u de meest geschikte is.Naar Astra theme
ELEMENTOR + HELLO (Elementor vs Astra)

Elementor review


Is Elementor geen theme, of toch wel? De Elementor pagebuilder kan in elk willekeurig theme gebruikt worden, en zal altijd compatible zijn. Elementor heeft zijn eigen theme wat u gratis kunt downloaden, Het Hello theme. Elementor herbergt zelf meer dan 300 kant-en-klare demo's van waaruit u uw werk kunt starten, dat is zo goed als een theme. U heeft met Elementor geen ander theme nodig. Het eigen Hello theme is meer dan genoeg.

Dit geldt voor de PRO-versie want de gratis versie heeft dat allemaal niet. In dit Elementor review bespreken we de allerlaatste verbeteringen die het theme/pagebuilder in de top laten scoren. Elementor kwam in 2016 pas op de markt en is al op meer dan 4 miljoen sites geïnstalleerd wat natuurlijk opvalt. Dit is niet zo maar een pagebuilder maar een getunede drag & drop tool om zeer snel en makkelijk websites te bouwen.

Elementor Pagebuilder review

Bekijk de video hieronder, deze geeft u een goed idee hoe u straks zelf met de editor/page builder aan de slag kunt gaan.


Elementor Navigator review

Deze splinternieuwe tool kan rechts in beeld als dock gebruikt worden of zwevend op een willekeurige plek in uw werkblad. Klik eenvoudig iets aan op uw werkblad met uw rechtermuisknop en kies "Navigator" om hem te openen. Of bekijk de video hieronder, dat is makkelijker te begrijpen. De Navigator is een verlengstuk van de pagebuilder waarmee u werkt.


Elementor werk opslaan

Wie wil steeds dezelfde taak opnieuw uitvoeren? Met Elementor kunt u werkblokken opslaan en deze hergebruiken op andere pagina's, posts en zelfs andere websites. Op die manier spaart u een zee van tijd uit als we dat vergelijken met hoe er vroeger gewerkt werd. De animatie hieronder geeft een redelijk beeld wat u kunt verwachten.


Kant-en-klaar te installeren Designs

Elementor demo-designs


In dit Elementor review voor [2021] bespreken we de top features van de Elementor pagebuilder. De schitterende demo-designs horen hier zeker bij. Eerder vertelde ik u al dat Elementor in principe gewoon een theme is vanwege de ruime keuze aan demo-materiaal wat u als de start voor uw website kunt gebruiken.

Net zoals bijvoorbeeld bij DIVI zijn er lay-outs beschikbaar voor alle mogelijke niches. Denk aan corporate, webshops, de hotelbranche, sportscholen, café, mode, hosting, fotografie, architectuur, levensstijl,reizen en mode. Er zijn veel derde partijen die prachtige themes bouwen voor Elementor. Een dergelijk theme kunt u eveneens als start voor uw werk gebruiken maar u heeft dan natuurlijk wel extra kosten.

Elementor & Woocommerce

Elementor Woocommerce


Elementor is net als de andere top themes perfect om webshops te bouwen. Productpagina's en categoriepagina's van Woocommerce kunnen prachtig gestyled worden. Vroeger was behoorlijk wat HTML kennis nodig voor het aanpassen van shoppagina's, dat is ondertussen verleden tijd geworden. We gaan ervan uit dat u Woocommerce kent, het is met afstand de meest gebruikte shop-plug-in voor Wordpress.

Elementor revisies editor

revisies editor


Elementor was net als andere elite pagebuilders minder te spreken over de revisie-editor die er in Wordpress zit en besloot zijn eigen verbeterde versie uit te brengen. Ik ben het volledig met ze eens dat de standaard Wordpress editor voor revisies waardeloos is, dat was altijd een doorn in het oog als je wat terug moest zetten. Ook Divi en Thrive Architect beschikken over deze tool.

Elementor review: Responsiveness

Elementor responsive


Alles is met Elementor apart in te stellen voor mobiel, tablet en desktop zoals u hierboven kunt zien. Uiteraard is Elementor "out-of-the-box" responsive maar het is altijd prettig om gerichte aanpassingen te kunnen maken voor een bepaald apparaat als dat nodig mocht zijn. Alle topthemes en pagebuilders hebben dit echter ook.

Elementor kleurenscala

Elementor kleurencombinaties


Perfecte score geven we in ons Elementor review hier aan de kleuren-editor voor teksten, die practisch net zo fraai is als in een PC-software als Photoshop. Volgens Elementor zelf zijn ze op dit moment de enige die "pixel perfect design" heeft. U kunt alle mogelijke kleuren gebruiken die er zijn en er ook nog eens gradients mee maken.

Elementor Header & Footer

Elementor header footer design


Totale controle over alle headers en footers binnen uw website. Alle elite pagebuilders kunnen dit maar het is een belangrijke tool om in een theme te hebben.

Elementor standaard elementen

Elementor standaard elementen


Elementor PRO-versie elementen

Elementor pro elementen


Elementor Theme elementen

Elementor theme elementen


De bouwstenen voor de opmaak van uw pagina's zijn de elementen en Elementor biedt er zeer veel van. Laten we zeggen aan practisch alles is gedacht. Elementor heeft zelfs pop-ups standaard erin zitten en ook nog eens hele fraaie dus vergeet vanaf nu uw pop-up plug-in. Die heeft u niet meer nodig.

Elementor Pop-Ups


Schitterende pop-ups, makkelijk op te zetten ook, een prachtige tool. De top pagebuilders kopiëren alles van elkaar. De pop-ups zijn perfect voor call-to-action en conversie-doeleinden.

Elementor review: Prijzen

Elementor prijzen


De prijzen voor Elementor vindt u hier hierboven in de afbeelding. Elementor is wat kwaliteit betreft zijn geld driedubbel waard, zeker als we dat met andere premium themes vergelijken die veel minder bieden en evengoed nog duurder zijn.

Elementor vs Astra conclusie

Allereerst bedankt voor het lezen van deze Elementor vs Astra-vergelijking tot het einde. We vergelijken hier the best vs the best want deze beide systemen dingen hoog in de top mee in de wereld van het bouwen van websites. Laat ik het zo zeggen, we moeten ze eigenlijk niet tegen elkaar zetten, want de allerbeste combinatie voor het maken van websites is Astra Pro + Elementor Pro. Deze combinatie kunnen we in een lijn zetten met Divi Theme + Divibuilder.

Samen staan deze 2 combinaties dan eenzaam aan de top al is Divi gewoon 1 product wat theme en pagebuilder inhoudt. De bouwers van Divi zijn zo geweldig dat ze en in staat waren om een even geweldige pagebuilder te bouwen als Elementor en ook nog eens het beste theme ter wereld ontwikkelden, frappant. Daarom ook, zowel Elementor Pro, Divi en Astra verkopen aan de lopende band. Wat betreft het hello Theme van Elementor: het is goed en erg snel maar erg sober en kan niet met Astra Pro vergeleken worden uiteraard.Onze link geeft u ALTIJD 20% korting op het Divi-thema!

DiviScroll naar boven