Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

24 Fixes! Mijn YouTube Videos Hebben Geen Geluid
op Android - iPhone [2024] 💥

Mijn YouTube Videos Hebben Geen Geluid


Fix #1: Controleer het volumeniveau

Begin altijd met de eenvoudigste oplossing: controleer of het volume van uw apparaat is ingeschakeld en op het juiste niveau is ingesteld. Vaak kijken we video's met het geluid uitgeschakeld zonder het te beseffen!

 1. Ontgrendel uw telefoon.
 2. Druk op de volumeknoppen aan de zijkant van uw apparaat om het volume te verhogen.
 3. Start de YouTube-app en speel een video af om te zien of het geluid werkt.

Advertisement

Divi Ad 680px


Fix #2: Koptelefoon & Luidspreker controle

Als je oordopjes of een koptelefoon gebruikt, zorg er dan voor dat deze goed zijn aangesloten. Ook kan stof in de luidspreker of koptelefoonaansluiting het geluid blokkeren.

 • Haal de koptelefoon of oordopjes uit en steek ze opnieuw in.
 • Probeer een andere koptelefoon om te controleren of het probleem niet bij de huidige koptelefoon ligt.
 • Maak de aansluitingen schoon met een zachte doek.

Fix #3: App-gegevens en cache wissen

Het kan zijn dat er tijdelijke bestanden in de cache van de YouTube-app zitten die het geluid verstoren. Deze bestanden kunnen worden gewist om dit probleem op te lossen.

 1. Ga naar Instellingen op uw Android of iPhone.
 2. Zoek naar Apps of Applicatiebeheer.
 3. Scroll naar de YouTube-app en tik erop.
 4. Tik op 'Opslag' en vervolgens op 'Cache wissen' en 'Gegevens wissen'.
 5. Herstart je apparaat en probeer opnieuw.

Altijd een back-up maken van uw gegevens voordat u cache of app-gegevens wist. Dit voorkomt dat u persoonlijke informatie verliest.

Fix #4: Update de YouTube-app

Oude versies van apps kunnen bugs hebben die in nieuwere updates zijn opgelost. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app hebt geïnstalleerd.

 1. Open de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Zoek naar YouTube.
 3. Als er een update beschikbaar is, klik dan op 'Update'.
 4. Wacht tot de app is bijgewerkt en probeer opnieuw.

Fix #5: Herstart je apparaat

Het regelmatig opnieuw opstarten van je apparaat kan veel voorkomende problemen verhelpen, waaronder geluidsproblemen. Hier is hoe je dit kunt doen:

 1. Zorg ervoor dat alle open apps zijn afgesloten.
 2. Houd de aan/uit-knop van je apparaat enkele seconden ingedrukt.
 3. Selecteer de optie "Opnieuw opstarten" of "Uitschakelen".
 4. Als je het apparaat hebt uitgeschakeld, wacht dan een paar seconden en schakel het vervolgens weer in.
 5. Start de YouTube-app en controleer of het geluid nu werkt.

Fix #6: Controleer de geluidsinstellingen van de video

Er zijn momenten waarop de video zelf op mute staat. Volg deze stappen om dit te controleren:

 • Open de YouTube-video die je wilt bekijken.
 • Zoek naar het luidsprekericoon onderaan de video.
 • Als er een "X" naast het icoon staat, is de video gedempt.
 • Klik of tik op het luidsprekericoon om het geluid in of uit te schakelen.
 • Verhoog het volume met behulp van de schuifregelaar indien nodig.

Fix #7: Controleer andere apps

Andere apps op je apparaat kunnen invloed hebben op het geluid van YouTube. Hier is hoe je dit kunt onderzoeken:

 1. Sluit de YouTube-app.
 2. Open een andere app die geluid produceert, zoals een muziek- of videospeler.
 3. Controleer of je het geluid van die app kunt horen.
 4. Als je geen geluid hoort van andere apps, kan er een algemeen geluidsprobleem op je apparaat zijn.
 5. Controleer de geluidsinstellingen van je apparaat en zorg ervoor dat het niet op stille modus staat of dat het volume niet te laag is ingesteld.

Wist je dat achtergrond-apps ook de batterijduur van je apparaat kunnen verkorten? Het is een goed idee om regelmatig achtergrond-apps te sluiten voor een optimale prestatie van je telefoon.

Fix #8: Verifieer Bluetooth-verbindingen

Als Bluetooth is ingeschakeld, kan je apparaat proberen het geluid naar een ander apparaat te sturen. Schakel Bluetooth uit en kijk of dit het probleem oplost.

Fix #9: Herinstalleer de YouTube-app

Door de YouTube-app te verwijderen en opnieuw te installeren, worden eventuele beschadigde bestanden vervangen door nieuwe, correcte versies.


Let op! Door de app te verwijderen, kun je bepaalde gegevens verliezen. Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je YouTube-account om je abonnementen en kijkgeschiedenis te behouden.

Fix #10: Controleer je internetverbinding

Langzame of onstabiele internetverbindingen kunnen ervoor zorgen dat video's niet correct worden afgespeeld. Probeer over te schakelen naar een ander netwerk of reset je router.

Fix #11: Audioconfiguratie wijzigen

Op sommige Android-apparaten kun je de audio-instellingen aanpassen. Ga naar Instellingen > Geluid en zorg ervoor dat alles goed is ingesteld.

Fix #12: Probleem melden aan YouTube

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het een groter probleem zijn dat YouTube zelf moet oplossen. Meld het probleem bij YouTube zodat ze er zich van bewust zijn.

Als alles faalt, neem dan contact op met de professionals!

Fix #13: Gebruik een externe luidspreker

Probeer een externe luidspreker aan te sluiten op je apparaat. Als je nu wel geluid hoort, ligt het probleem waarschijnlijk bij de ingebouwde luidspreker van je apparaat.

Fix #14: Authenticatie in twee stappen

Zorg ervoor dat je account beveiligd is en goed werkt. Stel authenticatie in twee stappen in om te voorkomen dat ongeautoriseerde toegang tot je account problemen veroorzaakt met je instellingen of video's.

Fix #15: Controleer YouTube Studio

Als je een contentmaker bent, ga dan naar YouTube Studio en zorg ervoor dat je video's correct zijn geüpload met geluid. Soms kunnen uploadfouten of -instellingen het geluid van je video's verstoren.

Fix #16: Controleer bestandsformaat en codecs

Als je video's uploadt, zorg er dan voor dat ze het juiste formaat en de juiste codecs hebben. YouTube ondersteunt bepaalde video- en audiocodecs; het gebruik van niet-ondersteunde codecs kan problemen veroorzaken bij het afspelen van het geluid.

Fix #17: Update je besturingssysteem

Zorg ervoor dat je Android of iOS up-to-date is. Soms kunnen updates belangrijke bugfixes bevatten die problemen zoals deze kunnen oplossen.

 1. Ga naar Instellingen op je apparaat.
 2. Zoek naar 'Software-update' of 'Systeemupdate'.
 3. Volg de aanwijzingen om je apparaat bij te werken als er een update beschikbaar is.

Maak altijd een back-up van je apparaat voordat je een systeemupdate uitvoert. Updates kunnen soms onvoorziene problemen veroorzaken, en het is altijd goed om een back-up te hebben voor het geval dat.

Fix #18: Reset naar fabrieksinstellingen

Als je alle andere oplossingen hebt geprobeerd en niets werkt, overweeg dan om je apparaat te resetten naar de fabrieksinstellingen. Dit zal alle gegevens op je apparaat wissen en het terugbrengen naar de staat waarin het was toen je het kocht.

Zorg ervoor dat je een back-up hebt van al je belangrijke gegevens voordat je een fabrieksreset uitvoert!

Fix #19: Check de geluidskwaliteit van de video

Soms kan het probleem liggen bij de video zelf. Als je geluidsproblemen ondervindt met één specifieke video, probeer dan een andere video af te spelen om te zien of het probleem aanhoudt.

Fix #20: Probeer een andere internetbrowser

Als je YouTube bekijkt via een webbrowser op je telefoon, probeer dan van browser te wisselen om te zien of het probleem zich blijft voordoen.

Fix #21: Controleer app-machtigingen

Zorg ervoor dat de YouTube-app de juiste machtigingen heeft om audio af te spelen op je apparaat. Je kunt dit controleren in de app-instellingen van je telefoon.

Fix #22: Schakel energiebesparingsmodus uit

Sommige energiebesparingsmodi kunnen de werking van apps beperken om de batterijduur te verlengen. Schakel deze modus uit en kijk of het geluid terugkomt.

Fix #23: Schakel VPN uit

Als je een VPN gebruikt, kan dit de verbindingssnelheid vertragen en problemen veroorzaken bij het streamen van video's. Probeer je VPN uit te schakelen en kijk of het geluid verbetert.

Fix #24: Raadpleeg de YouTube-gebruikershandleiding

YouTube biedt een uitgebreide gids voor gebruikers die je kan helpen bij het oplossen van veelvoorkomende problemen. Neem de tijd om deze gids door te nemen en kijk of je een oplossing kunt vinden voor je geluidsproblemen.

Conclusie

Als je problemen ondervindt met het geluid van je YouTube-video's op Android of iPhone, zijn er veel mogelijke oplossingen die je kunt proberen om het probleem op te lossen. Van het controleren van je geluidsinstellingen tot het updaten van apps en besturingssystemen, elke oplossing heeft zijn eigen set stappen die je kunt volgen om te zien of het het probleem oplost.

Probleemoplossing is een proces. Geef niet op na het proberen van slechts één of twee fixes. Blijf doorgaan totdat je het probleem hebt geïdentificeerd en opgelost.


Wees geduldig en methodisch in je benadering van probleemoplossing. Het kan verleidelijk zijn om gefrustreerd te raken als een oplossing niet werkt, maar het is belangrijk om kalm te blijven en door te gaan met het proberen van verschillende oplossingen totdat je er een vindt die werkt.

Als je na het proberen van deze oplossingen nog steeds problemen ondervindt, overweeg dan om hulp te zoeken bij YouTube-ondersteuning of bekijk enkele van onze andere artikelen over YouTube-probleemoplossing voor meer tips en trucs.

Uiteindelijk, als al het andere faalt, kan het nuttig zijn om feedback te geven aan YouTube over het probleem dat je ondervindt. Bezoek de YouTube rapporteer een probleem-pagina om je feedback te geven en hulp te krijgen van de gemeenschap.

We hopen dat deze gids nuttig voor je is geweest en dat je snel weer kunt genieten van je YouTube-video's met helder en duidelijk geluid. Veel kijk- en luisterplezier!


Probleemoplossing kan tijdrovend zijn, maar het is de moeite waard. Dankzij de moderne technologie zijn er veel hulpmiddelen en bronnen beschikbaar om je te helpen. Blijf geduldig en vastberaden, en je zult waarschijnlijk een oplossing vinden voor je probleem.

Als je vragen, opmerkingen of aanvullende tips hebt, aarzel dan niet om ze te delen. Samen kunnen we een gemeenschap opbouwen die elkaar helpt om het beste uit technologie te halen.

Samen staan we sterk. Door onze ervaringen en kennis te delen, kunnen we een positieve impact hebben op de technologiegemeenschap.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven