Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

20 Fixes! Updateprobleem met YouTube-app op
Android en iPhone [2024] 💥

Updateprobleem met YouTube-app op Android en iPhone


Fix #1: Herstart je apparaat

Het klinkt simpel, maar vaak helpt het herstarten van je apparaat om kleine problemen op te lossen. Vooral als je net een update hebt uitgevoerd, kan een snelle herstart helpen.

Fix #2: Controleer je internetverbinding

Zorg ervoor dat je een stabiele en sterke internetverbinding hebt. Als je YouTube niet kunt bijwerken of openen, kan het zijn dat je verbinding de schuldige is.


Advertentie

Divi Ad 680px


Fix #3: Wis de cache en gegevens van de app

Verouderde cachegegevens kunnen conflicten veroorzaken met nieuwe app-updates. Hier is hoe je dit doet:

 1. Voor Android: Ga naar Instellingen > Apps > YouTube > Opslag en tik op "Cache wissen" en "Gegevens wissen".
 2. Voor iPhone: Ga naar Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag > YouTube en tik op "Documenten & Gegevens". Veeg naar links en tik op "Verwijder". Hiermee wordt de app verwijderd. Installeer het vervolgens opnieuw vanuit de App Store.

Tip: Het regelmatig wissen van de cache van je apps kan helpen om ze soepel te laten lopen en problemen in de toekomst te voorkomen!

Fix #4: Update je besturingssysteem

Soms kan het bijwerken van je Android- of iOS-systeem het probleem oplossen. Zorg ervoor dat je het nieuwste besturingssysteem hebt geïnstalleerd.

Fix #5: Wis de gegevens van de YouTube-app

Het wissen van de gegevens van de YouTube-app kan eventuele corrupte bestanden verwijderen die problemen kunnen veroorzaken. Hier is hoe je het doet:

 1. Ga naar de instellingen van je toestel.
 2. Scroll naar 'Apps' of 'Applicatiebeheer'.
 3. Zoek en selecteer de YouTube-app.
 4. Tik op 'Opslag'.
 5. Tik op 'Gegevens wissen' en bevestig.

Na het voltooien van deze stappen, start je apparaat opnieuw op en probeer de YouTube-app opnieuw.

Fix #6: Schakel VPN uit

Als je een VPN gebruikt, kan dit soms conflicten veroorzaken met YouTube. Probeer de VPN tijdelijk uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost.


Weetje: VPN's kunnen soms de prestaties van apps beïnvloeden. Het is altijd een goed idee om te controleren of VPN het probleem veroorzaakt voordat je andere fixes probeert.

Fix #7: Controleer op serverproblemen

Soms ligt het probleem niet bij jou, maar bij YouTube zelf. Controleer online of andere gebruikers soortgelijke problemen melden.

Fix #8: Update het besturingssysteem van je toestel

Een verouderd besturingssysteem kan soms conflicteren met apps zoals YouTube. Zorg ervoor dat je toestel up-to-date is met de volgende stappen:

 • Open de instellingen van je toestel.
 • Scroll naar 'Systeem' of 'Over het toestel'.
 • Zoek naar 'Software-update' of 'Systeemupdates'.
 • Als er een update beschikbaar is, volg dan de instructies op het scherm om te updaten.

Na het updaten, controleer of de YouTube-app correct werkt.

Fix #9: Beperk achtergrondprocessen

Als je te veel apps op de achtergrond hebt lopen, kan dit de prestaties van YouTube beïnvloeden. Sluit ongebruikte apps om de prestaties te verbeteren.


Attentie: Te veel achtergrondprocessen kunnen je batterij snel leegmaken en de algehele prestaties van je apparaat vertragen.

Fix #10: Controleer de datum en tijd

Zorg ervoor dat de datum en tijd op je apparaat correct zijn ingesteld. Dit kan invloed hebben op de werking van YouTube en andere apps.

Fix #11: Probeer een andere internetverbinding

Als je thuis problemen ondervindt, probeer dan verbinding te maken met een ander netwerk of gebruik mobiele data om te zien of het probleem blijft bestaan.

Fix #12: Controleer op app-restricties

Op sommige apparaten kun je beperkingen instellen voor bepaalde apps. Zorg ervoor dat er geen restricties zijn ingesteld voor YouTube.

Fix #13: Schakel batterijbesparing uit

Sommige batterijbesparingsmodi kunnen de prestaties van apps beperken. Schakel deze uit en kijk of YouTube beter werkt.

Fix #14: Controleer op conflicterende apps

Sommige apps kunnen conflicteren met YouTube, vooral apps die video's bewerken of streamen. Probeer conflicterende apps tijdelijk te verwijderen of uit te schakelen.


Waarschuwing: Het willekeurig verwijderen van apps wordt niet aanbevolen. Onderzoek eerst of er bekende conflicten zijn.

Fix #15: Beheer je opslagruimte

Als je opslagruimte bijna vol is, kan dit de prestaties van apps beïnvloeden. Verwijder onnodige bestanden of apps om ruimte vrij te maken.

Fix #16: Gebruik de webversie

Als de app niet werkt, probeer dan toegang te krijgen tot YouTube via je browser. Als het daar werkt, is het waarschijnlijk een app-specifiek probleem.

Fix #17: Verander de videokwaliteit

Als je problemen ondervindt bij het streamen, verlaag dan de videokwaliteit. Dit kan helpen om bufferproblemen te verminderen.

Fix #18: Rapporteer het probleem

Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, rapporteer dan het probleem rechtstreeks aan YouTube zodat ze ervan op de hoogte zijn en eraan kunnen werken.

Fix #19: Schakel tweestapsverificatie in

Veiligheidsmaatregelen zoals tweestapsverificatie kunnen soms de manier waarop apps werken beïnvloeden. Als je onlangs tweestapsverificatie voor je Google-account hebt ingeschakeld, kan dit de oorzaak zijn van het probleem met de YouTube-app. Probeer het uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost, en schakel het vervolgens opnieuw in zodra alles weer naar behoren werkt.

Fix #20: Raadpleeg de YouTube-handleiding

Als je problemen blijft ondervinden, kan het raadplegen van de officiële YouTube-gebruikershandleiding je mogelijk meer inzicht geven in het oplossen van je specifieke probleem.

Conclusie

De YouTube-app is een essentieel onderdeel van de dagelijkse routine van velen, en het kan frustrerend zijn wanneer het niet naar behoren werkt. Met deze 20 fixes zou je de meeste problemen met betrekking tot de YouTube-app op Android en iPhone moeten kunnen oplossen. Als geen van deze oplossingen werkt, is het altijd een goed idee om contact op te nemen met de klantenservice van YouTube voor verdere hulp.

Geen probleem te groot, altijd een oplossing in zicht!

Daarnaast kun je ook enkele andere problemen met YouTube tegenkomen, zoals wanneer mijn YouTube niet werkt, of als je meer wilt weten over hoe je YouTube-video's responsief kunt maken. Onze andere gidsen en artikelen kunnen ook nuttig zijn in het navigeren door de complexiteit van YouTube-problemen en oplossingen.

YouTube is meer dan alleen video's, het is een gemeenschap. En met de juiste kennis, ben je er nooit alleen voor!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven