Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

28 Fixes! YouTube-app crasht op
Android en iPhone [2024] 💥

YouTube-app crasht op Android en iPhone


Fix #1: Update de YouTube-app

Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app op je smartphone hebt geïnstalleerd. Ontwikkelaars lossen regelmatig bugs en problemen op die crashes kunnen veroorzaken. Ga naar Google Play Store op Android of App Store op iPhone, zoek naar YouTube en klik op ‘Update’ als die optie beschikbaar is.


Advertisement

Divi Ad 680px


Fix #2: Controleer je internetverbinding

Trage of instabiele internetverbindingen kunnen leiden tot prestatieproblemen. Controleer of je verbinding sterk genoeg is, en probeer over te schakelen naar Wi-Fi als je mobiele data gebruikt of vice versa.

Fix #3: Cache legen

De cache van de YouTube-app legen kan vaak prestatieproblemen en crashes oplossen. Hieronder vind je de stappen voor zowel Android als iPhone:

Voor Android:

 1. Ga naar 'Instellingen' op je telefoon.
 2. Scroll naar beneden en tik op 'Apps' of 'Applicatiebeheer', afhankelijk van je toestel.
 3. Zoek naar de 'YouTube' app en tik erop.
 4. Tik op 'Opslag'.
 5. Tik vervolgens op 'Cache wissen'.

Voor iPhone:

 1. iPhone heeft geen optie om app-cache afzonderlijk te legen.
 2. Als alternatief kun je de telefoon uitschakelen en weer inschakelen.
 3. Een andere optie is de YouTube-app verwijderen en opnieuw installeren om de cache te legen.

Door regelmatig je cache te legen, kan je veel voorkomende problemen met de YouTube-app voorkomen en de algemene prestaties verbeteren.

Fix #4: App-gegevens wissen

Op Android, ga naar Instellingen > Apps > YouTube > Opslag en klik op ‘Gegevens wissen’. Dit zal alle app-gegevens, inclusief inloggegevens, verwijderen, dus zorg ervoor dat je deze info hebt opgeslagen.

Sneller, efficiënter, beter!

Fix #5: Telefoon opnieuw opstarten

Het opnieuw opstarten van je telefoon kan veel kleine bugs en glitches oplossen. Houd de aan/uit-knop ingedrukt en selecteer ‘Opnieuw opstarten’ of ‘Uitschakelen’.

Fix #6: YouTube opnieuw installeren

Verwijder de YouTube-app van je toestel en installeer het opnieuw vanuit de App Store of Google Play Store. Dit kan eventuele corrupte bestanden of data die crashes veroorzaken, corrigeren.

Het herinstalleren van de app zorgt ervoor dat je de meest stabiele versie van de app krijgt, vrij van corrupte bestanden.

Fix #7: Besturingssysteem updaten

Zorg ervoor dat je telefoon up-to-date is met de nieuwste software-updates. Ga naar Instellingen en zoek naar ‘Software-update’ om te controleren of er updates beschikbaar zijn.

Update vandaag nog voor een soepelere ervaring!

Fix #8: Inloggen bij YouTube

YouTube-authenticatie in twee stappen is een effectieve manier om de veiligheid van je account te waarborgen en tevens de app-prestaties te verbeteren.

Fix #9: App-machtigingen controleren

Op Android, ga naar Instellingen > Apps > YouTube > Machtigingen. Zorg ervoor dat YouTube toegang heeft tot noodzakelijke functies zoals opslag, camera en microfoon.

Zonder de juiste machtigingen kan de YouTube-app niet correct functioneren, wat leidt tot crashes en andere problemen.

Fix #10: Gebruik de mobiele website

Als de app blijft crashen, probeer dan de mobiele website van YouTube te gebruiken. Ga naar youtube.com in je mobiele browser als alternatief.

Fix #11: Schakel onnodige extensies uit

Extensies kunnen conflicten veroorzaken met de YouTube-app. Probeer de extensies uit te schakelen om te zien of dit het probleem oplost. Dit is vooral relevant voor YouTube op de desktop, maar kan ook van invloed zijn op mobiele browsers.

Fix #12: Controleer op malware

Malware kan leiden tot prestatieproblemen en crashes. Scan je toestel met een betrouwbare antivirus-app om eventuele malware te verwijderen.

Wees alert, blijf veilig!

Fix #13: Probeer een andere browser

Als je YouTube via een mobiele browser gebruikt, probeer dan een andere browser om te zien of het probleem aanhoudt.

Fix #14: Verlaag de videokwaliteit

Te hoge videokwaliteit kan leiden tot buffering en crashes, vooral op oudere toestellen. Verlaag de videokwaliteit in de app-instellingen om dit probleem op te lossen.

Te hoge videokwaliteit kan de app-prestaties beïnvloeden, wees je bewust van de capaciteiten van je toestel.

Fix #15: Schakel hardwareversnelling uit

Op Android, ga naar Instellingen > Geavanceerd en schakel hardwareversnelling uit. Dit kan soms conflicten verminderen die crashes veroorzaken.

Fix #16: Check YouTube-serverstatus

Controleer of de YouTube-servers operationeel zijn. Je kunt websites zoals Downdetector gebruiken om de serverstatus te bekijken. Als er een uitval is, wacht dan totdat YouTube het probleem heeft opgelost.

Fix #17: Controleer op conflicterende apps

Sommige apps kunnen conflicten veroorzaken met YouTube. Probeer recent geïnstalleerde apps te verwijderen of schakel ze uit om te zien of dit het probleem oplost.

Fix #18: Reset netwerkinstellingen

Op zowel Android als iPhone kun je naar Instellingen > Algemeen > Reset gaan en kiezen voor ‘Reset netwerkinstellingen’. Dit zal alle netwerkinstellingen terugzetten naar de fabrieksinstellingen en kan netwerkgerelateerde problemen oplossen.

Fix #19: Beperk achtergrondprocessen

Op Android, ga naar Instellingen > Over de telefoon > Ontwikkelaarsopties en pas de limiet voor achtergrondprocessen aan. Het verminderen van achtergrondprocessen kan de prestaties van de YouTube-app verbeteren.

Fix #20: Gebruikersprofiel resetten

Probeer je YouTube-gebruikersprofiel te resetten. Dit kan worden gedaan vanuit de app-instellingen en kan helpen bij het oplossen van persoonlijke configuratiefouten die crashes veroorzaken.

Fix #21: Beperk mobiele data-gebruik

Als je tegen prestatieproblemen aanloopt tijdens het gebruik van mobiele data, ga dan naar YouTube-app instellingen en beperk het data-gebruik om buffering en crashes te verminderen.

Fix #22: Veilige modus

Start je Android-telefoon op in de veilige modus om te zien of een derde-app de oorzaak is van de crashes. Als de YouTube-app in de veilige modus zonder problemen werkt, is het waarschijnlijk een andere app die conflicten veroorzaakt.

Fix #23: Controleer op updates van derde-partij apps

Zorg ervoor dat alle apps op je apparaat up-to-date zijn. Een verouderde app kan conflicten en prestatieproblemen veroorzaken met andere apps, inclusief YouTube.

Fix #24: Contact opnemen met ondersteuning

Als geen van de bovenstaande fixes werkt, neem dan contact op met de YouTube-ondersteuning voor hulp. Ze kunnen specifieke oplossingen bieden op basis van jouw apparaat en situatie. Lees dit artikel voor meer informatie over hoe je dit kunt aanpakken.

Fix #25: Check op app-conflicten

Controleer of er conflicten zijn met andere apps op je telefoon, vooral die met overlappende functies. Verwijder of deactiveer verdachte apps om te zien of het probleem aanhoudt.

Fix #26: Ruimte vrijmaken

Te weinig opslagruimte kan ervoor zorgen dat de YouTube-app crasht of niet naar behoren werkt. Volg deze stappen om ruimte vrij te maken op je apparaat:

Op Android:

 • Ga naar 'Instellingen'.
 • Tik op 'Opslag'.
 • Je ziet een overzicht van wat er opslagruimte in beslag neemt.
 • Overweeg apps die je niet gebruikt te verwijderen.
 • Wis cache en onnodige bestanden.

Op iPhone:

 • Ga naar 'Instellingen'.
 • Tik op 'Algemeen'.
 • Selecteer 'iPhone-opslag'.
 • Hier zie je een lijst van apps en de ruimte die ze innemen.
 • Verwijder apps of bestanden die je niet meer nodig hebt.

Fix #27: Fabrieksreset

Als laatste redmiddel kun je een fabrieksreset overwegen. Dit zal alle gegevens op je telefoon wissen, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt van belangrijke gegevens. Op Android, ga naar Instellingen > Systeem > Reset. Op iPhone, ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in.

Fix #28: Rapporteer het probleem aan YouTube

Als geen van de voorgaande oplossingen werkt, kan het een onopgelost probleem zijn van YouTube's kant. Je kunt het probleem melden bij YouTube via YouTube rapporteer een probleem.

Conclusie

Het oplossen van crashes van de YouTube-app op Android en iPhone kan soms een proces van eliminatie zijn. Door de bovenstaande fixes stap voor stap toe te passen, kun je het specifieke probleem identificeren en oplossen. Zorg ervoor dat je app en besturingssysteem altijd up-to-date zijn om de beste prestaties te garanderen.

Voor een uitgebreide gids over het gebruik van YouTube, raadpleeg de YouTube-gebruikershandleiding of als je meer problemen ondervindt met je account, bekijk dan deze gids over geblokkeerde accounts.

Met de juiste kennis is elk probleem oplosbaar!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven