Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Thema's en lay-outs instellen in Yahoo Mail [2024] 💥

Thema's en lay-outs instellen in Yahoo Mail


Als langdurig gebruiker van Yahoo Mail heb ik de flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden van het platform altijd gewaardeerd. Door de jaren heen heb ik geëxperimenteerd met verschillende thema's en indelingen die passen bij mijn humeur en organisatiestijl. In dit artikel deel ik mijn traject van het instellen van thema's en lay-outs in Yahoo Mail, samen met enkele tips en trucs om uw inbox uniek te maken. Of u nu uw e-mailervaring wilt opfleuren met levendige thema's of uw workflow wilt stroomlijnen met praktische lay-outs, ik hoop dat mijn inzichten u zullen helpen bij het navigeren door de aanpassingsopties in Yahoo Mail.


Advertisement

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Je thema kiezen

Een van de eerste stappen om uw Yahoo Mail-ervaring te personaliseren is het selecteren van een thema dat resoneert met uw persoonlijke stijl. Yahoo Mail biedt een verscheidenheid aan thema's, elk met verschillende kleuren en patronen om aan een breed scala aan voorkeuren te voldoen. Of je nu de voorkeur geeft aan een minimalistische look, een levendige kleuraccent of een patroon dat je persoonlijkheid weerspiegelt, er is waarschijnlijk een thema dat perfect bij je past.

Om uw thema in Yahoo Mail te wijzigen:

 1. Klik op het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van uw inbox.
 2. Selecteer Meer instellingen in het vervolgkeuzemenu.
 3. Klik in de linkerzijbalk op Thema's.
 4. Blader door de beschikbare thema's en klik op een thema om een voorbeeld te bekijken van hoe het eruit zal zien in uw inbox.
 5. Zodra je een thema hebt gevonden dat je leuk vindt, klik je op Opslaan om het toe te passen in je inbox.

Het door u gekozen thema verandert onmiddellijk het uiterlijk van uw inbox en voegt een vleugje persoonlijke flair toe aan uw dagelijkse e-mailroutine.

Hoofdstuk 2: Aangepaste achtergronden

Voor degenen die een persoonlijker tintje aan hun Yahoo Mail-inbox willen toevoegen, bieden aangepaste achtergronden de perfecte oplossing. Door uw eigen afbeeldingen te uploaden, kunt u een unieke en gepersonaliseerde e-mailomgeving creëren die uw persoonlijkheid of stemming weerspiegelt.

Een aangepaste achtergrond instellen in Yahoo Mail:

 1. Ga naar het menu Instellingen door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van uw inbox te klikken.
 2. Kies Meer instellingen in de vervolgkeuzelijst.
 3. Selecteer Thema's in de linkerzijbalk.
 4. Scroll omlaag naar het gedeelte Aangepaste achtergronden en klik op Uploaden.
 5. Kies een afbeelding van uw apparaat om te uploaden. Houd rekening met de aanbevolen grootte en resolutie voor een optimale weergave.
 6. Pas na het uploaden de afbeelding indien nodig aan en klik op Opslaan om deze toe te passen in uw inbox.

Met uw aangepaste achtergrond kan elk bezoek aan uw inbox een persoonlijkere en plezierigere ervaring zijn.

Hoofdstuk 3: Uw lay-out aanpassen

Nadat ik het uiterlijk van mijn Yahoo Mail had gepersonaliseerd, richtte ik mijn aandacht op het aanpassen van de lay-out aan mijn workflow. De lay-outinstellingen van Yahoo Mail bieden flexibiliteit in de manier waarop e-mails worden weergegeven, waardoor het gemakkelijker wordt om mijn inbox te beheren.

 • Indelingsinstellingen aanpassen: ik klikte op het pictogram Instellingen en selecteerde Meer instellingen. In het gedeelte 'Berichtindeling' heb ik de opties onderzocht om te kiezen tussen een lijstweergave of een voorbeeldvenster rechts of onderaan. Hierdoor kon ik in één oogopslag meer van elke e-mail bekijken.
 • Compacte versus volledige weergave: in het gedeelte 'Inbox-afstand' heb ik geëxperimenteerd met opties voor kleine, middelgrote en grote afstanden. De compacte weergave zorgde voor een compactere weergave van e-mails, terwijl de volledige weergave een ruimere indeling bood. Afhankelijk van mijn behoeften kan ik gemakkelijk tussen deze weergaven schakelen om mijn e-mailbeheer te optimaliseren.

Door de lay-out aan te passen, vond ik een configuratie die mijn productiviteit verbeterde en het gemakkelijker maakte om door mijn inbox te navigeren. Voor meer gedetailleerde instructies over het aanpassen van de lay-out van Yahoo Mail gaat u naar de Help-pagina van Yahoo Mail voor lay-out.

Hoofdstuk 4: Uw handtekening aanpassen

Omdat mijn Yahoo Mail-thema en lay-out gepersonaliseerd waren, wilde ik de finishing touch toevoegen met een aangepaste handtekening. Een goed gemaakte handtekening kan een professionele flair aan uw e-mails toevoegen en essentiële contactgegevens verstrekken:

 • Toegang tot handtekeninginstellingen: ik klikte op het pictogram Instellingen, selecteerde Meer instellingen en koos vervolgens E-mail schrijven >. Dit bracht me naar het gedeelte waar ik mijn handtekening kon maken en aanpassen.
 • Mijn handtekening maken: in het gedeelte Handtekening heb ik de schakelaar omgeschakeld om de handtekening voor mijn e-mailadres in te schakelen. Vervolgens typte ik de gewenste handtekening, inclusief mijn naam, functietitel en contactgegevens.
 • Opmaakopties: Yahoo Mail biedt basisopmaakopties zoals vet, cursief en links. Ik heb een link toegevoegd aan mijn LinkedIn-profiel zodat ontvangers gemakkelijk professioneel contact met mij kunnen opnemen.

Met mijn persoonlijke handtekening ingesteld, bevatte elke e-mail die ik stuurde een stukje van mijn persoonlijke merk.

Ga voor een stapsgewijze handleiding voor het toevoegen en aanpassen van uw handtekening in Yahoo Mail naar Yahoo Help.

Conclusie: personaliseer uw Yahoo Mail-ervaring

Door de verschillende thema's en lay-outs te verkennen die beschikbaar zijn in Yahoo Mail, kunt u een e-mailomgeving creëren die uw persoonlijke stijl weerspiegelt en uw productiviteit verbetert. Of u nu de voorkeur geeft aan levendige thema's, aangepaste achtergronden of een specifieke lay-out, de opties zijn er om aan te passen. Voor meer manieren om uw Yahoo Mail-ervaring aan te passen, bekijk onze handleiding over Yahoo Mail Aliassen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven