Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe kan ik een e-mailalias maken in
Yahoo Mail? [2024] 💥

Hoe een e-mailalias maken in Yahoo Mail


Inleiding: e-mail vereenvoudigen met Yahoo Mail Aliassen

Het beheren van mijn inbox was vroeger een hele klus, vooral als ik met meerdere rollen moest jongleren, van persoonlijk tot professioneel. Toen ontdekte ik de kracht van Yahoo Mail-aliassen. Een alias in Yahoo Mail is als een geheime identiteit voor uw hoofdaccount (yahooid@yahoo.com). Het is een fantastische manier om uw primaire e-mailadres af te schermen terwijl u online communiceert.

Een Yahoo Mail-alias is in wezen een extra e-mailadres dat aan uw hoofdaccount is gekoppeld. In plaats van mijn yahooid@yahoo.com te delen voor elke nieuwsbrief of online registratie, gebruik ik nu een aangepaste alias. Hierdoor blijft niet alleen mijn hoofdadres privé, maar kan ik ook mijn inbox efficiënter indelen.

Berichten die naar mijn Yahoo-e-mailalias worden verzonden, verschijnen naadloos in mijn hoofdaccount, en ik kan zelfs e-mails verzenden vanaf deze alias, allemaal vanuit één uniforme inbox. In dit artikel deel ik enkele tips over het maken en gebruiken van aliassen in Yahoo Mail, waardoor uw e-mailervaring gestroomlijnder en veiliger wordt. Voor meer informatie kun je de officiële gids van Yahoo over aliassen raadplegen. p>

Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Hoe u een nieuwe e-mailalias maakt op Yahoo Mail

Je kunt alleen een e-mailalias maken op Yahoo Mail door deze te openen via een webbrowser (niet de mobiele Yahoo Mail-apps voor iOS en Android). Eenmaal aangemaakt via internet, kunt u echter via de app berichten ontvangen en bekijken die naar de e-mailalias zijn verzonden.

 1. Navigeer naar mail.yahoo.com in een webbrowser en meld u aan bij uw account als noodzakelijk.
 2. Selecteer rechtsboven Instellingen.
 3. Selecteer Meer instellingen onderaan de zijbalk aan de rechterkant.
 4. Selecteer Postbussen in het verticale menu aan de linkerkant.
 5. Selecteer onder het gedeelte E-mailalias de knop Toevoegen.
 6. Voer de naam van uw nieuwe e-mailalias in (zonder het gedeelte "@yahoo.com") in het veld Maak een nieuw Yahoo-mailadres aan. U kunt alleen letters, cijfers, onderstrepingstekens en punten in uw e-mailadres opnemen. Ook mag u uw e-mailalias de komende twaalf maanden slechts twee keer bewerken.
 7. Selecteer de blauwe knop Instellen. Als de door u gekozen e-mailalias al in gebruik is of niet beschikbaar is, kunt u deze niet gebruiken. U kunt een nieuwe proberen of een suggestie uit de onderstaande lijst selecteren die Yahoo zal maken op basis van uw oorspronkelijke keuze voor een e-mailalias.
 8. Zodra uw e-mailalias succesvol is aangemaakt, wordt u gevraagd de volgende informatie op te geven:
  • Je naam: deze wordt weergegeven in de e-mails die je verzendt.
  • Een beschrijving: een korte beschrijving, zoals 'extra account'.
  • Antwoordadres: kies of u antwoorden wilt ontvangen op berichten die via de e-mailalias zijn verzonden, terug naar de e-mailalias of naar uw primaire Yahoo-e-mailadres.
 9. Selecteer de blauwe knop Voltooien.

Je kunt slechts één e-mailalias hebben die zowel berichten kan verzenden als ontvangen. Als u uw e-mailalias ooit wilt verwijderen, selecteert u deze eenvoudig onder Postbussen in uw instellingen en selecteert u vervolgens de rode knop alias verwijderen.

Hoofdstuk 2: E-mails verzenden met uw Yahoo e-mailalias

In tegenstelling tot sommige andere e-maildiensten kunt u met Yahoo Mail berichten verzenden en ontvangen met uw e-mailalias. Normaal gesproken worden e-mailaliassen uitsluitend gebruikt als doorstuuradres voor inkomende e-mail, maar Yahoo biedt een meer veelzijdige functionaliteit.

 • Als u een e-mail wilt verzenden met uw alias in de webversie van Yahoo Mail, klikt u op de knop Opstellen in de linkerbovenhoek om een nieuw bericht te starten.
 • Voor degenen die de Yahoo Mail-app op iOS of Android gebruiken: tik op het kleurpotloodpictogram in de rechteronderhoek.
 • In het veld Van: van uw nieuwe bericht ziet u een vervolgkeuzepijl naast uw standaard e-mailadres. Klik of tik op deze pijl om al uw e-mailadressen weer te geven en selecteer vervolgens uw alias om deze als afzenderadres te gebruiken.
 • Stel uw e-mail op zoals gewoonlijk en verstuur deze. De ontvangers zullen zien dat het bericht afkomstig is van uw alias.

Als u uw alias vaak gebruikt om e-mails te verzenden, wilt u deze wellicht instellen als uw standaard afzenderadres om deze stappen in de toekomst te omzeilen. Ga op internet naar Instellingen > ... Meer instellingen > Postbussen > E-mail schrijven. Gebruik onder Standaard verzendadres het vervolgkeuzemenu om uw alias als nieuwe standaard te selecteren.

Hoofdstuk 3: Verschillende soorten e-mailaliassen van Yahoo verkennen voor uiteenlopende doeleinden

Hoewel u met Yahoo Mail één hoofd-e-mailalias kunt hebben voor zowel het verzenden als ontvangen van berichten, kunt u voor specifieke doeleinden extra e-mailaliassen maken:

3.1 Wegwerp-e-mailadressen

Onder het gedeelte Alleen e-mailadressen verzenden in de instellingen voor Postbussen vindt u de optie voor Wegwerp-e-mailadressen. Deze zijn bedoeld voor het ontvangen van nieuwsbrieven van derden en helpen u de privacy en controle over spam te behouden. U kunt maximaal 500 wegwerp-e-mailadressen aanmaken, die in uw inbox worden afgeleverd, tenzij u filters instelt zodat ze in andere mappen kunnen worden afgeleverd. Als u geen berichten meer wilt ontvangen van een wegwerp-e-mailadres, kunt u dit eenvoudig verwijderen.

3.2 E-mailadressen voor alleen verzenden

Onder het hoofdlabel E-mailalias in het gedeelte Mailboxen van uw instellingen kunt u maximaal 10 extra e-mailadressen maken die uitsluitend bedoeld zijn voor het verzenden van berichten. Als u een e-mailadres voor alleen verzenden wilt toevoegen, selecteert u Toevoegen onder E-mailadressen voor alleen verzenden. Wanneer u een bericht opstelt of beantwoordt, selecteert u eenvoudigweg de vervolgkeuzepijl in het veld Van: om uw e-mailalias voor alleen verzenden te kiezen.

3.3 Hoofd-e-mailalias

Uw hoofd-e-mailalias is het primaire adres dat u gebruikt voor zowel het verzenden als ontvangen van berichten. Dit is de alias die u in eerste instantie heeft ingesteld en die rechtstreeks aan uw Yahoo Mail-account is gekoppeld.

3.4 E-mailaliassen organiseren

Om uw e-mailcommunicatie gestroomlijnd te houden, kunt u overwegen uw aliassen te ordenen op basis van hun doel. Gebruik bijvoorbeeld uw hoofdalias voor persoonlijke correspondentie, een verzendalias voor nieuwsbrieven of promoties, en wegwerpadressen voor online aanmeldingen of abonnementen. Op deze manier kun je je inbox eenvoudig beheren en ervoor zorgen dat belangrijke e-mails niet verloren gaan in de rommel.

Conclusie: stroomlijn uw e-mailervaring met Yahoo Mail Aliassen

Het maken van aliassen in Yahoo Mail kan u helpen uw e-mails efficiënter te beheren en uw privacy te beschermen. Of u nu aliassen gebruikt voor het verzenden, ontvangen of beide, ze bieden een flexibele manier om uw e-mailcommunicatie te beheren. Houd er rekening mee dat u één hoofdalias en meerdere verzendadressen of wegwerpadressen kunt hebben voor verschillende doeleinden. Voor meer tips over het verbeteren van uw Yahoo Mail-ervaring kunt u onze handleiding raadplegen over Yahoo Mail-accountherstel.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven