Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Tips voor het instellen van POP en IMAP
in Yahoo Mail [2024] 💥

Het instellen van POP en IMAP in Yahoo Mail


Er was een tijd dat toegang tot mijn Yahoo Mail betekende dat ik gebonden was aan één apparaat of webbrowser. Maar naarmate mijn werk en privéleven steeds mobieler werden, wist ik dat ik een flexibelere oplossing nodig had. Toen ontdekte ik de magie van POP- (Post Office Protocol) en IMAP-instellingen (Internet Message Access Protocol) in Yahoo Mail. Dankzij deze instellingen had ik toegang tot mijn e-mails vanaf verschillende e-mailclients en apparaten, waardoor mijn berichten naadloos werden gesynchroniseerd en ik verbonden bleef, waar ik ook was.

Het instellen van POP en IMAP lijkt in eerste instantie misschien een uitdaging, maar het is een game-changer voor het efficiënter beheren van uw e-mails. In dit artikel deel ik tips en stapsgewijze handleidingen om u te helpen bij het instellen van POP en IMAP in uw Yahoo Mail, zodat u op al uw apparaten verbonden en georganiseerd blijft.


Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: POP en IMAP begrijpen - een kort overzicht

Voordat je in het installatieproces duikt, is het belangrijk om te begrijpen wat POP en IMAP zijn en hoe ze verschillen. Beide zijn protocollen die worden gebruikt voor het ophalen van e-mails van een mailserver, maar ze hebben verschillende functionaliteiten en gebruiksscenario's.

Wat is POP?

POP (Post Office Protocol) is een van de oudste e-mailprotocollen. Het is ontworpen om e-mails van de server naar één apparaat te downloaden en deze vervolgens doorgaans van de server te verwijderen. Dit maakt POP ideaal voor gebruikers die liever offline toegang hebben tot hun e-mails of die over beperkte serveropslag beschikken. Het betekent echter dat uw e-mails niet op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd.

Wat is IMAP?

IMAP (Internet Message Access Protocol) is een moderner protocol waarmee u vanaf meerdere apparaten toegang heeft tot uw e-mails. In tegenstelling tot POP bewaart IMAP uw e-mails op de server en synchroniseert ze op al uw apparaten. Dit betekent dat als u een e-mail op één apparaat leest, verwijdert of ordent, de wijzigingen op alle andere apparaten worden doorgevoerd. IMAP is ideaal voor gebruikers die vanaf meerdere locaties of apparaten toegang tot hun e-mails nodig hebben.

Het begrijpen van de verschillen tussen POP en IMAP is cruciaal bij het kiezen van het juiste protocol voor uw behoeften. In de volgende hoofdstukken begeleiden we u bij het instellen van zowel POP als IMAP in uw Yahoo Mail-account.

Hoofdstuk 2: POP instellen in Yahoo Mail

Als u uw e-mails liever naar één apparaat downloadt en ze offline beheert, is het instellen van POP in Yahoo Mail de juiste keuze. Zo schakelt u POP-instellingen in uw Yahoo Mail-account in en configureert u uw e-mailclient:

Stap 1: POP inschakelen in Yahoo Mail-instellingen

Log in op uw Yahoo Mail-account, klik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer 'Meer instellingen'. Selecteer onder 'Mailboxen' uw Yahoo Mail-account en scrol omlaag naar 'POP en doorsturen'. Kies de optie 'Apps toestaan die POP gebruiken' en sla uw wijzigingen op.

Stap 2: Configureer uw e-mailclient

Open uw favoriete e-mailclient (zoals Outlook, Thunderbird, of Apple Mail) en voeg een nieuw e-mailaccount toe. Voer desgevraagd de volgende POP-instellingen in:

 • Inkomende mailserver (POP3): pop.mail.yahoo.com
 • Poort: 995
 • SSL gebruiken: Ja
 • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.mail.yahoo.com
 • Poort: 465 of 587
 • SSL gebruiken: Ja
 • Authenticatie: Ja (gebruik uw volledige Yahoo Mail-e-mailadres en wachtwoord)

Nadat u deze instellingen heeft ingevoerd, volgt u de aanwijzingen om het installatieproces te voltooien. Eenmaal geconfigureerd, downloadt uw e-mailclient uw Yahoo Mail-e-mails naar uw apparaat, zodat u ze offline kunt openen.

Hoofdstuk 3: IMAP instellen in Yahoo Mail

Voor degenen die liever vanaf meerdere apparaten toegang hebben tot hun e-mails en alles gesynchroniseerd willen houden, is IMAP de ideale keuze. Hier ziet u hoe u IMAP-instellingen in uw Yahoo Mail-account instelt en uw e-mailclient configureert:

Stap 1: IMAP-toegang inschakelen in Yahoo Mail

In tegenstelling tot POP is IMAP doorgaans standaard ingeschakeld in Yahoo Mail. Het is echter een goed idee om uw instellingen te controleren. Log in op uw Yahoo Mail-account, ga naar 'Instellingen' en controleer onder 'Mailboxen' of IMAP-toegang is toegestaan.

Stap 2: Configureer uw e-mailclient

Open uw e-mailclient (zoals Outlook, Thunderbird of Apple Mail) en voeg een nieuw e-mailaccount toe. Voer desgevraagd de volgende IMAP-instellingen in:

 • Inkomende mailserver (IMAP): imap.mail.yahoo.com
 • Poort: 993
 • SSL gebruiken: Ja
 • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): smtp.mail.yahoo.com
 • Poort: 465 of 587
 • SSL gebruiken: Ja
 • Authenticatie: Ja (gebruik uw volledige Yahoo Mail-e-mailadres en wachtwoord)

Volg de instructies van uw e-mailclient om de installatie te voltooien. Eenmaal geconfigureerd, wordt uw e-mailclient gesynchroniseerd met uw Yahoo Mail-account, zodat u vanaf elk apparaat met IMAP-ondersteuning toegang heeft tot uw e-mails.

Hoofdstuk 4: E-mailclients configureren voor Yahoo Mail

Nu u POP of IMAP heeft ingesteld, is het tijd om uw e-mailclients te configureren zodat ze met Yahoo Mail werken. Elke klant heeft zijn eigen installatieproces, maar hier volgen algemene richtlijnen voor enkele van de meest populaire:

Vooruitzichten

Open Outlook en ga naar 'Bestand' > 'Account toevoegen'. Voer uw Yahoo Mail-e-mailadres in en klik op 'Verbinden'. Selecteer 'IMAP' of 'POP', voer de serverinstellingen in die in de voorgaande hoofdstukken zijn gegeven en voltooi de installatie.

Thunderbird

Ga in Thunderbird naar 'Accountinstellingen' > 'Accountacties' > 'E-mailaccount toevoegen'. Voer uw Yahoo Mail-gegevens in en kies "IMAP" of "POP" als het inkomende servertype. Voer de serverinstellingen in en voltooi de configuratie.

Apple Mail

Open Apple Mail en ga naar 'Mail' > 'Account toevoegen'. Selecteer 'Ander e-mailaccount' en klik op 'Doorgaan'. Voer uw Yahoo Mail-gegevens in, kies 'IMAP' of 'POP' en voer de serverinstellingen in om de installatie te voltooien.

Voor specifieke instructies en instellingen voor andere e-mailclients raadpleegt u de ondersteuningsdocumentatie van de client of de helppagina's van Yahoo Mail.

Hoofdstuk 5: Veelvoorkomende POP- en IMAP-problemen oplossen

Zelfs met de juiste instellingen kunt u problemen ondervinden bij het gebruik van POP of IMAP met Yahoo Mail. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en hun oplossingen:

Kan geen verbinding maken met de server

Als u problemen ondervindt bij het verbinden met de server, controleer dan uw internetverbinding en de serverinstellingen die u heeft ingevoerd. Zorg ervoor dat u de juiste poortnummers gebruikt en dat SSL is ingeschakeld.

E-mails worden niet gesynchroniseerd tussen apparaten

Als uw e-mails niet tussen apparaten worden gesynchroniseerd, zorg er dan voor dat u IMAP gebruikt en niet POP. POP downloadt e-mails naar één apparaat en synchroniseert de wijzigingen niet terug naar de server.

Verzonden e-mails worden niet weergegeven in de map Verzonden

Zorg ervoor dat uw e-mailclient zo is geconfigureerd dat verzonden e-mails in de juiste map op de server worden opgeslagen. Deze instelling vindt u meestal in de accountinstellingen van uw e-mailclient.

Kan geen e-mails verzenden

Als u e-mails kunt ontvangen maar niet kunt verzenden, controleer dan uw SMTP-instellingen. Zorg ervoor dat u de juiste uitgaande server (smtp.mail.yahoo.com) en poortnummer (465 of 587) gebruikt en dat authenticatie is ingeschakeld.

Dubbele e-mails ontvangen

Dit kan gebeuren als je zowel POP als IMAP hebt geconfigureerd voor hetzelfde account. Kies één protocol en houd u eraan om duplicaten te voorkomen.

Als u nog steeds problemen ondervindt, kunt u overwegen contact op te nemen met Yahoo Mail-ondersteuning of de helpdocumentatie voor uw specifieke e-mailclient te raadplegen.

Conclusie: POP en IMAP beheersen in Yahoo Mail

Het instellen van POP en IMAP in Yahoo Mail kan uw e-mailervaring aanzienlijk verbeteren door flexibiliteit en gemak te bieden bij de toegang tot uw berichten op verschillende apparaten. Door de tips en richtlijnen in dit artikel te volgen, bent u nu goed toegerust om uw e-mailclients te configureren en veelvoorkomende problemen op te lossen.

Houd er rekening mee dat de keuze tussen POP en IMAP afhangt van uw specifieke behoeften en hoe u uw e-mails het liefst opent en beheert. En als u op zoek bent naar meer manieren om uw e-mailbeheer te stroomlijnen, overweeg dan om andere functies te verkennen, zoals Yahoo Mail forwarding.

Blijf verbonden en georganiseerd met Yahoo Mail en haal het meeste uit uw e-mailervaring!


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven