Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Rocket vs WP-Optimize Test [2024] 💥

WP-Rocket vs WP-Optimize


WP-ROCKET vs WP-OPTIMIZE


WP-Rocket vs WP-Optimize, wat is de beste cache plug-in voor Wordpress? Deze plug-ins zijn razendpopulair en bieden beide als extra het opschonen van uw database. Ze zijn beide eenvoudig te installeren en overzichtelijk, voor iedereen te gebruiken.

WP-ROCKET (WP-Rocket vs WP-Optimize)

We starten in dit WP-Rocket vs WP-Optimize review met WP-Rocket. Dit is een willekeurige volgorde, en houdt niet in dat het beter zou zijn. WP-Rocket werd ondertussen op 1.2 miljoen websites geïnstalleerd.

WP-Rocket review


WP-ROCKET REVIEW

Ik wil in dit WP-Rocket review beginnen te zeggen dat er erg veel fatsoenlijke cache plug-ins beschikbaar zijn die in principe allemaal hun werk goed doen. Een aantal zoals W3 Total Cache zijn erg omslachtig in hun settings, men is daar dan een flinke tijd mee bezig. WP-Rocket laat zien dat om de snelste plug-in aan te bieden helemaal geen omslachtige settings nodig zijn.

Deze plug-in is sneller dan alle andere en heeft bovendien instellingen die een complete leek goed begrijpt. De meeste cache plug-ins hebben zowel een gratis als een premium versie. Wp-Rocket heeft alleen een premium versie, er moet dus in elk geval voor betaald worden. WP-Rocket werd ondertussen op 1.2 miljoen websites geïnstalleerd.


WP-Rocket review prijzen


Het hebben van een razendsnelle website zorgt voor meer bezoekers die ook nog eens beter tevreden zijn over uw site. Verder heeft het een zeer gunstige invloed op conversie en SERP, oftewel betere resultaten in Google-zoekopdrachten. Het lijkt me niet nodig te zeggen dat dit het zeker waard is om er 49 dollar voor te betalen.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP-ROCKET SPEEDTESTS

Hieronder toon ik u 2 speedtest waar duidelijk te zien is dat vooral de laadtijd enorm verbetert door het gebruik van de WP-Rocket cache plug-in. De verbetering betreft maar liefst bijna 70%. Dit is geen garantie van mij dat dit voor elke site zo gaat zijn, maar 40-50% zal altijd minstens het geval zijn.


WP-Rocket review speedtest 1


WP-Rocket review speedtest 2


EENVOUDIG TE GEBRUIKEN

De ontwikkelaars van WP-Rocket hebben hun best gedaan de plug-in zo simpel mogelijk te houden en dat is erg goed gelukt. Iedereen is in staat om deze plug-in zo goed mogelijk in te stellen. De meeste zaken werken out-of-the-box al na het installeren van WP-Rocket. De rest is prachtig verdeeld in hoofdstukken en hier en daar een vinkje zetten is genoeg om alles optimaal in te stellen.


WP-Rocket review overzichtelijk dashboard


Als er toch dingen zijn die u niet meteen begrijpt raadpleegt u gewoon de videos die alles in geuren en kleuren uitleggen. Deze video's zijn vanuit het dashboard in de plug-in te bereiken evenals tientallen artikelen.


WP-Rocket review helpdesk


Zoals hierboven te zien is: een prachtige feature is te kunnen chatten met de WP-Rocket helpdesk vanuit het dashboard van de plug-in. Naar hun site gaan is niet nodig.

DOET MEER DAN ANDERE PLUG-INS

WP-Rocket biedt een maximum aan functies, terwijl alles heel eenvoudig te bedienen blijft.


WP-Rocket review caching optiesLaten we beginnen met het bespreken van alle functies

WP-ROCKET REVIEW CACHE

WP-Rocket review cache


WP-Rocket heeft cache standaard al goed staan, maar hier heeft u extra instellingen voor caching op mobiele apparaten, de verlooptijd van de cache. Cache-bestanden die ouder zijn dan de ingesteld levensduur worden verwijderd en opnieuw ge-precached. De plug-in biedt zelfs User Cache waarmee men cache in kan stellen voor ingelogde bezoekers.


WP-ROCKET BESTANDEN OPTIMALISEREN

Het hoofdstuk "bestanden optimaliseren" is behoorlijk groot. U kunt hier alles instellen voor het combineren (concatenation) en minifying van css en javascript bestanden. Ik probeer dit WP-Rocket review beknopt te houden, als u niet weet wat minifying of concatenation is, klik dan op deze links.


WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren

WP-Rocket review bestanden optimaliseren


De optie "load javascript deferred" is iets wat de meeste plug-ins van de concurrentie niet hebben en iets wat voor Google erg belangrijk is. JS-bestanden worden zo pas op het einde geladen nadat de rest van de pagina al zichtbaar is. Zie hier wat defer precies is.


WP-ROCKET LAZY-LOAD & WEBP

Lazy load betekent dat afbeelding wazig geladen worden en dan steeds scherper worden. Tevens worden afbeeldingen die niet in beeld zijn op de pagina pas later geladen. Op deze manier verschijnen afbeeldingen vrijwel meteen wat bezoekers tevreden stemt.


WP-Rocket review lazy load afbeeldingen


WebP is een type bestand voor afbeeldingen wat 30% kleiner is dan jpeg. Activeer dit zeker als u geen gebruik van Imagify maakt. Imagify optimaliseert afbeeldingen voor u, hier kom ik later op terug.


WP-Rocket review WebP afbeeldingen


WP-ROCKET DATABASE

WP-Rocket database clean up


WP-Rocket verschoont uw website indien gewenst meteen van overtollige ballast. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde database wat uw site weer iets sneller maakt. Afgezien van revisions, posts in de prullebak, en drafts zoals hieronder te zien is, verwijdert WP-Rocket ook de volgende zaken voor u: spam commentaren, door u verwijderde commentaren, en tijdelijke bestanden. Ook optimaliseert het de tabellen in uw database voor u. U kunt zelf een tijdstip aangeven waarop dit gaat gebeuren met de planner.


WP-ROCKET PLUG-IN REVIEW: CDN

Via WP-Rocket kunt u kiezen om tegen een vergoeding van 8 dollar per maand hun eigen CDN te gebruiken. In het hoofdstuk "Add-ons" kunt u gratis Cloudflare gebruiken. Aangezien WP-Rocket hierop voorbereid is, is de installatie van beide CDN's erg eenvoudig.


WP-Rocket CDN


WP-ROCKET ADD-ONS

WP-Rocket review add-ons


WP-Rocket werkt ook perfect samen met Facebook, Google Analytics (Statistieken voor bezoekers), Varnish (Server cache-programma), Sucuri (Website beveiliging), en dus Cloudflare (CDN). In dit WP-Rocket plug-in review moeten we hier de volle punten voor geven.


AFBEELDINGEN OPTIMALISEREN

WP-Rocket images optimaliseren


Hier vindt u een andere add-on: Imagify. Imagify is perfect voor het optimaliseren van uw afbeeldingen. Zefs als u dat zelf al deed, Imagify maakt alles nog een stuk kleiner. Onder andere door alle images te vervangen door WEBP-images. Imagify kan gratis gebruikt worden tot zoveel afbeeldingen maar al teveel kost het sowieso niet. Dit bespaart u veel werk en zorgt voor een betere klassering in SERP aangezien uw site er een stuk sneller door wordt.


TOOLS

WP-Rocket review tools


In het hoofdstuk "Tools" treft u de mogelijkheden aan om de complete settings van de plug-in te exporteren en importeren. Als u meerdere websites heeft kunt u de settings dus gewoon overnemen en zo hoeft u helemaal niets meer in te stellen. Ook is het mogelijk na de plug-in ge-upgrade te hebben dit weer ongedaan te maken.


WP-ROCKET REVIEW CONCLUSIE

Om te beginnen bedankt dat u mijn WP-Rocket review tot het einde gelezen heeft. Het zal u duidelijk geworden zijn dat WP-Rocket het neusje van de zalm is op het gebied van cache plug-ins. Het werkt perfect samen met alle andere bekende tools voor Wordpress. Het instellen van de plug-in is uiterst eenvoudig en bovendien is dit de snelste plug-in die er te vinden is. WP-Rocket is de 49 dollar die ervoor gevraagd worden meer dan waard.

Naar WP-Rocket
WP-OPTIMIZE (WP-Rocket vs WP-Optimize)

We gaan in deze WP-Rocket vs WP-Optimize recensie nu verder met de beoordeling van WP-Optimize.

WP-Optimize review review


WP-OPTIMIZE REVIEW

We gaan vandaag in dit WP-Optimize review eens kijken wat de plug-in allemaal te bieden heeft. De specialisatie van de plug-in is om de Wordpress database te optimaliseren, daarnaast is het een van de beste cache plug-ins. In principe het omgekeerde van WP-Rocket wat in de eerste plaats een cache plug-in is die ook uw database optimaliseert.

WP-OPTIMIZE DATABASE OPSCHONEN

De overtollige content in de website die de plug-in verwijderd is precies dezelfde als bij WP-Rocket, namelijk revisions, transients, onnodige drafts en onnodige commentaren. Het feit dat trackbacks en pingbacks verwijderd worden is wel uniek.


WP-Optimize clean database


Het is uiteraard aan te raden altijd ergens eenvrij recente back-up van uw database te hebben. Dit is alleennodig als uw server geen back-ups maakt van uw complete account.


AFBEELDINGEN COMPRIMEREN

U kunt instellen in welke mate uw afbeeldingen gecomprimeerd worden. Beter nog is een programma als Imagify te gebruiken wat daadwerkelijk de afbeeldingen aanpast en bezoekers WebP-images aanbiedt.


WP-Optimize afbeeldingen comprimeren


LAZY LOAD

Afgezien van het comprimeren is het zeker aan te raden Lazy Load aan te zetten (PRO-versie). De Premium-versie biedt meerdere extra's die het een top plug-in maken al is de gratis versie zeker okay te noemen.


WP-Optimize lazy load


PAGE CACHE

WP-Optimize Review page cache


Ook hier biedt WP-Optimize hetzelfde als WP-Rocket. Men kan aparte bestanden voor mobiel genereren, er is een aparte cache voor ingelogde bezoekers, de cache levensduur kan ingesteld worden. Ons WP-Rocket review vindt u hier.


WP-OPTIMIZE GRATIS VERSIE


WP-Optimize gratis versie


U kunt de gratis versie hier downloaden. Al is de premium versie natuurlijk nog een stuk beter en geeft u de mogelijkheid om alle acties van WP-Optimize op tijd en datum in te stellen en geeft full support, de gratis versie moet zeker niet onderschat worden. Zie in de afbeelding hierboven hoe 1.000.000+ mensen deze plug-in gedownload hebben en het een asociaal goede rating heeft.

WP-OPTIMIZE PREMIUM PRIJZEN


WP-Optimize Premium prijzen


Zeker voor mensen met 2 websites is deze top cache en database clean-up plug-in goedkoop te noemen. De prijzen zijn over het algemeen schappelijk te noemen.


WP-OPTIMIZE REVIEW CONCLUSIE

Deze plug-in is zijn geld meer dan waard en biedt op het gebied van cache en database opschonen alles waarvan men kan dromen. Alles is erg overzichtelijk en kan door onervaren websitebouwers zonder problemen gebruikt worden. Mocht iets niet duidelijk zijn dan lost u dit snel op via hun geweldige support medewerkers.WP-Optimize Premium


WP-Rocket vs WP-Optimize: Review slotconclusie

We gaan deze WP-Optimize vs WP-Rocket vergelijking afronden. We kunnen met een gerust hart zeggen dat deze plug-ins de nummer 1 en 2 zijn in de wereld van de cache plug-ins. WP-Rocket is het allerbeste wat er is, en wint het practisch op elk vlak van WP-Optimize wat een zeer goede tweede is. Beide plug-ins zijn hun geld meer dan waard, WP-Optimize is wat goedkoper en heeft ook een gratis versie. Ongeacht voor welke plug-in u kiest, u zult er erg tevreden over zijn. Beide plug-ins hebben practisch een 99% tevredenheidsscore van mensen die ze kochten.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven