Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP-Optimize vs WP Fastest Cache [03-2024] 💥

WP-Optimize vs WP Fastest Cache


WP-OPTIMIZE vs WP FASTEST CACHE


WP Fastest Cache vs WP-Optimize, deze twee cache plug-ins behoren tot de beste in hun klasse. Ze hebben beide een gratis en een premium versie. Zowel de gratis als premium versie is van beide plug-ins uitstekend. We checken in dit vergelijkend review welke van de twee beter uit de bus komt wat betreft gebruiksgemak, dashboard design en overzichtelijkheid en natuurlijk hoe snel uw laadtijd ervan wordt.
WP-OPTIMIZE (WP-Optimize vs WP Fastest Cache)

WP-Optimize review


WP-OPTIMIZE REVIEW

We beginnen in deze WP-OPtimize vs WP Fastest Cache vergelijking met WP-Optimize wat niet automatisch inhoudt dat het beter zou zijn. We gaan eens kijken wat WP-Optimize allemaal te bieden heeft. De specialisatie van de plug-in is om de Wordpress database te optimaliseren, daarnaast is het een van de beste cache plug-ins. In principe het omgekeerde van WP-Rocket wat in de eerste plaats een cache plug-in is die ook uw database optimaliseert.


Advertentie

Divi Ad 680px


WP-OPTIMIZE DATABASE OPSCHONEN

De overtollige content in de website die de plug-in verwijderd is precies dezelfde als bij WP-Rocket, namelijk revisions, transients, onnodige drafts en onnodige commentaren. Het feit dat trackbacks en pingbacks verwijderd worden is wel uniek.


WP-Optimize clean database


Het is uiteraard aan te raden altijd ergens een vrij recente back-up van uw database te hebben. Dit is alleennodig als uw server geen back-ups maakt van uw complete account.


AFBEELDINGEN COMPRIMEREN

U kunt instellen in welke mate uw afbeeldingen gecomprimeerd worden. Beter nog is een programma als Imagify te gebruiken wat daadwerkelijk de afbeeldingen aanpast en bezoekers WebP-images aanbiedt.


WP-Optimize afbeeldingen comprimeren


LAZY LOAD

Afgezien van het comprimeren is het zeker aan te raden Lazy Load aan te zetten (PRO-versie). De Premium-versie biedt meerdere extra's die het een top plug-in maken al is de gratis versie zeker okay te noemen.


WP-Optimize lazy load


PAGE CACHE

WP-Optimize Review page cache


Ook hier biedt WP-Optimize hetzelfde als WP-Rocket. Men kan aparte bestanden voor mobiel genereren, er is een aparte cache voor ingelogde bezoekers, de cache levensduur kan ingesteld worden. Ons WP-Rocket review vindt u hier.


WP-OPTIMIZE GRATIS VERSIE


WP-Optimize gratis versie


U kunt de gratis versie hier downloaden. Al is de premium versie natuurlijk nog een stuk beter en geeft u de mogelijkheid om alle acties van WP-Optimize op tijd en datum in te stellen en geeft full support, de gratis versie moet zeker niet onderschat worden. Zie in de afbeelding hierboven hoe 1.000.000+ mensen deze plug-in gedownload hebben en het een asociaal goede rating heeft.

WP-OPTIMIZE PREMIUM PRIJZEN


WP-Optimize Premium prijzen


Zeker voor mensen met 2 websites is deze top cache en database clean-up plug-in goedkoop te noemen. De prijzen zijn over het algemeen schappelijk te noemen.


WP-OPTIMIZE REVIEW CONCLUSIE

Deze plug-in is zijn geld meer dan waard en biedt op het gebied van cache en database opschonen alles waarvan men kan dromen. Alles is erg overzichtelijk en kan door onervaren websitebouwers zonder problemen gebruikt worden. Mocht iets niet duidelijk zijn dan lost u dit snel op via hun geweldige support medewerkers.WP-Optimize Premium
WP FASTEST CACHE (WP-Optimize vs WP Fastest Cache)

WP Fastest Cache review


WP FASTEST CACHE REVIEW

In deze WP-Optimize vs WP Fastest Cache vergelijking bespreken we nu de gratis en premium versies van WP Fastest Cache. Wat betreft WP Fastest Cache moeten we zeker beginnen met de fantastisch rating die het op Wordpress.org heeft en de 1.7 miljoen downloads van hun gratis plug-in. Het is ook niet voor niets dat de score zo hoog ligt, Ik heb sinds jaren ervaring met deze plug-in en is voor gratis cache plug-ins nog altijd mijn favoriet.

WP FASTEST CACHE RATINGS


WP Fastest Cache ratings


Zie hierboven de ratings en downloads voor WP Fastest Cache.


WP FASTEST CACHE SPEEDTEST

Ik heb een clean Wordpress install met en zonder de plug-in getest op GT-Metrix, een van de gerennomeerdste speedtest die er zijn en hieronder ziet u de resultaten. In secondes is de laadtijd gehalveerd en de totale score is van 78 naar 99 punten. Dit is een prachtig resultaat voor een cache plug-in.


Zonder WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest

Met WP Fastest Cache

WP Fastest Cache speedtest


WP FASTEST CACHE STANDAARD INSTELLINGEN

WP Fastest Cache standaard instellingen


We moeten in dit WP Fastest Cache review zeker de aandacht vestigen op het feit dat na de plug-in geïnstalleerd te hebben, meteen alles werkzaam is en uw site veel sneller geworden is. Hierboven zag u al wat er zoal geactiveerd is zonder dat u hier iets aan hoefde te doen. Het installatie-gemak is hetzelfde als bij de professionele en hoogste gewaarde cache-plug-in WP-Rocket.


WP FASTEST CACHE PREMIUM VERSIE

Hieronder ziet u een lijstje met alles wat de premium versie biedt. In het kort gezegd, alles wat andere top plug-ins ook bieden. Er ontbreekt niks, de premium versie is een stuk beter nog dan de gratis versie die al erg goed is zoals we in de speedtest zagen.


WP Fastest Cache premium versie


De belangrijkste zaken zijn wel minifying voor al uw css en js en het combineren van de bestanden. Ook afbeeldingen moeten uiteraard geoptimaliseerd worden. Deze features zouden eigenlijk gewoon ook in de gratis versie moeten zitten vind ik. Ook erg belangrijk is Render-Blocking JS zodat niet al het javascript al geladen wordt als dat nog niet nodig is. En Lazy Load is ook een erg bruikbare feature waarvoor tig gratis plug-ins zijn dus waarom zit het niet gewoon in de gratis versie van WP Fastest cache.

WP FASTEST CACHE REVIEW: DE PRIJS

De prijs van de premium versie is 49 dollar per site, er zijn kortingen voor meerdere sites. WP Fastest Cache is compleet en een zeer goede plug-in en toch zou ik voor hetzelfde geld liever WP-Rocket aanschaffen, de nummer 1 in mijn collectie beste cache plug-ins. WP-Rocket is nog wat sneller en het dashboard ervan oogt veel beter. Al met al een professionelere plug-in voor hetzelfde geld.


WP-Optimize vs WP Fastest Cache conclusie

Bedankt voor het lezen van deze WP-Optimize vs WP Fastest Cache vergelijking tot het einde. Wat betreft dashboard-gemak en -design is voor mij WP-Optimize wat fraaier. Beide plug-ins optimaliseren uw website zonder veel in te moeten stellen dus out-of-the-box. Wat betreft de gratis versies heeft WP-Optimize meer te bieden qua belangrijke functies, zodra we het over de premium versies hebben zijn ze wat mij betreft gelijkwaardig. Al met al zou ik zowel voor gratis als premium versie voor WP-Optimize kiezen. WP-Optimize is bovendien wat voordeliger ook.Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven