Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

WP fastest Cache + Cloudflare (WP) [2024] 💥

WP fastest Cache met Cloudflare instellen

U heeft om te beginnen een account nodig bij Cloudflair en u moet weten hoe u uw website integreert. Klik op de knop hieronder om naar de officiële Cloudflare instructies te gaan.Cloudflare account maken


WP fastest Cache installeren (free plan)

WP fastest Cache is een van de snelste Wordpress plug-ins voor cache en makkelijker in te stellen dan alle andere bij elkaar. U zult hier ook geen eindeloze reeksen afbeeldingen aantreffen met settings zoals dat bij W3 Total Cache bijvoorbeeld het geval is.


Advertentie

Divi Ad 680px


Om te beginnen installeert u de plugin via uw backend in "Plug-ins" >> "Nieuwe plug-in" zoals hieronder afgebeeld en activeert u de plugin.

WP fastest Cache installeren backend wordpress

Gebruik bij Cloudflare de onderstaande instellingen, maar schakel Auto Minify en Rocket Loader uit op het tabblad "speed" van uw Cloudflare-instellingen (SG Railgun moet ingeschakeld zijn). Dit is wat de WP Fastest Cache-plug-inontwikkelaar aanbeveelt in zijn Cloudflare-zelfstudie.

Gebruik de onderstaande instellingen als u niet van plan bent CDN te gebruiken. Het enige dat u zou moeten veranderen, is op het tabblad Preload (pagina's per minuut). Op shared hosting gebruik 4-6, VPS of dedicated 10-12 gebruiken.

WP fastest Cache instellingen

We meten de volgende resultaten bij GT-Metrix (afbeelding hieronder), bijna perfect. Ik moet eerlijk zeggen dat we testen op een clean Wordpress zonder extra plug-ins.

Testresultaten bij GT-Metrix

Delete cache

Deze tab spreekt voor zich, u kunt hier cache en minified wissen als u veranderingen doorgevoerd heeft aan uw website en die niet getoond worden in uw browser.

Optimalisatie van afbeeldingen

De optimalisatie van afbeeldingen is erg belangrijk. Het zit niet in de standaard versie dus of u moet dit handmatig doen, of met een andere plug-in of u koopt de Premium-versie van WP fastest Cache.

Optimalisatie van afbeeldingen

Premium

De premium versie geeft een hoop extra opties die uw website nog sneller maken.

premium opties

Exclude

U kunt hier pagina's opgeven die niet ge-cached moeten worden zoals check out pagina's of pagina's waar zich fouten voordoen. Ook uw complete back-end zou u hierin kunnen zetten.

WP Fastest Cache Exclude instellingen

CDN

Een CDN (content delivery network) maakt uw site sneller door deze te hosten op meerdere servers in het hele land en de wereld, in tegenstelling tot 1 origin-server (het vermindert de geografische afstand die uw content nodig heeft om uw bezoekers te bereiken).

CloudflareCloudflare tutorial


U kunt Cloudflare gebruiken met WP Fastest Cache. Om potentiële conflicten te minimaliseren, moet u de optimalisatie-opties van de Cloudflare uitschakelen (doet de plug-in automatisch). WP Fastest Cache is volledig compatibel met Cloudflare. Om potentiële conflicten te minimaliseren, moet je Cloudflare CDN integreren in de plug-in.

Cloudflare CDN integreren

Waar vind ik de API-key?
  1. Ga naar https://www.cloudflare.com/a/profile
  2. Klik op "Bekijken" en kopieer de Global API-sleutel

Cloudflare CDN integreren stap 1

Cloudflare CDN integreren stap 2

Cloudflare CDN integreren stap 3

Cloudflare CDN integreren stap 4

Cloudflare CDN integreren stap 5Advertisement

Divi Ad 680px