Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

W3 Total Cache met Cloudflare in Wordpress [2024] 💥

W3 Total Cache perfect instellen

U heeft om te beginnen een account nodig bij Cloudflair en u moet weten hoe u uw website integreert. Klik op de knop hieronder om naar de officiële Cloudflare instructies te gaan.Cloudflare account maken


Advertisement

Divi Ad 680px


W3 Total Cache installeren (free plan)

W3 Total Cache is een gratis plug-in die gewoon via "Nieuwe plugin" in Wordpress geïnstalleerd kan worden zoals hieronder afgebeeld. W3 Total Cache is een van de snelste en meest complete gratis plug-ins voor optimalisatie van WordPress-prestaties. Door miljoenen vertrouwd. W3 Total Cache verbetert de gebruikerservaring van uw site door de serverprestaties te verbeteren, elk aspect van uw site te cachen, de downloadtijden te verkorten en een content delivery network (CDN) te bieden. Meteen na de installatie activeren en we kunnen al verder met de instellingen van de plug-in. Zorg dat u eventuele andere cache plugins vooraf verwijderd heeft.

W3 Total Cache installeren

Veel W3 Total Cache-instellingen zijn vooraf al ingesteld, maar niet alle. Ik zal je door de prestatietabs leiden en je helpen bij het instellen van Cloudflare (gratis versie). Een zeer uitgebreid tutorial door ons geschreven voor het instellen van Cloudflare, gratis en betaald vind u hier: Cloudflare perfect instellen.

Voordat u begint, raden we u ten zeerste aan de prestaties van uw site te controleren met behulp van Google Pagespeed Insights, GT-Metrix en Pingdom Tools. Dit geeft u een vergelijking voor en na de installatie van W3 Total Cache.

Als u snel klaar wilt zijn kunt u hier een bestand downloaden wat u in W3 Total Cache kunt importeren (eerst even ontpakken), alle settings worden dan in 1x overgenomen. Als u liever wat leert over uw cache plug-in en zelf alles even in wilt stellen lees dan gewoon verder. Ook moet ik zeggen voor degenen die de optimale settings wel importeren dat als de website problemen toont bepaalde settings ongedaan gemaakt moeten worden zoals minifying van javascript en css bijvoorbeeld.

General settings

Het eerste scherm hieronder verschijnt pas nadat je "Activeer" geklikt hebt bij "Preview". Het preview systeem zou ik alleen gebruiken als u een druk bezochte site heeft en het u geld gaat kosten als uw site laten we zeggen 10 minuten fouten vertoont. Ik gebruik dit zelf niet.

Algemene instellingen 0

Algemene instellingen 1

Minify mag alleen gebruikt worden in of W3 total Cache of Cloudflare, niet beide. Als u Cloudflare gaat gebruiken wat aan te raden is, laat het hier dan uit.

Algemene instellingen 2

OPcache verbetert uw php prestaties maar dit zit alleen in de PRO versie. De databasecache gebruikt u alleen als u het zonder Cloudflare of ander CDN netwerk gaat doen.

Algemene instellingen 3

Browsercache maakt de laadtijd veel sneller voor uw bezoekers en is dus erg belangrijk. Object cache laten we uit.

Algemene instellingen 4

Het gebruik van CDN zorgt dat uw website overal ter wereld snel beschikbaar is door bestanden op servers overal ter wereld op te slaan. We bespreken in dit artikel alleen het Cloudflare netwerk wat het beste en gratis is. Er is ook een betaalde versie die nog beter is maar u bent dan 20 dollar pe rmaand kwijt. Ik gebruik zelf de betaalde versie op deze website. We bespreken Cloudflare verderop in dit artikel.

Algemene instellingen 5

Als Varnish op de server geïnstalleerd is, is het aan te raden dit aan te zetten en uw server IP in te vullen, anders niet.

Algemene instellingen 6

Fragment cache is zeker iets goeds, aanzetten als u de PRO versie heeft.

Algemene instellingen 7

Heeft u de PRO versie? Dan hier uw license-key invullen.

Algemene instellingen 8

Pagespeed Insight data kan in uw eigen dashboard in uw back-end getoond worden.

Algemene instellingen 10

Algemene instellingen 11

Zowel importeren als exporteren van de instellingen van uw plug-in kan u veel werk besparen door niet steeds alles opnieuw in te moeten stellen.

Algemene instellingen 12


Pagina cache

Pagina cache 1

Pagina cache 2

Pagina cache 3

Pagina cache 4

Pagina cache 5

Pagina cache 6

Er komt nu erg veel waaraan we niets veranderen, we tonen hieronder alleen de stukjes waar wat veranderd kan worden.

Pagina cache 7

Pagina cache 8

Het inschakelen van de compatibiliteitsmodus wordt sterk aanbevolen door de ontwikkelaar van de plug-in (op het installatietabblad) en hoewel het de prestaties enigszins kan verminderen, zijn er waarschijnlijk minder problemen met uw site. Hij zegt dat dit "de interoperabiliteit van caching optimaliseert; het nadeel is dat de prestaties van de schijf verbeterde paginacache tijdens laadtests op schaal met ~20% worden verminderd".

Minify instellingen

De plugin-ontwikkelaar zegt dat de aanbevolen instellingen voor minify, database en objectcache vooraf goed zijn ingesteld. U vindt dit op het tabblad Installatie zoals op de afbeelding hieronder te zien is. Vergeet niet dat als u Cloudflare gebruikt, dit voor u zal zorgen voor Minify, dus zorg ervoor dat Minify is uitgeschakeld op het tabblad Algemene instellingen.

W3 total Cache vooraf juist ingesteld

Database Cache

Laat zoals het is (aanbevolen op het tabblad Installatie)

Object Cache

Laat zoals het is (aanbevolen op het tabblad Installatie)

Browser Cache

Browser cache 1

Browser cache 1a

Browser cache 1b

Browser cache CSS

Browser cache CSS2

Browser cache HTML

Browser cache HTML2

Browser cache media

Browser cache media 2

Browser cache security


Cloudflare

CDN

Cloudflare 200 datacenterCloudflare tutorial


Hieronder herhalen we de afbeelding waar je Cloudflare met bijna 200 datacenters instelt in W3TC, hoofdstuk "Algemene instellingen" zodat u dit niet opnieuw hierboven op hoeft te zoeken.

Algemene instellingen 5

U kunt bij Cloudflare zelf een account maken. Ook via "extensies" kan dat overigens wat misschien nog het makkelijkste is voor u.

Als u Cloudflare gebruikt is het het beste om Minify uit te zetten in de W3 Total Cache plug-in in hoofdstuk "Algemene instellingen >> Minify".

Een zeer uitgebreid tutorial door ons geschreven voor het instellen van Cloudflare, gratis en betaald vind u hier: Cloudflare perfect instellen

Algemene instellingen 2

In de Cloudflare settings op hun website zet u minifying aan.

Cloudflare minifying

Controleer in GT-Metrix of de optie "content delivery network" groen is. Op veel website wordt u aanbevolen Stackpath (MaxCDN) te gebruiken. Dat is een goed CDN netwerk maar niet zo goed als Cloudflare en al zeker niet als u voor Cloudflare betaalt. Het wordt vooral aanbevolen zodat ze ermee verdienen als u daar een abbonement neemt. Laat dit dus gerust achterwege.

Vergeet uiteraard niet uw nameservers aan te passen bij de registrar of uw hostingbedrijf naar die van Cloudflare. Als u Cloudflare in gaat stellen wordt u hierop gewezen en u kunt de nameservers vinden onderaan op de pagina in het hoofstuk "DNS" in uw account op de Cloudflare website. Een uitgebreid tutorial om Cloudflare (zowel betaald als gratis) goed in te stellen kunt u hier vinden: Cloudflare perfect instellen.

Fragment Cache

Fragment caching is alleen beschikbaar in de PRO versie van W3TC en om eerlijk met je te zijn, ik gebruik het zelf niet. dus ik kan ook niet vertellen of het het waard is om te upgraden naar PRO. Hier kunt u het fragment caching instellen in hoofdstuk "Algemene instellingen".

Algemene instellingen 8

Extensies

Via extensies kunt u diverse add-ons instellen voor W3 Total Cache. Voor mij nuttige extensies zijn bijvoorbeeld Cloudflare, WPML, en Yoast SEO.

W3 extensies

W3 add-onsAdvertisement

Divi Ad 680px