Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Post-titel verbergen Wordpress [2024] 💥

post-titel verbergen Wordpress


Soms hebben we de post-titel niet nodig, of werken we bijvoorbeeld met Elementor en willen we met Elementor een mooie post-titel maken die we zelf kunnen stylen. Dat kan natuurlijk ook met de post-titel van het Thema zelf, maar alleen als we goed zijn met CSS en dat zijn er maar een paar van ons. Het verwijderen van de post-titel in Wordpress is dus onze taak. De methoden worden steeds moeilijker.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. VIA DE THEME SETTINGS

Wanneer je een goed Wordpress-thema gebruikt, is het heel goed mogelijk dat je niet veel moeite hoeft te doen, omdat het thema instellingen biedt om de Wordpress post-titel te verwijderen direct in de post zelf (rechterzijbalk). Dit is te zien in onderstaand voorbeeld.


post titel in Wordpress verbergen


2. POSTTITELS VERWIJDEREN MET ELEMENTOR

Als je website Elementor pagebuilder gebruikt, heb je ook geluk, want dat maakt alles stukken eenvoudiger. Open gewoon de post waar u de post-titel niet wilt weergeven zoals altijd met Elementor. Klik vervolgens in de linkerbenedenhoek op de configuratieknop. En dan zie je een klikbare optie "Titel verbergen". Activeer het en sla de post op. Onderstaande afbeeldingen laten zien waar u op moet klikken.


post titel verbergen Elementor


post titel verbergen met Elementor


3. POSTTITELS VERBERGEN MET EEN PLUGIN

We gaan de plug-in Title Remover gebruiken. Ik denk dat je weet hoe je plug-ins moet installeren en activeren, dus voer dit uit. Als je nu naar je post gaat, hoewel je thema deze instellingen niet bood, kun je de optie in de rechterzijbalk gebruiken om de post-titel te verbergen. Zet gewoon een vinkje en sla de post op.


post-titels verbergen met een plugin


4a. ALLE POST-TITELS VERBERGEN MET CSS

Vanaf hier is het voor gevorderde gebruikers. Zo niet, maak dan in ieder geval een back-up van uw site voordat u verdergaat. Volg deze instructies om elke titel op uw WordPress-website te verbergen: Ga naar het WordPress-dashboard (back-end) en plaats de muisaanwijzer op "Appearance". Selecteer vervolgens "Customize". Als uw thema custom CSS-opties biedt, vindt u het daar. Plak de volgende code in het vak en sla op.


.page .entry-title {
display: none;
}

post-titel Wordpress verwijderen met CSS


Het is mogelijk dat deze code niet werkt omdat het thema een andere CSS-klasse kan hebben. Om de juiste CSS-klasse te vinden, ga je naar de post zelf en klik je ergens met de rechtermuisknop. Kies in het rechtsklikmenu voor "Inspecteren". De onderkant van de post toont nu alle soorten informatie over de code. Gebruik nu de zoekbalk en zoek naar de woorden "title" (alleen titel voor Google, niet zichtbaar op de post) en "h1" (de echt zichtbare post-titel). U vindt precies de CSS-klasse die we nodig hebben. Gebruik ze in het aangepaste CSS waar we het eerder over hadden.


post-titel Wordpress verwijderen met CSS-class


4b. VERWIJDER SPECIFIEKE POST-TITEL MET CSS

In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de titel van de post voor een specifieke post kunt verbergen. Eerst moet u de ID van de post vinden. Hier zijn de stappen. Ga naar je Wordpress back-end en klik op "Posts". Beweeg uw muis over de gewenste post en beweeg uw muis over Bewerken. Klik er niet op. Dat is niet nodig om erop te klikken. Nu kunnen we de post-ID zien. In dit geval is dat "2".


specifieke post-titel verwijderen CSS


enkele post-titel verwijderen CSSID Wordpress


Nu we de post-ID hebben, kunnen we deze gebruiken in de aangepaste CSS zoals hierboven beschreven. Dus voeg de volgende code toe aan de aangepaste CSS en sla op. Uw post zal waarschijnlijk geen ID 2 hebben, dus gebruik alstublieft de ID die u zelf heeft gevonden.


.page-id-2 .entry-title{
display:none;
}

Net als in het hoofdstuk hierboven over het verwijderen van alle posttitels, is het mogelijk dat er een extra css-class moet worden toegevoegd. De oplossing is identiek zoals hierboven beschreven. Wat ook kan worden geprobeerd, is het vervangen van "entry-title" door "page-title" en ook door "post-title", aangezien deze klassen vaak door thema's worden gebruikt.

Als de code nog steeds niet werkt en de posttitel nog steeds wordt weergegeven, proberen we het volgende. Voeg "important!" toe aan de code als volgt:


.page-id-2 .entry-title{
display:none !important;
}


Advertisement

Divi Ad 680px



Scroll naar boven