WordPress pagina omleiden zonder plug-in 💥
Soms wijzigen we de URL van pagina's of verwijderen we pagina's van onze website. Het is meer dan zonde om deze pagina's niet door te verwijzen naar andere bestaande pagina's. Ten eerste verliezen we het verkeer dat deze pagina's genereren niet, maar het is ook slecht voor Google als bezoekers naar uw site komen en in eerste instantie het druppelen willen afweren. Onze taak, pagina's omleiden zonder een plug-in te gebruiken. Ik begin met wat ik persoonlijk de beste manier vind, en daarna steeds minder aantrekkelijke manieren.
Advertisement
Wordpress-pagina omleiden met .htaccess
Het .htaccess-bestand bevindt zich in de public_html van uw hosting. Deze locatie bereik je via FTP of op een professionele hosting met Cpanel of aanverwante programma's. Zorg ervoor dat je de instellingen hebt zodat verborgen bestanden worden weergegeven. Bij Cpanel vind je de knop met "Instellingen" in de rechterbovenhoek.
De afbeelding hierboven laat ook zien waar het .htaccess-bestand zich bevindt. U kunt het direct openen en wijzigen of downloaden naar uw pc en gewijzigd terug uploaden. Als het bestand is geopend, ziet het er ongeveer zo uit als hieronder.
De juiste annotatie voor de re-direct wordt hieronder getoond. Redirect (spatie) 301 (spatie) slash+pagina van de oude URL (spatie) volledige URL met https naar waar we omleiden.
Redirect 301 /divi-review http://www.webstick.blog/divi-theme-review
Meer omleidingen gaan onder deze, één per regel. Welnu, dit is de manier om te redirecten als je een HTML-website hebt. Als je een Wordpress-website hebt, kan deze ook worden gebruikt, maar het zou dan ook een veilige en goede optie zijn om er een plug-in voor te gebruiken.
Verwijs Wordpress-pagina door met functions.php
De eerste methode heeft sterk de voorkeur omdat .htaccess niet verandert wanneer je je Wordpress-thema opwaardeert. Het bestand Functions.php is een themabestand en zal worden geüpgraded. De enige juiste optie is het bewerken van functions.php in je child-theme. Gebruik deze methode niet zonder een onderliggend thema, omdat uw wijzigingen elke keer dat u een upgrade van het themathema uitvoert, worden overschreven.
Het plaatsen van de omleiding in het bestand lijkt erg op de eerste methode. In dit geval zullen we slugs gebruiken voor de oude URL en ook voor de nieuwe URL. Een slug is de URL zonder http(s) en uw domeinnaam, dus bijvoorbeeld /old-url is een slug. De schuine streep vooraf mag niet worden vergeten!
Het bestand Functions.php is hier te vinden: public_html >> wp-content >> themes >> naam van je thema.
Oké, open het bestand en breng de volgende wijzigingen aan door deze code toe te voegen:
function redirect_page() {
if (isset($_SERVER['HTTPS']) &&
($_SERVER['HTTPS'] == 'on' || $_SERVER['HTTPS'] == 1) ||
isset($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO']) &&
$_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_PROTO'] == 'https') {
$protocol = 'https://';
}
else {
$protocol = 'http://';
}
$currenturl = $protocol . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];
$currenturl_relative = wp_make_link_relative($currenturl);
switch ($currenturl_relative) {
case '[from slug]':
$urlto = home_url('[to slug]');
break;
case '[from slug]':
$urlto = home_url('[to slug]');
break;
default:
return;
}
if ($currenturl != $urlto)
exit( wp_redirect( $urlto ) );
}
add_action( 'template_redirect', 'redirect_page' );
Zoals je kunt zien, herhaalt regel 18-20 zichzelf op regel 22-24. U kunt er meer van maken voor elke URL die u wilt omleiden. Als je maar één omleiding nodig hebt, verwijder er dan een. Natuurlijk moeten [from slug] en [to slug] worden vervangen door de echte slugs van je website.
Advertisement