Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress 💥

Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress


WordPress activeert uitgelichte afbeeldingen automatisch, waardoor je vaak met een alles of niets situatie zit. Je kunt een uitgelichte foto op één bericht niet verbergen terwijl je de rest behoudt. Dus laten we eens kijken hoe we de uitgelichte afbeelding in WordPress precies kunnen verbergen wanneer we dat willen. Laten we 5 verschillende methoden doornemen, beginnend met de gemakkelijkste.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Gewoon niet uploaden

Deze methode is heel eenvoudig. U kunt uitgelichte afbeeldingen van de bloglijst en individuele berichten verbergen door ze niet te uploaden. Als je eerder uitgelichte afbeeldingen hebt geüpload, kun je die gewoon verwijderen. Zie screenshot hieronder waar een bericht gewoon geen uitgelichte afbeelding heeft. Als er geen is, hoeft u ook niets te verbergen.


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress not uploading


Dit is echter de alles-of-niets-situatie die we eerder noemden. Als je daar geen afbeelding hebt, betekent dit dat de afbeelding in de blog vrijwel altijd zal ontbreken. Dit is misschien niet wat u wilt.

2. Een plug-in gebruiken

Hier gebruiken we een plug-in waarmee we kunnen beslissen wanneer en waar uitgelichte afbeeldingen worden weergegeven. We gaan deze plug-in gebruiken met een veel te grote naam: "Voorwaardelijk uitgelichte afbeelding weergeven op enkelvoudige berichten en pagina's". Je kunt de plug-in hier. U kunt ook de zoekbox gebruiken en ernaar zoeken. Vervolgens "Installeren" en "Activeren". Zoals je hieronder in de schermafbeelding kunt zien, heeft elke post/pagina een nieuwe optie om het vakje aan te vinken dat zegt: "Toon uitgelichte afbeelding alleen in postlijsten, verberg op enkelvoudige weergaven".


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress plugin gebruiken


3. Using CSS

Met CSS-code kunt u uitgelichte afbeeldingen van specifieke berichten verbergen. Hoewel het technisch moeilijk is, geeft deze methode je de mogelijkheid om de berichten te targeten die je wilt. Deze fragmenten kunnen worden aangepast aan uw thema, maar u moet mogelijk enige kennis van CSS hebben. U kunt de uitgelichte afbeelding voor een specifiek bericht verbergen door CSS te gebruiken. Navigeer naar "Uiterlijk" >> "Aanpassen" en vervolgens naar "Aanvullende CSS" of "Aangepaste CSS", afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Kopieer de onderstaande code naar het veld Extra CSS.


.post-076 .wp-post-image {
display: none;
}

Uiteraard vervang je het postnummer door je eigen postnummer. Hier leggen we uit hoe je het nummer voor een bericht of pagina kunt vinden.


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress CSS


4. Gebruik: Divi-thema

Als u het Divi-thema gebruikt, het beste thema dat er is voor Wordpress, dingen zijn nog eenvoudiger. Je hoeft geen code aan te passen om de uitgelichte afbeelding bovenaan je bericht te verwijderen, in tegenstelling tot veel thema's. Het kan moeilijk zijn om de instellingen te vinden als er geen aanwijzingen zijn. Ga naar "Divi" >> "Thema-opties" >> "Lay-out". Vink hier alle 3 de tabbladen aan en markeer "uitgeschakeld" om de uitgelichte afbeeldingen van deze berichten/pagina's of indexpagina's te verbergen.


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress Divi Theme


5. Gebruik: Astra-thema

Na Divi is Astra het op één na beste thema dat er is. Ongeveer anderhalf miljoen mensen gebruiken het gratis thema. De meeste IT-bedrijven hebben de meest uitgebreide Astra-versie om mee te werken. Om uitgelichte afbeeldingen van berichten/pagina's en indexpagina's te verbergen, is het het handigst om Astra Pro te hebben.

Laten we beginnen met het verbergen van uitgelichte afbeeldingen op indexpagina's, alle miniaturen van de berichten die daar worden weergegeven. Ga in je WordPress-backend naar "Appearance" >> "Customize" >> "Blog" >> "Blog Archive" >> "General". Scroll nu helemaal naar beneden en klik op het oog naast "Uitgelichte afbeelding". Er gaat een streep door het oog en uitgelichte afbeeldingen worden vanaf nu verborgen op indexpagina's. Zie screenshot hieronder.


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress Astra Theme


Elke post of pagina heeft dezelfde optie als de eerder besproken plug-in. Markeer gewoon "Toon uitgelichte afbeelding alleen in de berichtenlijsten, maar verberg het in de enkele berichtweergave.". Dit zal precies doen wat het zegt. Zie screenshot hieronder.


Uitgelichte afbeelding verbergen WordPress Astra ThemeAdvertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven