Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Post-ID vinden WordPress [2024] 💥

Post-ID vinden WordPress


Hoe vind je een post-ID in Wordpress? WordPress herkent intern bepaalde pagina's en berichten aan hun ID-nummer. Deze informatie kan nodig zijn als u een plug-in gebruikt die u vraagt te selecteren welke berichten u wilt uitsluiten of opnemen van de effecten. In sommige gevallen zijn WordPress-post-ID's mogelijk ook vereist voor aangepaste shortcodes. Oké, laten we beginnen met het verkrijgen van een paar post-ID's!


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Plaats de muisaanwijzer op de titel van het bericht en krijg ID

Om de post-ID in Wordpress te krijgen, hoeft u alleen maar op "Berichten" in uw back-end te klikken. Vervolgens zweef je over een berichttegel en daaronder in je scherm wordt een URL getoond met het bericht-ID. Zo simpel is het. Zie screenshot hieronder.


Post-ID vinden WordPress hover over the post title


2. Open het bericht en vind ID

Een beetje meer werk maar ook heel makkelijk is om een Wordpress bericht te openen en de url inclusief post-ID komt dan ook onderaan je scherm te staan. Zie screenshot.


Open de Wordpress-post en vind post-ID


3. Een kolom toevoegen met de post-ID's

Veruit de mooiste oplossing is om een extra kolom te maken die de post-ID's toont waar alle berichten worden vermeld. Deze onderstaande code kan worden toegevoegd aan de map functions.php van uw actieve WordPress-thema. Als je niet wilt dat het later met een thema-upgrade wordt verwijderd, gebruik dan een child-thema.


function add_column( $columns ){
	$columns['post_id_clmn'] = 'ID'; // $columns['Column ID'] = 'Column Title';
	return $columns;
}
add_filter('manage_posts_columns', 'add_column', 5);

function column_content( $column, $id ){
	if( $column === 'post_id_clmn')
		echo $id;
}
add_action('manage_posts_custom_column', 'column_content', 5, 2);

Het resultaat ziet eruit zoals u hieronder in de schermafbeelding ziet.


Kolom toevoegen met bericht-ID's


4. Post-ID ophalen uit WP-database

Open je Cpanel of een ander Hosting-paneel en ga naar phpMyAdmin. Zie screenshot hieronder.


Post-ID ophalen uit WP-database


Klik op de databasenaam die uw website gebruikt. Klik vervolgens op de tabel met de naam wp-posts. Zoals te zien is op de onderstaande schermafbeelding, worden de post-ID's in de kolom weergegeven.


ID wp-posts


5. Post-ID verkrijgen met een plug-in

Een plug-in doet precies dat waar we het in hoofdstuk 3 over hebben gehad, het maakt een kolom waarin je berichten worden vermeld met de bericht-ID's. Een plug-in maakt je site een beetje trager, maar je hoeft niet te rommelen met codes en vereist geen child-thema. Ik zou zeker de voorkeur geven aan deze methode. Mijn favoriete plug-in om de post-ID te vinden is Show ID's by DraftPress. De plug-in heeft geen instellingen, gewoon installeren, activeren en je bent klaar.


Show IDs by DraftPress


Er zijn veel meer manieren om een post-ID te krijgen in Wordpress, maar deze hebben allemaal te maken met functies en codering en worden absoluut niet aanbevolen. Trouwens, de tutorial voor "get PAGE-ID" is hier.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven