Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

13 tips om de algemene instellingen van Gmail aan te passen [2024] 💥

tips om de algemene instellingen van Gmail aan te passen


In Gmail kunt u door de algemene instellingen aan te passen uw e-mailervaring personaliseren volgens uw voorkeuren. Of het nu gaat om het aanpassen van de weergavetaal, het kiezen van een thema of het organiseren van uw inbox, deze instellingen bieden de flexibiliteit om een e-mailomgeving te creëren die is afgestemd op uw behoeften.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Toegang tot algemene instellingen

Als je je Gmail-instellingen wilt aanpassen, klik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer je 'Alle instellingen bekijken'. Hierdoor gaat u naar het tabblad Algemeen waar u uw voorkeuren kunt aanpassen.

2. Taal en tijdzone instellen

Kies in het gedeelte 'Taal' de taal van uw voorkeur voor de Gmail-interface. Zorg ervoor dat in het gedeelte 'Tijdzone' uw tijdzone correct is ingesteld om planningsproblemen te voorkomen.

3. Maximale paginagrootte aanpassen

Je kunt het aantal e-mails beheren dat per pagina in je inbox wordt weergegeven. Pas de instelling 'Maximale paginagrootte' aan naar een getal dat past bij uw surfgedrag.

4. Fragmenten aanpassen

Schakel 'Snippets' in of uit om een voorbeeld van de e-mailinhoud in uw inboxlijst weer te geven of te verbergen. Hierdoor kunt u snel door uw e-mails bladeren.

5. Het standaardantwoordgedrag wijzigen

Kies in het gedeelte 'Antwoordgedrag' of u standaard alle ontvangers wilt antwoorden of alleen de afzender.

6. Gespreksweergave

Schakel 'Gespreksweergave' in of uit om gerelateerde e-mails in gesprekken te groeperen of om elke e-mail afzonderlijk te laten vermelden.

7. Handtekeninginstellingen

Maak een gepersonaliseerde e-mailhandtekening in het gedeelte 'Handtekening'. U kunt tekst, afbeeldingen en links toevoegen om uw e-mailvoettekst te verbeteren. Ga naar deze pagina voor meer tips over het maken van een handtekening.

8. Automatisch antwoord bij afwezigheid

Stel een 'AutoReply bij afwezigheid' in om afzenders automatisch op de hoogte te stellen van uw afwezigheid en de verwachte terugkomstdatum.

9. Bureaubladmeldingen

Schakel 'Bureaubladmeldingen' in om waarschuwingen op uw computer te ontvangen wanneer er nieuwe e-mails binnenkomen, zelfs als Gmail niet in een browser is geopend.

10. Verzenden

ongedaan maken

Pas de instelling 'Verzenden ongedaan maken' aan, zodat u tijd heeft om het verzenden van een e-mail te annuleren nadat u op de verzendknop heeft gedrukt.

11. Pictogram voor ongelezen berichten

Met deze functie kun je het aantal ongelezen e-mails bovenaan Gmail zien, wat vooral handig is als je je Gmail-tabblad langere tijd geopend houdt. Om dit in te schakelen, gaat u naar Instellingen > tabblad Geavanceerd en zoekt u de optie "Ongelezen berichtpictogram" (Rechterinbox, bron).

12. Eigen standaard snoozetijden instellen

Pas uw standaard snooze-tijden voor de snooze-functie van Gmail aan met Google Keep. Stel uw eigen tijd in voor de ochtend, middag en avond in de instellingen van Google Keep, en deze tijden worden weerspiegeld in de snooze-opties van Gmail (Rechts Inbox, bron).

13. Sneltoetsen

Schakel sneltoetsen in op het tabblad Algemeen van de Gmail-instellingen voor snellere navigatie. Je kunt ook je eigen snelkoppelingen voor inboxbeheer en hoofdnavigatie aanpassen op het tabblad Geavanceerd (Rechterinbox, bron).

Ga voor meer gedetailleerde instructies en aanvullende instellingen naar de Help van Gmail Midden.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven