Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

10 tips om een Gmail-handtekening te gebruiken [2024] 💥

tips om een Gmail-handtekening te gebruiken


Het maken van een professionele en informatieve e-mailhandtekening in Gmail verbetert uw communicatie door essentiële contactgegevens en persoonlijke merkelementen aan te bieden. Deze gids helpt u een e-mailvoettekst samen te stellen die alle noodzakelijke informatie bevat, van contactgegevens tot afbeeldingen en links naar sociale media, zodat uw handtekening een blijvende indruk maakt.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Toegang tot handtekeninginstellingen

Open Gmail en ga naar Instellingen > Alle instellingen bekijken > Algemeen. Ga naar het gedeelte 'Handtekening' om te beginnen met het maken van uw e-mailvoettekst.

2. Maak een nieuwe handtekening

Klik op 'Nieuwe maken' en geef uw handtekening een naam. Dit is handig voor het beheren van meerdere handtekeningen voor verschillende e-mailcontexten.

3. Voeg uw contactgegevens toe

Vermeld essentiële details zoals uw naam, functie, bedrijf, telefoonnummer en e-mailadres. Zorg ervoor dat de informatie actueel en accuraat is.

4. Maak uw handtekening op

Gebruik de opmaakhulpmiddelen van Gmail om het lettertype, de grootte, de kleur en de uitlijning aan te passen. Een goed opgemaakte handtekening is visueel aantrekkelijker en professioneler.

5. Voeg links naar sociale media toe

Voeg klikbare pictogrammen of tekstlinks toe aan uw sociale mediaprofielen om verbindingen op platforms zoals LinkedIn aan te moedigen , Twitter, of Facebook.

6. Voeg een professionele afbeelding toe

Een portretfoto of bedrijfslogo voegt een persoonlijk tintje toe aan uw handtekening. Klik op 'Afbeelding invoegen' om uw afbeelding te uploaden.

7. Voeg een call-to-action toe

Moedig ontvangers aan actie te ondernemen, zoals een bezoek aan uw website, door een duidelijke call-to-action in uw handtekening op te nemen.

8. Voeg juridische disclaimers in

Voeg indien nodig juridische disclaimers of vertrouwelijkheidsverklaringen toe om te voldoen aan brancheregelgeving of bedrijfsbeleid.

9. Test uw handtekening

Stuur een test-e-mail om er zeker van te zijn dat uw handtekening correct wordt weergegeven op verschillende apparaten en e-mailclients.

10. Opslaan en toepassen

Klik op 'Wijzigingen opslaan' om uw handtekening op alle nieuwe e-mails toe te passen. Je kunt altijd terugkeren naar de instellingen om aanpassingen te maken.

Het maken van een effectieve Gmail-handtekening verbetert uw professionele imago en voorziet ontvangers van belangrijke contactgegevens. Voor meer tips over efficiënt gebruik van Gmail ga je naar Gmail-samenwerking en teamwerk. Voor meer hulp bij Gmail-handtekeningen gaat u naar het Helpcentrum van Gmail.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven