Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Skype bespioneert u via chat en gesprek 💥

Skype bespioneert u


Skype in zijn beste tijden

Skype was een van de eerste en beste programma's voor het voeren van goedkope long-distance gesprekken en gratis chats met de mogelijkheid bestanden te sturen. Het kende zijn hoogte punt rond het einde van het jaar 2010 met 660 miljoen gebruikers wereldwijd. Dit was net voordat Skype in 2011 door Microsoft gekocht werd voor $8.5 miljard. Microsoft bracht dit geweldig succesvolle programma zo ten val dat het tegenwoordig nauwelijks nog door iemand gebruikt wordt, althans niemand die ik ken. Vroeger hadden practisch al mijn vrienden en klanten Skype, op dit moment is dat gedaald tot practisch het nulpunt. Officieel heeft Skype nog een slordige 20 miljoen gebruikers, dat kan maar ik ken ze dus niet.


Advertentie

Divi Ad 680px


Skype begon met spioneren snel nadat...

Skype Microsoft verkoopt uw data

Al snel nadat Microsoft het populaire Skype overgenomen had, kreeg Microsoft een nieuw patent waarmee ze zonder dat u het door heeft gesprekken en chats konden kopiëren, dit in combinatie met het ongeoorloofd aanzetten van de camera in uw laptop en u te filmen met uw eigen camera.

Virusprogramma's geven waarschuwingen af als Skype ongeoorloofd begint met het gebruiken van camera of microfoon. Lees meer hierover op de site (forum) van Microsoft zelf. Een andere zorgwekkende factor is natuurlijk het privacy beleid wat Skype voert sinds het aan Microsoft toebehoort. In principe gaat u akkoord bij het gebruik van Skype dat ze ongeacht welke inforamtie uit Skype van u mogen verstrekken aan overheidsinstanties. Regeringen en de grootste bedrijven gaan practisch hand in hand en zijn degenen die op deze data uit zijn om zodoende ooit de totale controle over de hele wereld te kunnen krijgen.

Waarom Skype-gebruikers het programma verlaten

Skype spioneert voor NSA

Mensen zijn niet achterlijk natuurlijk en het is ondertussen zo'n 10 jaar dat bekend is dat Skype achter uw rug om van alles aan het doen is wat niet in de haak is. Niemand is ervan gediend uiteraard dat al zijn gsprekken en chats ergens (waarschijnlijk bij de NSA) opgeslagen worden. Laat staan illegaal gefilmd te worden wat ook opgeslagen wordt. De meeste gebruikers die Skype verlaten hebben zijn overgestapt op Whatsapp. Zorgwekkend is echter dat Whatsapp recentelijk aan Facebook verkocht werd, een andere onbetrouwbare partij die graag uw informatie deelt met geinteresseerden. Lees hier meer over hoe Facebook spioneert.

Iedereen die Skype gebruikte in tijden dat het niet spioneerde, weet dat het een recht-toe programma's was wat nooit een probleem had. Vandag de dag heeft Skype minutenlang nodig om alleen op te starten. Vaak lijkt het programma met andere dingen bezig te zijn dan met het versturen van uw berichten en vertragt niet alleen zichzelf maar slokt het complete geheugen van uw laptop op, waardoor eventjes niets meer werkt.

Skype maakt uw PC of laptop erg langzaam

Skype langzame computer

Logisch dat als een programma continu bezig is al uw info te verzenden aan voor u onbekende locaties (ook als u geen Skype gebruikt) zorgt er automatisch voor dat het geheugen van uw PC overbelast raakt. Dit merkt u aan een computer die af en toe zo langzaam wordt dat niets meer werkt.

Skype ongevraagde upgrades

Net als Windows dat tegenwoordig doet, zal Skype zichzelf upgraden wanneer het daar zin in heeft. Uw instellingen worden genegeerd want u moet natuurlijk wel de laatste spionage-versie van Skype en Windows geïnstalleerd hebben. Erg vervelend als u net belangrijke dingen aan het doen bent op uw PC zoals een belangrijk gesprek, een online schaakpartij of zeg trading van Bitcoin wat u een hoop geld kan kosten.

Edward Joseph Snowden

Skype Edward Snowden


Beter bekend als gewoon Edward Snowden, wereldwijd bekend voor het blootleggen van allerlei soorten overheidsgeheimen vooral op het gebeid van het bespioneren van de normale burger. Als ex-CIA-agent en computerexpert voor de NSA had hij toegang tot zoveel documenten als hij wilde. In 2013 begon hij beetje voor beetje deze geheimen in het nieuws te brengen. Hij noemde ook specifiek het programma Skype als een van de bronnen voor persoonlijke data van de normale burger die een zogenaamde backdoor herbergt. Lees: Skype has installed a "back door" voor meer info.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven