Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe Aliassen maken in Outlook [2024] 💥

Hoe Aliassen maken in Outlook


Met een Outlook-alias kunt u e-mails verzenden en ontvangen via een alternatief e-mailadres binnen uw primaire account. Het is een handige manier om verschillende facetten van het werk- en privéleven te beheren zonder dat u een aparte mailbox hoeft te maken.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Maximaliseer de efficiëntie met Outlook e-mailalias

Een Outlook-e-mailalias kan om verschillende redenen nuttig zijn. Hiermee kunt u verschillende aspecten van uw leven, zoals werk en persoonlijke zaken, binnen hetzelfde Outlook-account beheren. U kunt een alias gebruiken om u aan te melden voor abonnementen op winkelwebsites om potentiële oplichtings- of hackrisico's te voorkomen.

Bovendien kan een alias u helpen een professioneler karakter te behouden zonder dat u een nieuw account hoeft aan te maken. Als uw primaire e-mailadres bijvoorbeeld verouderd is, kan een alias een fris en professioneel alternatief bieden. E-mails die u voor verschillende aliasadressen ontvangt, kunnen ook automatisch in hun eigen mappen worden geordend, zodat u uw mailbox opgeruimd kunt houden.

Over het algemeen is het gebruik van een Outlook-e-mailalias een handige manier om uw e-mailadres te wijzigen zonder het gedoe van het instellen van een nieuw account. In de volgende secties leggen we u uit hoe u een alias in Outlook kunt maken.

2. Een e-mailalias maken in Outlook

Het toevoegen van een alias aan uw Outlook-account is een eenvoudig proces. Volg deze stappen:

 1. Ga naar de Outlook-website en log in op uw account.
 2. Klik op het tandwielpictogram om toegang te krijgen tot Instellingen.
 3. Selecteer Alle Outlook-instellingen bekijken.
 4. Ga naar MailE-mail synchroniseren.
 5. Klik onder het gedeelte Accountalias op 'E-mailadres toevoegen' en volg de instructies op het scherm.
 6. Bepaal of e-mails die naar uw nieuwe alias worden verzonden, naar een nieuwe of bestaande map moeten worden geleid, wat helpt bij het efficiënt organiseren van uw inbox.

Met dit proces kunt u uw e-mails beter beheren en uw mailbox overzichtelijk houden.

3. Een Outlook-alias gebruiken voor web-e-mail

Het gebruik van een alias-e-mailadres in Outlook is eenvoudig:

 1. Navigeer naar het venster voor het opstellen van berichten.
 2. Selecteer het gewenste alias-e-mailadres in het vervolgkeuzemenu naast uw primaire e-mailadres.
 3. Uw ontvangers zien nu de door u gekozen Outlook-alias in hun inbox en eventuele antwoorden worden teruggestuurd naar het account dat aan de alias is gekoppeld.

4. Een alias verwijderen uit Outlook Web

Als u merkt dat u een bepaalde Outlook-alias niet langer nodig heeft, kunt u deze eenvoudig verwijderen. Zorg er echter voor dat u niets belangrijks aan dit e-mailadres heeft gekoppeld voordat u doorgaat met de verwijdering ervan.

 1. Ga naar 'Beheren hoe u zich aanmeldt bij Microsoft.' Mogelijk moet u zich aanmelden bij uw e-mailaccount als daarom wordt gevraagd.
 2. U krijgt een lijst met uw aliassen en gekoppelde e-mailadressen te zien.
 3. Klik op 'Verwijderen' naast het aliasadres dat u wilt verwijderen.
 4. Als u een primaire e-mailalias verwijdert, moet u een andere selecteren die als het primaire adres van uw account dient.

5. Geavanceerd gebruik van Outlook-e-mailaliassen

E-mailaliassen van Outlook bieden meer dan alleen de mogelijkheid om verschillende e-mailadressen binnen één account te beheren. Hier volgen enkele geavanceerde manieren waarop u deze functie kunt gebruiken:

 1. E-mail sorteren: gebruik aliassen om e-mails automatisch in verschillende categorieën te sorteren. U kunt bijvoorbeeld een alias hebben voor nieuwsbrieven en een andere voor werkgerelateerde e-mails, die elk naar een eigen map verwijzen.
 2. Privacybescherming: wanneer u zich aanmeldt voor online services of forums, gebruik dan een alias om uw primaire e-mailadres te beschermen tegen spam en mogelijke beveiligingsinbreuken.
 3. Testen en ontwikkelen: als u een ontwikkelaar of tester bent, gebruik dan aliassen om u aan te melden voor meerdere accounts op een platform zonder dat u meerdere e-mailaccounts hoeft aan te maken.
 4. Professionele branding: maak aliassen die overeenkomen met uw professionele merk- of bedrijfsnaam voor een meer samenhangende online aanwezigheid.
 5. Familiebeheer: stel aliassen in voor verschillende gezinsleden om alle communicatie via één Outlook-account te beheren, terwijl de e-mails van elke persoon gescheiden en georganiseerd blijven.

Door gebruik te maken van deze geavanceerde functies kunt u het potentieel van Outlook-e-mailaliassen maximaliseren om uw communicatie te stroomlijnen en uw online privacy en organisatie te verbeteren. Als u bijvoorbeeld problemen ondervindt met Outlook ontvangt geen e-mails, kan het gebruik van verschillende aliassen u helpen bij het oplossen van het probleem en het identificeren van de oorzaak ervan. Deze flexibiliteit maakt aliassen tot een waardevol hulpmiddel bij het effectief beheren van uw e-mail.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven