Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Tips voor het Vrijmaken van Opslagruimte
in Outlook [2024] 💥

Tips voor het Vrijmaken van Opslagruimte in Outlook


Als Outlook-gebruiker bent u mogelijk de foutmelding 'Mailbox vol' tegengekomen, wat aangeeft dat uw mailbox de opslaglimiet heeft overschreden. Dit veel voorkomende probleem komt voort uit een opeenstapeling van e-mails, bijlagen en andere gegevens in de loop van de tijd. In dit artikel zullen we verschillende strategieën onderzoeken om de grootte van uw mailbox en Outlook-gegevensbestanden te verkleinen, inclusief zowel handmatige als geautomatiseerde methoden. Door deze tips te implementeren, kunt u uw Outlook-prestaties optimaliseren en voorkomen dat u tegen opslagbeperkingen aanloopt.


Advertentie

Divi Ad 680px


Hoofdstuk 1: Gevolgen van een te volle Outlook-mailbox

Een mailbox die te vol is, kan tot verschillende problemen leiden die de functionaliteit en efficiëntie van de Outlook-applicatie beïnvloeden. Enkele van de grootste problemen die gepaard gaan met een te volle mailbox zijn:

 • Verlaagde productiviteit en prestaties van de Outlook-applicatie.
 • Verstoring van de communicatiestroom, waardoor de mogelijkheid wordt belemmerd om nieuwe e-mailberichten te verzenden of te ontvangen.
 • Redundante Outlook-applicaties kunnen de toegang tot de service verhinderen.
 • Een mailbox die te vol is, verhoogt het risico op beschadiging van gegevensbestanden, wat mogelijk tot gegevensverlies kan leiden.

Hoofdstuk 2: De mailboxgrootte optimaliseren met het hulpprogramma Mailbox Cleanup

Het hulpprogramma Mailbox Cleanup in Outlook is een krachtig hulpmiddel voor het beheren van de grootte van uw mailbox en Outlook-gegevensbestanden. Hiermee kunt u de grootte van uw mailbox en PST-bestand verkleinen door verwijderde items en dubbele of overtollige versies van e-mailitems permanent te verwijderen. Hier zijn de stappen om dit hulpprogramma te gebruiken:

 1. Ga in Outlook naar Bestand > Opschoningshulpmiddelen en klik op 'Postvak opruimen'.
 2. Om de grootte van uw mailbox te bekijken, klikt u op de knop 'Mailboxgrootte bekijken'. Om de mailboxgrootte en de PST-bestandsgrootte te verkleinen, klikt u op de knop 'Leeg'.
 3. Het dialoogvenster Mailbox opruimen wordt gesloten. Open het opnieuw via Opschoningstools > Postvak opschonen en klik deze keer op de knop 'Verwijderen'.
 4. Klik op “Ja” om de verwijdering te bevestigen.

Voor meer informatie over het gebruik van het hulpprogramma Mailbox Cleanup en andere methoden om uw Outlook-mailbox te beheren, gaat u naar de Microsoft-ondersteuningspagina.

Hoofdstuk 3: PST-bestandsgrootte verkleinen met de PST Compact Tool

De PST Compact Tool is een efficiënte oplossing voor het verkleinen van de grootte van grote PST-bestanden in Outlook. Het comprimeert het Outlook-gegevensbestand zonder de integriteit van de inhoud in gevaar te brengen. De tool biedt verschillende functies die PST-compressie gebruiksvriendelijker maken, zodat zelfs nieuwe gebruikers hun PST-bestanden eenvoudig in kleinere documenten kunnen comprimeren. Bovendien biedt de software een demoversie met volledige functionaliteit, zodat gebruikers de prestaties en functies ervan kunnen evalueren voordat ze zich aan de volledige software wagen.

 • Biedt een bestandsvoorbeeldfunctie om de inhoud van het PST-bestand weer te geven.
 • Enkele en meerdere PST-bestandsselecties voor compressie.
 • Er zijn meerdere compressieopties beschikbaar om het proces haalbaar te maken.
 • Het heeft de optie om de bijlagebestanden niet te comprimeren.
 • Comprimeer de e-mailbijlagen en sla deze op een aparte locatie op.
 • Pas het bestemmingspad aan om het verkleinde PST-bestand op te slaan.
 • Veilige en betrouwbare software om de PST-bestandsgrootte te verkleinen.
 • Bied een eenvoudige en interactieve grafische gebruikersinterface.
 • Er is een proefversie met volledige functionaliteit beschikbaar om de tool te evalueren.
 • Het is breed ondersteunde software en compatibel met alle vensters.

Om de demoversie van de PST Compact Tool voor Windows te downloaden, klikt u op hier. Voor Mac-gebruikers kan de demoversie worden gedownload hier. Controleer uw downloadmap nadat u erop hebt geklikt.

Hoofdstuk 4: Bijlagen buiten de mailbox opslaan

Als u de grootte van uw Outlook-mailbox (.pst-bestand) wilt verkleinen, kunt u overwegen om grote berichten en hun bijlagen effectief te beheren. U kunt onnodige grote berichten verwijderen of bijlagen opslaan op een lokaal station of in de cloudopslag en ze vervolgens uit de berichten verwijderen. Dit zijn de stappen:

 1. Open Outlook, klik op het filter en selecteer Grootte om e-mails weer te geven op basis van hun grootte.
 2. Kies Grootste om e-mails in aflopende volgorde van grootte weer te geven.
 3. Open de grote e-mails en sla alle bijlagen op een lokale schijf of cloudopslag op.
 4. Nadat u de bijlagen heeft opgeslagen, kunt u het bericht verwijderen of het bericht behouden, maar de bijlagen verwijderen.
 5. Om bijlagen te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de bijlage en selecteert u 'Bijlage verwijderen'.

Door bijlagen te verwijderen, kunt u de grootte van uw Outlook-mailbox (.pst-bestand) effectief verkleinen.

Hoofdstuk 5: Back-up/archivering en verwijdering van oudere of grotere PST-bestandsberichten

Als uw mailbox vol is, kunt u de grootte verkleinen en ruimte vrijmaken door oude of grote e-mails die u niet langer nodig heeft, uit uw mailbox of PST Outlook-gegevensbestand te verwijderen.

Je kunt ook een back-up maken van oude e-mails of berichten met grote bijlagen, deze archiveren in een ander lokaal PST-bestand en ze vervolgens verwijderen uit je standaard PST of mailbox. Hierdoor wordt de grootte van uw mailbox (.pst-bestand) kleiner en krijgt u toegang tot gearchiveerde e-mails vanuit het lokale PST-bestand. Volg deze stappen:

 1. Open Outlook en ga naar Bestand > Info > Opruimhulpmiddelen > Archief.
 2. Kies de mappen die u wilt archiveren en selecteer een datum in het veld Archiveer items ouder dan:.
 3. Klik op 'Bladeren' om een locatie te selecteren waar de e-mailitems worden opgeslagen.
 4. Klik op “OK”. Hierdoor wordt gestart met het archiveren van e-mails en poststukken die ouder zijn dan de geselecteerde datum, waardoor de grootte van uw Outlook-mailbox (.pst) aanzienlijk wordt verkleind.

Hoofdstuk 6: De grootte van een Outlook-gegevensbestand (PST) comprimeren

Outlook biedt een functie om PST-bestanden te comprimeren of te comprimeren om witruimte te verwijderen en de mailboxgrootte te verkleinen. Door het PST-bestand te comprimeren, kunt u de opslagruimte optimaliseren zonder de inhoud te beschadigen. Hier zijn de stappen om een PST-bestand te comprimeren:

 1. Open Outlook en ga naar Bestand > Accountinstellingen > Accountinstellingen.
 2. Klik op Gegevensbestanden en kies uit de lijst het PST-bestand dat u wilt comprimeren.
 3. Klik op Instellingen > Geavanceerd en klik vervolgens op Instellingen voor Outlook-gegevensbestanden...
 4. Klik op Nu comprimeren om het compressieproces te starten.
 5. Zodra het proces is voltooid, wordt de PST-bestandsgrootte verkleind, waardoor onnodige witruimte wordt verwijderd.

Opmerking: hoewel handmatige methoden zoals hierboven vermeld eenvoudig zijn, vereisen ze enige technische kennis en een zorgvuldige uitvoering om gegevensverlies te voorkomen. Als u op zoek bent naar een meer geavanceerde aanpak om de grootte van uw mailbox en Outlook-gegevensbestand te verkleinen, overweeg dan om een tool van derden te gebruiken die voor dit doel is ontworpen.

Ga voor meer informatie over het verkleinen van de grootte van uw mailbox en Outlook-gegevensbestanden naar de Microsoft-ondersteuningspagina.

Conclusie

Het beheren van de grootte van uw Outlook-mailbox is cruciaal voor het behouden van optimale prestaties en het voorkomen van potentiële problemen zoals gegevensbeschadiging of verlies. Door gebruik te maken van de tools en methoden die in dit artikel worden besproken, zoals het hulpprogramma Mailbox Cleanup, het comprimeren van PST-bestanden en het archiveren van oude berichten, kunt u de grootte van uw mailbox effectief verkleinen en uw Outlook soepel laten werken.

Voor meer tips en trucs om uw Outlook-ervaring te verbeteren en de productiviteit te verhogen, raadpleegt u onze handleiding over Outlook-productiviteitshacks.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven