Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Whatsapp toont geen contactnamen [2023] 💥

Mijn Whatsapp toont geen contactnamen


WhatsApp toont je geen namen van opgeslagen contacten. Dit probleem treft meestal een bepaald contact dat u onlangs hebt opgeslagen. Soms beïnvloedt het alle namen van contactpersonen in het adresboek van uw telefoon. Laten we eens kijken hoe we dit probleem kunnen oplossen, beginnend met eenvoudige oplossingen en langzaam aan de moeilijkere. Er zijn in totaal 12 oplossingen.


Advertentie

Divi Ad 680px


1. Whatsapp-servers offline?

Er kunnen van tijd tot tijd onverwachte problemen optreden met de WhatsApp-servers. Ingenieurs zijn mogelijk al bezig om het probleem op te lossen, maar gebruikers komen nog steeds bugs tegen in de app. Je moet verifiëren dat de WhatsApp-servers er niet verantwoordelijk voor zijn dat WhatsApp de naam van de contactpersoon niet toont door hun uptime hier op Downdetector te controleren.

2. Start Whatsapp opnieuw

Problemen oplossen kan soms heel eenvoudig zijn. Probeer eerst je Whatsapp opnieuw op te starten om kleine bugs uit te sluiten. Sluit het gewoon en open de app opnieuw. Is het probleem er nog steeds, ga dan verder met de volgende oplossing.

3. Herstart je mobiele telefoon

Dit is weer een te gemakkelijk om waar te zijn, maar wel een die vaak al veel kleine problemen oplost. Start gewoon uw mobiele telefoon opnieuw op en controleer of de namen van de contactpersonen weer verschijnen.

4. Sluit Whatsapp Duo-apps

Dual Spacing is een manier om een tweede WhatsApp-account als u een iPhone bezit. Parallelle ruimte kan worden gebruikt door Android-gebruikers. Dit soort apps moet tijdelijk worden gesloten om problemen uit te sluiten die worden veroorzaakt doordat ze uw WhatsApp verstoren.

5. WhatsApp upgraden

Als je een oudere versie van Whatsapp gebruikt, weet je nooit zeker of deze volledig compatibel is met het meest recente besturingssysteem van je mobiele telefoon. Check daarom snel of er upgrades beschikbaar zijn. Zo ja, upgrade dan of uw probleem met de contactnamen is opgelost.

6. Sluit andere berichten-apps

Om uit te sluiten dat andere berichten-apps zoals Skype of Messenger uw Whatsapp storen, sluit u ze tijdelijk af totdat u uw huidige probleem heeft opgelost.

7. Vernieuw de WhatsApp-contactenlijst

WhatsApp heeft een leuke vernieuwingsfunctie waarmee je snel nieuw opgeslagen contactnamen kunt ophalen. Dit zijn de stappen voor het vernieuwen van opgeslagen contacten.

  • WhatsApp openen
  • Tik op de chatknop in de rechterbenedenhoek van WhatsApp.
  • Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek.
  • Klik op Vernieuwen.

8. Contactgerelateerde problemen

WhatsApp toont niet altijd direct nieuw opgeslagen contacten. Soms kan het enkele minuten of zelfs een herstart duren voordat de naam van de contactpersoon wordt weergegeven. Heb je onlangs een contactnaam opgeslagen en WhatsApp laat deze niet zien? Sluit WhatsApp en start het opnieuw.

Zorg er ook voor dat de naam van de contactpersoon is opgeslagen in het adresboek van uw telefoon en dat het nummer is opgeslagen in het juiste internationale formaat.

Als de app niet werkt nadat je hebt gecontroleerd of je telefoonnummer correct is opgeslagen, maar het probleem blijft bestaan, is het tijd om al je contacten te vernieuwen.

9. Is uw simkaart geactiveerd?

Waar bewaart u het liefst uw gegevens, uw simkaart of uw telefoon? Als je de eerste kiest, zorg er dan voor dat je simkaart altijd toegankelijk is vanaf je telefoon.

Soms wordt de simkaart verloren of gestolen door deze te laten vallen, de simkaart te vervangen of door andere nalatigheid. Hierdoor kan uw telefoon deze mogelijk niet meer herkennen. Het zal geen contacten weergeven die op de simkaart zijn opgeslagen als het deze niet herkent.

Controleer of je simkaart correct in je telefoon is geïnstalleerd. Het kan uw telefoon detecteren en uw contacten opslaan. Ga verder met de volgende stap als de simkaart normaal werkt.

10. Adresboekproblemen op uw telefoon

WhatsApp toont mogelijk geen namen van contactpersonen als het adresboek van je telefoon beschadigd is. Het probleem treft niet alleen WhatsApp. Alle andere apps die deze contactnamen gebruiken, worden niet beïnvloed door de naam van de contacten. Ook andere apps zoals Telegram, Signal en de Berichten-app op je telefoon zullen getroffen worden.

Ondervindt u een probleem met contacten die niet op uw telefoon verschijnen? Het kan een probleem zijn in het contactenboek van uw telefoon. WhatsApp geeft de namen van contactpersonen weer weer als je het probleem oplost in het adresboek van je telefoon.

11. Weg met OS-beperkingen

U kunt voorkomen dat nieuwsgierige blikken uw telefoon bespioneren door de juiste machtigingsinstellingen in te stellen. Als u echter de toegang tot vertrouwde apps beperkt, kan het besturingssysteem van uw telefoon weigeren om de benodigde gegevens in te zien.

WhatsApp geeft bijvoorbeeld mogelijk alleen contactnummers weer als u geen toegang heeft tot uw opgeslagen contacten. Het is belangrijk om de mogelijkheid uit te sluiten.

Open de app Instellingen op Android en tik op 'Apps'. Tik op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en tik op "Toestemmingsbeheer".

Open vervolgens "Contacten" en kies WhatsApp Basic of WhatsApp Business. Zorg ervoor dat de cirkel 'Toestaan' is ingeschakeld.

Op iOS: Open de Instellingen-app op iOS. Ga naar "Privacy" en tik op "Contacten". Schakel de schakelaar naast "WhatsApp" in.

12. Synchronisatieproblemen op Android-telefoons

Als je hebt voorkomen dat je contacten automatisch worden gesynchroniseerd, geeft WhatsApp WhatsApp geen toegang tot je contacten. Volg deze stappen om te bevestigen dat synchronisatie-instellingen zijn ingeschakeld.

  • Ga naar Instellingen op je Android-apparaat.
  • Tik vervolgens op "Accounts en gebruikers".
  • Klik op "WhatsApp".
  • Zorg ervoor dat u het vakje naast Contacten aanvinkt.
  • Tik op de verticale stippen in de rechterbovenhoek om het menu Meer te openen en tik vervolgens op "Nu synchroniseren".

Whatsapp toont nog steeds geen contactnamen? Bekijk onze willekeurige Whatsapp-oplossingen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven