Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Whatsapp toont geen contactnamen [2024] 💥

Mijn Whatsapp toont geen contactnamen


WhatsApp laat geen namen zien van contacten die je hebt opgeslagen. Dit komt vaak voor bij een specifiek contact dat je onlangs hebt toegevoegd, maar soms gaat het om alle contactnamen in je telefoonboek. We gaan bekijken hoe dit probleem opgelost kan worden, beginnend met de simpelere oplossingen en geleidelijk overgaand op de complexere. Er zijn in totaal 12 oplossingen beschikbaar.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Zijn de WhatsApp-servers offline?

Er kunnen soms problemen optreden met de servers van WhatsApp. Ingenieurs werken mogelijk al aan een oplossing, maar gebruikers kunnen nog steeds fouten in de app tegenkomen. Controleer de uptime van de WhatsApp-servers op Downdetector om te bevestigen dat dit niet de oorzaak is van het probleem dat WhatsApp geen contactnaam weergeeft.

2. Herstart WhatsApp

Soms kan een simpele herstart kleine problemen oplossen. Sluit WhatsApp af en open de app opnieuw om te zien of het probleem aanhoudt. Als dat zo is, ga dan verder met de volgende oplossing.

3. Herstart je mobiele telefoon

Een andere eenvoudige oplossing is het herstarten van je mobiele telefoon. Dit kan vaak kleine problemen oplossen. Controleer na het herstarten of de contactnamen weer zichtbaar zijn in WhatsApp.

4. Sluit dual WhatsApp-apps

Voor iPhone-gebruikers stelt Dual Space je in staat om een tweede WhatsApp-account te creëren, terwijl Android-gebruikers Parallel Space kunnen gebruiken. Sluit deze apps tijdelijk om eventuele interferenties met WhatsApp uit te sluiten.

5. Update WhatsApp

Een verouderde versie van WhatsApp kan leiden tot compatibiliteitsproblemen met het besturingssysteem van je mobiele telefoon. Controleer op beschikbare updates en installeer deze. Controleer na de update of het probleem met de contactnamen is opgelost.

6. Sluit andere berichtenapps

Andere berichtenapps zoals Skype of Messenger kunnen interfereren met WhatsApp. Sluit deze tijdelijk totdat je het huidige probleem hebt opgelost.

7. Vernieuw de contactenlijst van WhatsApp

WhatsApp heeft een functie om je contactenlijst te vernieuwen, wat kan helpen bij het ophalen van nieuw opgeslagen contactnamen. Volg deze stappen:

  • Open WhatsApp.
  • Tik op de chatknop rechtsonder.
  • Tik op de drie verticale puntjes rechtsboven.
  • Klik op "Vernieuwen".

8. Problemen gerelateerd aan contacten

WhatsApp toont niet altijd direct nieuw opgeslagen contacten. Het kan enkele minuten of zelfs een herstart duren voordat de contactnaam verschijnt. Als je onlangs een contact hebt opgeslagen en WhatsApp laat het niet zien, sluit en heropen de app. Zorg ervoor dat de contactnaam correct is opgeslagen in het adresboek van je telefoon en in het juiste internationale formaat.

9. Is je simkaart geactiveerd?

Controleer waar je je gegevens liever opslaat, op je simkaart of je telefoon. Als het de simkaart is, zorg er dan voor dat deze altijd toegankelijk is vanaf je telefoon. Als de simkaart niet wordt herkend, worden contacten die erop zijn opgeslagen niet weergegeven. Zorg ervoor dat je simkaart correct is geïnstalleerd en gedetecteerd door je telefoon.

10. Problemen met het adresboek op je telefoon

Als het adresboek van je telefoon beschadigd is, toont WhatsApp mogelijk geen contactnamen. Dit probleem beïnvloedt niet alleen WhatsApp. Andere apps die contactnamen gebruiken, zoals Telegram, Signal en de Berichten-app op je telefoon, worden ook beïnvloed. Als je problemen ondervindt met het niet verschijnen van contacten op je telefoon, kan dit een probleem zijn met het adresboek van je telefoon. Het oplossen van dit probleem zou ervoor moeten zorgen dat WhatsApp weer contactnamen weergeeft.

11. Verwijder beperkingen van het besturingssysteem

Door de juiste machtigingen in te stellen, kun je voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot je telefoon, maar als je de toegang tot vertrouwde apps beperkt, kan het besturingssysteem van je telefoon weigeren om ze de benodigde gegevens te laten zien. WhatsApp toont bijvoorbeeld mogelijk alleen contactnummers als het geen toegang heeft tot je opgeslagen contacten. Controleer en pas indien nodig de machtigingen aan.

12. Synchronisatieproblemen op Android-telefoons

Als je hebt voorkomen dat je contacten automatisch worden gesynchroniseerd, heeft WhatsApp geen toegang tot je contacten. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat de synchronisatie-instellingen zijn ingeschakeld:

  • Ga naar Instellingen op je Android-apparaat.
  • Tik op "Accounts en gebruikers".
  • Klik op "WhatsApp".
  • Zorg ervoor dat het vakje naast Contacten is aangevinkt.
  • Tik op de verticale puntjes in de rechterbovenhoek, open het menu Meer en tik vervolgens op "Nu synchroniseren".

Als WhatsApp nog steeds geen contactnamen toont, bekijk dan onze willekeurige WhatsApp-oplossingen.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven