Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Whatsapp ontvangt geen berichten [2023] 💥

Mijn Whatsapp ontvangt geen berichten


Dit is voor zowel iPhone als Android. Het kan frustrerend voor je zijn om belangrijke berichten te missen wanneer WhatsApp geen berichten meer ontvangt. Volg deze 9 snelle stappen om te verhelpen dat WhatsApp geen berichten op je telefoon ontvangt voordat je het opnieuw installeert.


Advertentie


1. Ligt Whatsapp er misschien uit?

Eerst is het tijd dat je de status van je WhatsApp-service controleert. Controleer Downdetector om te zien of WhatsApp een storing heeft. U zult niet in staat zijn om berichten te verzenden of te ontvangen, media te downloaden, te bellen, enz. als u hoge downtime-grafieken ziet. Wacht tot WhatsApp het probleem heeft opgelost en je ontvangt nieuwe berichten.

2. Schakel mobiele data in

op iPhone

WhatsApp kan veel data verbruiken als je automatisch downloaden voor inkomende media inschakelt. Om dit te voorkomen, schakelt u de schakelaar Mobiele gegevens op WhatsApp uit om gegevens op te slaan. Nu is het tijd om hem weer aan te zetten. Open WhatsApp door naar iPhone-instellingen te gaan. Je kunt nieuwe berichten ontvangen, zelfs als wifi niet beschikbaar is, als je de schakelaar voor mobiele data inschakelt.

op Android

Volg de onderstaande stappen om te controleren of mobiele data is in- of uitgeschakeld. Start de app "Instellingen". Selecteer vervolgens "Verbindingen". Tik op "Datagebruik". Mobiele data moet aan staan. Tik op de schakelaar om mobiele data uit te schakelen.

3. Achtergrond vernieuwen voor apps

op iPhone

Met iPhone kunt u vernieuwen op de achtergrond uitschakelen voor specifieke apps. Je krijgt geen nieuwe berichten als je de optie uitschakelt. Open de app iPhone-instellingen. Scrol omlaag naar WhatsApp. Open WhatsApp in het onderstaande menu en activeer Achtergrond App Vernieuwen.

op Android

Open de app Instellingen. Tik op "Mobiel netwerk" onder het menu Instellingen. Tik op "Datagebruik". Nu kun je zien welke apps de meeste data verbruiken. Tik op "Gegevens opslaan". Als u uitzonderingen wilt maken voor specifieke apps, tikt u op "Onbeperkte apps". U kunt alle apps inschakelen die u wilt blijven vernieuwen met mobiele gegevens.

4. Heeft iemand je geblokkeerd?

Heb je ruzie met iemand over een WhatsApp-gesprek? Mogelijk bent u door hem/haar geblokkeerd op het platform. Je ziet hun profielfoto niet en je berichten worden niet verzonden. U kunt ook geen chatberichten ontvangen.

5. Schakel de focusmodus uit (alleen iPhone)

Apple's iOS 15 heeft Do Not Disturb vervangen door Focus op iPhone, iPad en Mac. U kunt Focus ook automatisch inschakelen. Focus op iPhone-gebruikers moeten Focus op iPhone uitschakelen via het Control Center-menu. Met Focus op iPhone kun je in een omgeving zonder afleiding blijven.

Je kunt WhatsApp toevoegen aan de uitzonderingenlijst en berichten ontvangen, zelfs in Focus-modus. Open de app iPhone-instellingen. Open het Focus-menu. Kies een focusmodus die u wilt aanpassen en tik vervolgens op "Apps" in het menu "Toegestane meldingen". Je kunt nu berichten van WhatsApp ontvangen met Focus door WhatsApp als uitzondering toe te voegen.

6. Gedempt gesprek

Met WhatsApp kun je een gesprek voor 8 uur, 1 week of Altijd dempen. Een constante stroom meldingen, spam of onnodige berichten kan ertoe hebben geleid dat een gesprek is gedempt. In dergelijke gevallen ontvang je geen meldingen over gedempte gesprekken.

Open WhatsApp om het gesprek te zoeken waarvan je geen meldingen ontvangt. Tik op de profielnaam bovenaan het gesprek om het te openen. U kunt het dempen van het gesprek opheffen met behulp van het volgende menu.

7. Vergrendel Whatsapp in BG (alleen Android)

Chinese OEM's zoals Oppo en OnePlus hebben agressief RAM-beheer. Om de batterij te sparen, zullen ze alle achtergrond-apps doden. Tijdens dit proces ontvang je mogelijk geen berichten van WhatsApp.

Met veel Android-skins kun je belangrijke apps zoals WhatsApp op de achtergrond vergrendelen. Je kunt WhatsApp op de achtergrond vergrendelen door het multitasking-menu te openen. Je ontvangt nog steeds berichten zoals normaal, omdat het systeem WhatsApp-services die op de achtergrond actief zijn niet afsluit.

8. Chats uit het archief halen

Heb je WhatsApp-gesprekken gearchiveerd? WhatsApp beschouwt de actie als spam en geeft geen nieuwe berichten weer totdat deze uit het archief is gehaald. Open WhatsApp op je smartphone. Navigeer naar het menu Gearchiveerd. Veeg naar links op conversaties en tik vervolgens op "Uit archief halen". Je zou nu berichten moeten ontvangen van conversaties die je net uit het archief hebt gehaald.

9. Sluit WhatsApp op andere apparaten

Met WhatsApp kun je berichten naar maximaal vier apparaten tegelijk sturen en binnenkort naar zoveel als je wilt met ondersteuning voor meerdere apparaten. Je kunt nog steeds berichten ontvangen van WhatsApp op Mac of pc als je WhatsApp op pc aansluit. Er treedt een vertraging op wanneer u berichten ontvangt van mobiele WhatsApp-applicaties.

Werkt je Whatsapp helemaal niet, lees dan dit artikel.
Scroll naar boven