Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn WhatsApp maakt geen back-up [2024] 💥

Mijn WhatsApp maakt geen back-up iPhone


Dit zijn zeven suggesties voor iOS-gebruikers die het probleem hebben dat WhatsApp geen back-up maakt op de iPhone bij het back-uppen naar iCloud. Als je een Android-telefoon hebt, ben je hier niet op de juiste plek en kun je beter dit artikel lezen. Oké, laten we beginnen.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Is iCloud uitgeschakeld?

Hoewel de kans dat dit gebeurt klein is, is het mogelijk dat de servers van iCloud offline zijn. Apple had bijvoorbeeld de onderhoudsondersteuning van iCloud kunnen stopzetten.

U kunt dit controleren door online naar de Apple-statuspagina te gaan. Dit zal u vertellen of de servers van iCloud beschikbaar zijn. U kunt geen back-up maken als deze niet beschikbaar is.

2. Ruimte op iCloud

Voordat je iets doet om te verhelpen dat WhatsApp geen back-up maakt naar iCloud, moet je ervoor zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is. Het back-upproces wordt niet voltooid als uw iCloud-opslag vol is. Om te controleren hoeveel ruimte je hebt, ga je naar de iCloud-instellingen op je apparaat. Als het inderdaad vol of bijna vol is, verwijder dan enkele afbeeldingen of video's.

3. Reset de netwerkinstellingen

Soms overschrijven gebruikers per ongeluk netwerkinstellingen, waardoor WhatsApp-back-up op iPhone problemen kan krijgen. Het resetten van de netwerkinstellingen van het apparaat is de beste manier om dit probleem op te lossen. Ga naar "Instellingen" >> "Algemeen" >> "Reset" en tik vervolgens op de knop "Netwerkinstelling resetten".

4. Oude iCloud-back-up verwijderen

Het is mogelijk dat het back-upproces vastloopt als u eerder een back-up van uw gegevens in iCloud hebt gemaakt. U kunt het vastgelopen probleem met de iPhone WhatsApp-back-up snel oplossen door naar de iCloud "Instellingen" >> "opslag" >> "back-up" te gaan en eventuele back-ups te verwijderen. Start WhatsApp opnieuw en probeer nu een back-up te maken.

5. Forceer iPhone om opnieuw op te starten

Dit is de beste manier om alle soorten problemen met een iOS-apparaat op te lossen. Geforceerd opnieuw opstarten (een zogenaamde zachte reset) reset de vooraf ingestelde stroomcycli van het apparaat en verwijdert eventuele cachegegevens. U kunt een herstart van een iPhone forceren door eerst snel op de knop "Volume omhoog" te drukken. Laat vervolgens de knop los en druk vervolgens op de knop "Volume omlaag". Zodra je het hebt losgelaten, druk je op de zijknop. Het apparaat wordt automatisch opnieuw opgestart zodra het wordt losgelaten. Dit werkt voor iPhone 8 en hoger.

6. Werk uw iOS-versie bij

U moet uw iPhone onmiddellijk bijwerken als deze een verouderde of onstabiele iOS-versie gebruikt. Ga naar "Instellingen" >> "Algemeen" >> "Software-update" om de meest recente stabiele iOS-versie te bekijken. Wacht tot de firmware is gedownload en geïnstalleerd door op de knop "Downloaden en installeren" te tikken. Controleer of uw WhatsApp-back-upprobleem is verholpen nadat het apparaat opnieuw is opgestart.

7. Schakel over naar iTunes

Als je je WhatsApp-gesprekken niet kunt opslaan op iCloud, kun je overwegen een back-up te maken op iTunes. U kunt dit doen door uw iPhone met iTunes te verbinden, iTunes te openen en naar het overzichtsgedeelte te gaan. Klik op de knop "Nu een back-up maken" onder het gedeelte Back-ups. Zorg ervoor dat de back-up op "Deze computer" staat en niet op "de cloud".


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven