Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn WhatsApp maakt geen back-up [2023] 💥

Mijn WhatsApp maakt geen back-up Android


Dit zijn zeven suggesties voor Android-gebruikers die hebben dat de WhatsApp geen back-up maakt van het probleem op Android. Als je een iPhone hebt, zit je hier fout en zou je in plaats daarvan dit artikel moeten lezen. Oké, laten we beginnen. Zorg altijd voor een goede internetverbinding voor je telefoon en pc.


Advertentie


1. Video's uitluiten

Met Whatsapp kunnen we kiezen of we video's al dan niet opnemen in onze back-up. Te veel video's kunnen te veel ruimte innemen, waardoor de WhatsApp-back-up vast kan komen te zitten. Je kunt dit oplossen door naar Whatsapp "Instellingen" >> "Chats" >> "Chatback-up" te gaan om daar de video-functie uit te schakelen.

2. Gekoppeld Google-account in WhatsApp

Zorg er eerst voor dat je Whatsapp gekoppeld is aan een actief Google-account. Ga naar "Instellingen" >> "Chats" >> "Chat-Backup" en klik op het gedeelte "Account". U kunt vanaf deze pagina een account aanmaken of naar een andere overschakelen.

3. Stop het bèta-programma

Android-gebruikers hebben de kans om zich aan te melden voor het WhatsApp-bètaprogramma om de nieuwste updates uit te proberen voordat ze voor het publiek worden vrijgegeven. U kunt echter problemen ondervinden, zoals het vastlopen van de WhatsApp-chatback-up als u de bètaversie gebruikt. Om problemen met Whatsapp-chats op te lossen, kun je naar deze pagina gaan en je afmelden.

4. Sluit WhatsApp-achtergrondproces

Er is een kans dat de app is vastgelopen, waardoor de back-up van de WhatsApp-chat in plaats daarvan vast lijkt te zitten. Tik op het app-switcher-pictogram om het te repareren. Veeg over het pictogram om WhatsApp te stoppen. Start WhatsApp opnieuw en probeer vervolgens een back-up te maken.

5. Cache wissen

Hoe lang geleden is het geleden dat u uw Whatsapp-cache voor het laatst hebt gewist? Als de caches zich ophopen, kan dit problemen met de app veroorzaken en ertoe leiden dat de WhatsApp-back-up vastloopt op Android. U kunt dit oplossen door naar "Instellingen" >> "Apps/Applicatiebeheer" te gaan en WhatsApp te selecteren. Om de cachegegevens te wissen, gaat u naar Opslag en tikt u op de knop "Cache wissen".

6. Back-ups op Google Drive verwijderen

Het is mogelijk dat WhatsApp geen back-up maakt als je meerdere WhatsApp-back-ups op je Google Drive hebt gemaakt. Ga naar Google Drive, klik op het tandwielpictogram bovenaan om toegang te krijgen tot de instellingen. Nadat de Google Drive-instellingen zijn gestart, kunt u naar het gedeelte 'Apps beheren' gaan en de opties van WhatsApp selecteren. Vervolgens kunt u de app-gegevens verwijderen.

7. Google Play-services

Hoewel u Google Play-services misschien niet rechtstreeks gebruikt, kan het de werking van bijna elke app op uw smartphone beïnvloeden. De verouderde Play-services kunnen een reden zijn waarom WhatsApp-back-up vastzit op Android. Dit kan worden opgelost door naar de Google Play Store te gaan en te zoeken naar Play Services. Upgrade het.
Scroll naar boven