Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn WhatsApp maakt geen back-up [2024] 💥

Mijn WhatsApp maakt geen back-up Android


Dit zijn zeven suggesties voor Android-gebruikers die problemen ondervinden met het maken van een WhatsApp-back-up. Als je een iPhone gebruikt, ben je hier niet op de juiste plaats en kun je beter dit artikel lezen. Laten we beginnen. Zorg altijd voor een stabiele internetverbinding voor zowel je telefoon als je pc.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Video's uitsluiten

WhatsApp biedt ons de mogelijkheid om te kiezen of we video's willen opnemen in onze back-up. Te veel video's kunnen te veel ruimte in beslag nemen, wat kan leiden tot het vastlopen van de WhatsApp-back-up. Dit kun je oplossen door naar WhatsApp "Instellingen" > "Chats" > "Chatback-up" te gaan en daar de optie om video's op te nemen uit te schakelen.

2. Gekoppeld Google-account in WhatsApp

Zorg er eerst voor dat je WhatsApp is gekoppeld aan een actief Google-account. Ga naar "Instellingen" > "Chats" > "Chatback-up" en klik op het gedeelte "Account". Je kunt vanaf deze pagina een account aanmaken of naar een ander account overschakelen.

3. Stop het bètaprogramma

Android-gebruikers hebben de mogelijkheid om zich aan te melden voor het WhatsApp-bètaprogramma om de nieuwste updates uit te proberen voordat ze officieel worden uitgebracht. Echter, je kunt problemen zoals het vastlopen van de WhatsApp-chatback-up ondervinden als je de bètaversie gebruikt. Om problemen met WhatsApp-chats op te lossen, kun je naar deze pagina gaan en je afmelden voor het bètaprogramma.

4. Sluit het WhatsApp-achtergrondproces

Er is een kans dat de app is vastgelopen, waardoor de back-up van de WhatsApp-chat vast lijkt te zitten. Tik op het app-wisselaar-pictogram om het te repareren. Veeg over het pictogram om WhatsApp te stoppen. Start WhatsApp opnieuw en probeer vervolgens een back-up te maken.

5. Cache wissen

Hoe lang is het geleden dat je je WhatsApp-cache voor het laatst hebt gewist? Als de caches zich ophopen, kan dit problemen met de app veroorzaken en ervoor zorgen dat de WhatsApp-back-up vastloopt op Android. Je kunt dit oplossen door naar "Instellingen" > "Apps/Applicatiebeheer" te gaan en WhatsApp te selecteren. Ga naar Opslag en tik op de knop "Cache wissen" om de cachegegevens te wissen.

6. Back-ups op Google Drive verwijderen

Het is mogelijk dat WhatsApp geen back-up maakt als je meerdere WhatsApp-back-ups op je Google Drive hebt gemaakt. Ga naar Google Drive, klik op het tandwielpictogram bovenaan om toegang te krijgen tot de instellingen. Nadat de Google Drive-instellingen zijn geopend, ga je naar het gedeelte 'Apps beheren' en selecteer je de opties van WhatsApp. Je kunt dan de app-gegevens verwijderen.

7. Google Play-services

Hoewel je Google Play Services misschien niet rechtstreeks gebruikt, kan het de werking van bijna elke app op je smartphone beïnvloeden. Verouderde Play Services kunnen een van de redenen zijn waarom de WhatsApp-back-up vastzit op Android. Dit kun je oplossen door naar de Google Play Store te gaan en te zoeken naar Play Services. Werk het bij.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven