Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Whatsapp gaat niet open [2023] 💥

Mijn Whatsapp gaat niet open


Dit artikel gaat over de Whatsapp desktop-app. Als je problemen hebt met Whatsapp op je telefoon, lees dan dit artikel. Whatsapp vereist dat je een actieve internetverbinding hebt om te kunnen functioneren. De officiële Whatsapp-app voor Windows en Mac is traag en crasht soms. Whatsapp opent soms niet op een pc en gebruikers zijn gedwongen om de browserversie van Whatsapp te gebruiken om te communiceren. Dit is echter hoe je de app kunt repareren.


Advertentie


1. Zelfde Wifi voor mobiele telefoon als Whatsapp desktop

Whatsapp werkt hieraan, maar voorlopig kan een vlekkeloze verbinding tussen je mobiele telefoon en Whatsapp-pc alleen worden gegarandeerd als beide of op dezelfde Wifi. Mocht dit om wat voor reden dan ook niet het geval zijn, verander dat dan direct. Open vervolgens Whatsapp op beide apparaten en verbind ze.

2. Sluit WhatsApp volledig af

Ook al zie je er niets van, het kan zijn dat er al een andere Whatsapp actief is met fouten op de achtergrond. Je kunt er niet 2 openen. Die spookversie van Whatsapp moeten we afsluiten, en dat doen we met de "Taakbeheer". Klik op Windows + R op je toetsenbord. Schrijf "taskmgr". Klik onderaan op "meer details". Klik nu met de rechtermuisknop op de Whatsapp die u ziet op het tabblad "processen". Kies "Taak sluiten". Open nu je Whatsapp opnieuw.

3. Whatsapp repareren

Windows heeft een ingebouwde functie om uw apps te repareren. Klik op Windows + I op je toetsenbord. Navigeer naar het menu "Apps" >> "Apps en functies". Scroll naar beneden naar Whatsapp en kies "Geavanceerde opties". Selecteer Herstellen in het menu Opnieuw instellen en laat Windows de probleemoplossing voor u doen. Dit is allemaal een risicoloze operatie. Probeer nu je Whatsapp opnieuw te openen.

4. Problemen met pc-internet oplossen

Windows wordt geleverd met een geïntegreerde probleemoplosser voor internet die netwerkproblemen kan oplossen. Klik op Windows + I op je toetsenbord. Ga naar "Update & Beveiliging" >> "Problemen oplossen" >> "Extra probleemoplossers" >> "Internetverbindingen". Klik op de probleemoplosser om internetgerelateerde problemen op uw computer op te lossen. Probeer nu je Whatsapp opnieuw te openen.

5. WhatsApp resetten

Deze extreme oplossing zorgt ervoor dat WhatsApp niet op uw pc wordt geopend als het niet werkt. Deze extreme stap wist alle gegevens van WhatsApp, dus we moesten het vermelden. Om een Whatsapp-account aan te maken, moet je helemaal opnieuw beginnen. Ga naar Windows-instellingen en ga vervolgens naar "Apps" >> "Functies en apps". Open "Whatsapp" >> "Geavanceerde opties". Selecteer in het menu Reset de knop Reset. De app-gegevens worden verwijderd en de app wordt weer functioneel. Probeer daarna je Whatsapp te openen.

6. Whatsapp opnieuw installeren

Whatsapp opent niet voor je, dus je kunt niet updaten naar de meest recente versie. U moet WhatsApp opnieuw installeren vanaf de officiële website. Verwijder eerst de app via het menu Windows-instellingen. Dit zijn de stappen. Gebruik Windows + I-toetsen om de app Instellingen te openen. Scroll naar beneden naar WhatsApp door naar "Apps" >> "Apps & Functies" >> "Whatsapp" te gaan.

Om WhatsApp van uw computer te verwijderen, klikt u op de knop WhatsApp verwijderen. Klik op deze link om naar de officiële WhatsApp-website te gaan. De nieuwste build is daar beschikbaar om te downloaden en te installeren.

7. Gebruik Whatsapp in je browser

De Whatsapp-app heeft veel problemen, in tegenstelling tot de browserversie. Open gewoon uw browser, bijvoorbeeld Firefox en ga naar deze URL: https://web.whatsapp.com/ en u hoeft niets te installeren. De browserversie is net zo geschikt als de app-versie.

Lees hier hoe je WhatsApp kunt upgraden op een iPhone of Android-telefoon.
Scroll naar boven