Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn Twitter werkt niet [2023] 💥

Mijn Twitter werkt niet


Werkt uw Twitter niet? Twitter is zonder twijfel een platform voor sociale media waarmee gebruikers hun gedachten en ideeën kunnen delen via korte berichten die tweets worden genoemd. Twitter-fouten en -problemen kunnen frustratie veroorzaken, vooral voor gebruikers die Twitter gebruiken voor communicatie-, nieuws- en marketingdoeleinden. Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen.


Advertentie


1. Slecht of geen internet

Het is verstandig om met de eenvoudigste dingen te beginnen wanneer we proberen Twitter weer aan de praat te krijgen. Je controleert dus eerst of je internet het doet, anders is het natuurlijk niet gek dat je Twitter het niet doet. Op je computer kun je in je browser een nieuw tabblad openen en daar bijvoorbeeld wat googelen. Je opent een andere app op je mobiele telefoon, bijvoorbeeld Youtube. Als deze dingen werken, is je internet in orde. Zo niet, controleer dan of je internet betaald is en start je modem opnieuw op.

2. Twitter is mogelijk down

Zelfs grote netwerken zoals YouTube of Tiktok kunnen down zijn, dus waarom geen Twitter. Twitter kan soms problemen hebben, maar is normaal gesproken betrouwbaar. Je kunt DownDetector gebruiken om te controleren of Twitter down is, of om te zoeken "heeft Twitter Ging naar beneden?" Het is mogelijk om ernaar te zoeken op Google. U wordt doorverwezen naar verschillende websites die de relevante informatie verstrekken.

3. Herstart computer of mobiele telefoon

Een computer of mobiele telefoon die al een tijdje niet opnieuw is opgestart, kan je allerlei problemen gaan geven zonder dat je het meteen merkt. Start uw pc of telefoon opnieuw op om dit uit te sluiten. Wie weet is het zo simpel.

4. Start uw browser of app opnieuw

Hetzelfde geldt voor browsers en apps. Naarmate ze langer werken zonder opnieuw op te starten, kunnen er fouten insluipen waardoor dingen zoals je Twitter plotseling niet meer werken. Nogmaals, om dit uit te sluiten, start u uw browser of app opnieuw op. Gewoon sluiten en opnieuw openen en kijken of Twitter weer werkt.

5. Upgrade uw browser of app

Soms is het niet voldoende om een app of browser opnieuw op te starten, maar is het noodzakelijk om deze te upgraden. Soms is niet alles op je pc of telefoon meer compatibel en moet je gewoon upgraden om van bepaalde problemen af te komen. Ga naar de Google Play Store en zoek naar "Twitter". Om te controleren of er een update beschikbaar is voor een iOS-apparaat, gaat u naar App Store.

6. Probeer een ander apparaat

Om uit te sluiten dat wat we hierboven al hebben geprobeerd niet ergens is misgegaan, is het goed om tussendoor een andere telefoon of pc te gebruiken. Vraag een familielid of collega om te zien of Twitter werkt op hun apparaat. Als ze geen problemen ondervinden met Twitter, weet je dat het jouw apparaat is en kun je verder zoeken naar de oplossing. Maar dan weet je al wat meer wat prettig kan zijn.

7. Wis je cache

Browser en websites gebruiken cache om sneller te laden. Bepaalde dingen worden uit het geheugen geladen, wat veel sneller is dan het steeds opnieuw volgen van bepaalde verzoeken. Deze cache kan echter soms ook voor problemen zorgen. Als je problemen hebt met een Twitter-applicatie op je website, kun je je cache-plug-in tijdelijk uitschakelen. Als u Twitter op uw pc in een browser gebruikt, wis dan uw cache. Het makkelijkste is om al een "Clear Cache Add-on" geïnstalleerd te hebben, je hoeft alleen maar op de knop te klikken.

8. Maak de installatie ongedaan en installeer je Twitter opnieuw

Dit geldt voor de Twitter-app op je mobiele telefoon. Ga naar je "Instellingen" >> "Toepassingen" en verwijder de app. Ga dan naar de Google Play Store en zoek naar "Twitter". Om te controleren of er een update beschikbaar is voor een iOS-apparaat, gaat u naar AppStore. Installeer de app opnieuw.

9. Voer een wachtwoordreset uit

Het kan zijn dat Twitter om de een of andere reden een beveiligingsprobleem ziet, soms wanneer mensen hun wachtwoord lange tijd niet hebben gewijzigd. Zeker het proberen waard als je tot nu toe geen succes hebt gehad met de lijst met oplossingen.

10. Schakel uw VPN tijdelijk uit

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een VPN-service die je internet omleidt via andere servers en landen. Dit zorgt voor extra beveiliging op je computer en geeft soms meer mogelijkheden als een land waarin je woont wordt uitgesloten van bepaalde zaken. UW VPN geactiveerd hebben is echter niet de beste manier om naar problemen te zoeken, dus zorg ervoor dat u uw VPN uitschakelt als u er een gebruikt.

11. Probeer een VPN te gebruiken

Stel dat je net in een land als Rusland bent omdat er veel dingen zijn uitgesloten, dan is het een goed idee om je VPN aan te zetten als je die hebt. In deze omstandigheden is het vrijwel zeker dat uw toegang gewoon wordt geblokkeerd. Een VPN omzeilt dit probleem voor u.

12. Is uw account vergrendeld of opgeschort?

Mogelijk moet u uw account verifiëren als uw account is geblokkeerd of opgeschort. Als je Twitter-account is vergrendeld of beperkt tot bepaalde accountfuncties, kan het worden gecompromitteerd of in directe overtreding zijn met de servicevoorwaarden.

Als dit gebeurt, moet u eerst controleren of u de juiste accounteigenaar bent. Mogelijk ontvangt u een bericht waarin u wordt gevraagd uw Twitter-account te verifiëren om er zeker van te zijn dat het veilig is. In dit bericht wordt u gevraagd om het eigendom te verifiëren via e-mail, re-captcha of mobiele telefoon. Je kunt ook op deze link klikken om direct naar de Twitter-pagina te gaan waar je wordt uitgelegd hoe je kunt verifiëren.

13. Upgrade uw besturingssysteem

Het moge duidelijk zijn dat vooral Windows er altijd alles aan doet om je te laten upgraden zodra er upgrades zijn. Ik vermoed zelfs dat ze uw pc opzettelijk vertragen en problemen veroorzaken, zodat u vrijwillig upgradet. Als je op dit moment problemen hebt met je Twitter, is het een goed moment om te upgraden. Hetzelfde geldt voor Apple-systemen.

14. Wis de opslag op mobiele apparaten

Twitter, een app voor het hosten van video's, heeft veel RAM en opslagruimte nodig om goed te kunnen functioneren. Als je niet genoeg RAM of opslagruimte op je apparaat hebt, werkt Twitter mogelijk niet. Maak wat ruimte vrij.

Android

Zo kunt u uw opslagruimte controleren op een Android-apparaat:

  1. Start de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Gebruik de zoekfunctie om Opslag te vinden
  3. Tik op "Opslag"

U ziet de apps en bestanden die het grootste deel van uw opslagruimte in beslag nemen. Op sommige apparaten kunt u zelfs de grootste bestanden zien. Deze bestanden kunnen worden bekeken om te bepalen of ze nog nodig zijn. Het is beter om ze te verwijderen als je dat niet doet.

Bekijk voor meer informatie onze tutorial over het vrijmaken van ruimte op Android-apparaten.

iOS

Dit zijn de stappen om de opslag van je iPhone te controleren.

  1. Start de Instellingen-app.
  2. Ga naar "Algemeen".
  3. Scrol omlaag naar "iPhone-opslag".
  4. Wacht tot het scherm volledig is geladen.

U ziet, net als op Android: een overzicht van hoeveel opslagruimte elk bestandstype en elke app momenteel heeft gebruikt. U kunt zien welke nog nodig zijn en welke u kunt verwijderen om ruimte vrij te maken.

15. Neem contact op met Twitter-ondersteuning

Als al deze tips niet hebben geholpen en je Twitter werkt nog steeds niet, kun je Twitter eindelijk om advies vragen. Klik hier om rechtstreeks naar hun hulplijn te gaan.
Scroll naar boven