Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Mijn TikTok heeft geen geluid [2023] 💥

Mijn TikTok heeft geen geluid


TikTok mag dan een videoplatform zijn, video's zonder geluid kunnen saai zijn. Hoewel sommige video's in stilte net zo grappig kunnen zijn, hebben andere video's geluid nodig om de clou over te brengen of de juiste sfeer te creëren. De TikTok-ervaring zal eronder lijden als er geen audio is. Er zijn een paar snelle manieren om TikTok-audioproblemen op te lossen als je geen geluid uit je telefoon of koptelefoon hoort.


Advertentie


1. Controleer je mute-knop

Zorg ervoor dat u de mute-schakelaar controleert. Mogelijk hebt u de mute-schakelaar per ongeluk ingeschakeld of bent u vergeten deze uit te zetten. Een probleem kan soms zo eenvoudig op te lossen zijn.

2. Zet het volume hoger

Hoewel het voor de hand liggend lijkt, moet u uw volume-instellingen controleren. Ze worden vaak per ongeluk gewijzigd, bijvoorbeeld wanneer u op reis bent of als de knop in uw tas of broekzak zit.

3. Microfoontoegang toestaan

TikTok heeft in sommige instellingen mogelijk geen toegang tot je microfoon, dus video's die je opneemt, hebben mogelijk geen geluid.

 1. Je kunt Instellingen openen op je telefoon.
 2. Tik op Apps en meldingen
 3. Tik op de optie om alle geïnstalleerde apps te zien. Open vervolgens TikTok.
 4. Controleer het tabblad Rechten om er zeker van te zijn dat ze allemaal correct zijn ingesteld.

4.Herstart Android-telefoon

Soms kan een herstart van uw apparaat eventuele problemen oplossen die u ondervindt als gevolg van een storing in het besturingssysteem. OS is verantwoordelijk voor het soepel laten werken van alle apps, evenals voor veel componenten die worden gedeeld. Soms kan het probleem van een app problemen veroorzaken in andere apps. Opnieuw opstarten is een goede manier om hiervan af te komen.

5. Apparaathardware testen (Android)

Android-telefoons zijn niet de enige telefoons met "geheime" codes die kunnen worden getest. Om toegang te krijgen tot het menu, kiest u *#7353# en drukt u vervolgens op de luidsprekerknop. De luidsprekerknop moet een korte melodieuze noot laten horen uit de luidsprekers van uw apparaat. Dit zal bevestigen dat het geen hardwareprobleem is.

6. Cachepartitie controleren/wissen

Soms kunnen problemen veroorzaakt door een fout bij het schrijven van gegevens naar de cachepartitie worden opgelost door deze te wissen. U moet hiervoor naar de herstelmodus van uw telefoon gaan. Navigeer naar het herstelmenu met behulp van uw volumeknoppen. Selecteer vervolgens "cachepartitie wissen". Druk op de aan/uit-knop om je telefoon opnieuw op te starten.

7. Update voor TikTok

Als TikTok is bijgewerkt sinds je het hebt geïnstalleerd, is het mogelijk dat een update het probleem oplost. Kijk in de Google Play Store om te zien of er een update beschikbaar is en zo ja, installeer deze dan. Ga voor iOS-apparaten naar de App Store.

8. Installeer de TikTok-app opnieuw

Als al het andere niet lukt, kun je het probleem mogelijk oplossen door TikTok te verwijderen en opnieuw te installeren. Het proces wist alle gegevens die aan TikTok op uw telefoon zijn gekoppeld, maar niet uw account. Je account is nog steeds veilig. Hiermee worden eventuele problemen verwijderd die mogelijk zijn opgetreden tijdens uw installatie, zoals beschadigde instellingen. Nadat de installatie is voltooid, logt u in met uw accountreferenties. Je kunt je video's weer beluisteren.

9. Neem contact op met de TikTok-hulplijn

TikTok werkt mogelijk niet nadat je alle mogelijke oplossingen hebt geprobeerd. Om de oorzaak van uw probleem te achterhalen en op te lossen, moet u contact opnemen met TikTok Support. Dit zijn de te volgen stappen:

 1. Download de TikTok-app.
 2. Klik op Profiel in de linkerbenedenhoek van uw scherm.
 3. Klik op het pictogram in de rechterbovenhoek.
 4. U kunt ook kijken naar de optie Privacy en instellingen.
 5. Meld een probleem aan de pers
 6. U hebt twee opties: u kunt een onderwerp kiezen of u kunt handmatig zoeken naar het probleem dat u problemen bezorgt.
 7. Als je het probleem dat je ervaart op TikTok niet ziet, tik dan op het feedbackpictogram in de rechterbovenhoek.Scroll naar boven