Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Metatag toevoegen aan WordPress [2024] 💥

Metatag toevoegen aan WordPress


Ik ga niet uitleggen wat metatags zijn, zoals de meeste sites doen. Het feit dat je op deze pagina bent beland, zegt me dat je dit al weet. De eenvoudigste manier om metatags aan WordPress toe te voegen, is voor de meesten van jullie door een plug-in te installeren, dus laten we daarmee beginnen.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Voeg een metatag toe aan Wordpress met behulp van de plug-in "Yoast SEO".

De belangrijkste metatags zijn de metapaginatitel en de metapaginabeschrijving. Als deze tags voldoende voor je zijn, is de beste plug-in Yoast SEO die wordt gebruikt door 5 miljoen mensen.

Ga in je Wordpress-backend naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen". Gebruik het zoekvak en typ: "Yoast SEO". Installeer en activeer het. Met Yoast kun je titel- en beschrijvingstags voor elke pagina toevoegen en afzonderlijk posten. Open gewoon een bericht of pagina en scrol omlaag naar waar je dit gedeelte in Yoast vindt, zoals hieronder in de afbeelding wordt weergegeven.

Metatag toevoegen aan WordPress using Yoast SEO


2. Voeg een metatag toe aan Wordpress met behulp van de plug-in "Meta Tag Manager".

Als je specifieke metatags aan al je pagina's wilt toevoegen, zoals tags voor taal, favicon, indexering voor zoekmachines, tags voor alternatieve talen of een andere metatag, is het beter om een andere plug-in te gebruiken. Deze tutorial laat je zien hoe je ze kunt toevoegen met de Meta-Tag Manager plug-in.

Ga in je Wordpress-backend naar "Plug-ins" >> "Nieuwe toevoegen". Gebruik het zoekvak, typ: "Meta Tag Manager". Installeer en activeer het.

Ga nu naar "Instellingen" >> "Meta Tag Manager" >> "Aangepaste metatags".

U kunt nu algemene metatags maken en deze toewijzen aan verschillende delen van uw site. Stel dat u auteursmetatags wilt toevoegen voor alle berichten op uw site. De instellingen zouden als volgt zijn: Tagtype= naam, Naam-waarde= auteur, Waar deze tag moet worden weergegeven= Berichten. U hoeft alleen maar een keuze te maken uit de opties die de plug-in u al biedt (of uw gewonnen tag toevoegen).


Metatag toevoegen aan WordPress met Meta Tag Manager


Bij "Algemene opties" kunt u bepalen waar de opties voor metatags verschijnen, bijvoorbeeld op pagina's. Als u gewoon uw pagina's opent en naar beneden scrolt, vindt u een gedeelte van Meta Tag Manager waar u alleen metatags voor de specifieke pagina kunt toevoegen. Zie volgende afbeelding.


Metatag toevoegen aan WordPress met Meta Tag Manager


De plug-in biedt ook verschillende leuke extra opties zoals Schema (gestructureerde gegevens) en siteverificatie voor Google, Facebook en meer.

3. Voeg een metatag toe aan Wordpress met behulp van het bestand header.php.

Voordat u begint, moet u zich ervan bewust zijn dat eventuele wijzigingen in uw thema na een thema-upgrade zullen verdwijnen. Het gebruik van deze methode vereist daarom het gebruik van een kindthema. Als u een child-thema gebruikt, zullen wijzigingen in header.php niet verdwijnen bij het upgraden van uw thema.

Ga naar "Appearance" >> "Theme File Editor" in de backend van je WP-website. Selecteer eerst je child-thema, daarna het bestand zoals hieronder weergegeven. Het bestand header.php krijgt de naam "Theme Header". Door erop te klikken wordt het geopend. U kunt dan uw metatags toevoegen onder de <head> als jij wilt. De tags die u hier plaatst, zijn allemaal globaal, dus ze zullen aanwezig zijn op al uw pagina's en berichten.

Enkele voorbeelden van mogelijke tags die kunnen worden gebruikt:
<meta name="rating" content="general" />
<meta name="geo.placename" content="Amsterdam" />
<meta name="geo.position" content="52.367043;4.836026" />


Metatag toevoegen aan WordPress aanpasen header.php


4. Voeg een metatag toe aan Wordpress met behulp van het bestand functions.php.

Ga naar "Appearance" >> "Theme File Editor" in de backend van je WP-website. Selecteer eerst je child-thema, daarna het bestand zoals hieronder weergegeven. Sla het bestand op na het toevoegen van onderstaande PHP-code met uw metatags aan de inhoud van functions.php. Waar staat "replace_this" vul je natuurlijk de juiste informatie in.


/**
* 
* Add custom Meta Tag to header. 
*/
function custom_header_metadata() {
  ?>
    <meta name="replace_this" content="replace_this" />
  <?php
  
}
add_action( 'wp_head', 'custom_header_metadata' );


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven