Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Linkbuilding uitbesteden of beter zelf doen in [2024]? 💥

Linkbuilding uitbesteden aan online marketing bureau

Zelf uw linkbuilding doen

Eerlijk gezegd zijn beide hierboven genoemde opties niet ideaal. Zelf je linkbuilding doen gaat heel erg veel tijd in zitten. U moet dan vele artikelen schrijven voor andere sites en eerst heel veel onderzoek doen hoe u het beste te werk gaat. Zelfs voor een expert is linkbuilding nog altijd veel werk namelijk.


Advertisement

Divi Ad 680px


Aan wie linkbuilding uitbesteden?

Uw linkbuilding uitbesteden is zeker een goed idee omdat iedereen zijn vakgebied heeft en u waarschijnlijk beter met uw branche uw geld verdient in plaats van te beginnen als linkbuilder om geld uit te sparen voor een expert. Echter, u zou uw linkbuilding niet moeten uitbesteden aan een online marketing bureau maar aan een echte linkbuilding expert.

Marketing bureau of Linkbuilder

Ik heb zelf een web design en marketing bureau en jaren ervaren met linkbuilding op alle mogelijke manieren. Ik zal u eerlijk zeggen dat waarschijnlijk 90% van marketingbureaus de linkbuilding uitbesteden aan mensen die daar nog beter in zijn en de hele dag niets anders doen. Dat houdt in dat als u een SEO-pakket bij ze afneemt, ze alle werkzaamheden zelf uitvoeren behalve de linkbuilding. Linkbuilding is maar een klein gedeelte van het geheel wat nodig is om goed gevonden te worden wat zoekmachine optimalisatie heet.

De echte linkbuilder

Wat betreft echte linkbuilders, wat ik zelf dus in principe ook ben zijn er hele goeie maar vaak worden er prijzen berekend van wel 65 euro per uur. Het aantal links dat er gemaakt worden per uur waar uw website ook echt wat mee opschiet, is de grote vraag natuurlijk. Als het geautomatiseerd wordt, is dat aantal veel hoger maar geautomatiseerde links van bookmarkingsites richten waarschijnlijk meer schade aan dan dat ze goed doen. Er zijn goedkopere en betere manieren.

Het type links dat u nodig heeft

U heeft links nodig van .nl en .be sites en andere TLD’s eventueel zo lang de context op de site in het Nederlands is. En veel. Daarnaast zijn startpagina links erg bruikbaar en hiervoor heeft u geen marketingbureau of linkbuilder voor nodig, deze kunt u zelf heel eenvoudig aanvragen op de pagina’s waar u op wilt komen met uw link. Als er geld gevraagd wordt, kunt u dat zeker doen zo lang het schappelijk blijft en de pagina een hoge DA maar vooral PA waarde heeft.

Linkbuilding uitbesteden

Het beste bedrijf wat ik ken waaraan u uw linkbuilding zou moeten uitbesteden is een Vlaams bedrijf. Ze maken maandelijks duizenden backlinks per keyword (keyfrase) voor uw site voor zeer schappelijke prijzen. Deze links worden de volgende maand vervangen door nieuwe nadat Google de links opgemerkt heeft. Dit is een complete natuurlijk proces waardoor u binnen afzienbare tijd voor die keywords goed gevonden zult gaan worden. Ze zijn zo zeker van hun zaak dat u per website die u heeft hun service gratis uit mag testen voor uw beste keyword (keyfrase).

1 maand gratis backlinks >>

Uiteraard dient u in combinatie met de linkbuilding te zorgen voor perfect geoptimaliseerde pagina’s, u kunt dit zelf doen u uitbesteden aan een marketingbureau als het onze. Uw linkbuilding uitbesteden aan een marketingbureau houdt dus meestal in dat u wel een goede service krijgt maar waarschijnlijk teveel betaalt. De meeste bureaus zullen u laten geloven dat ze het zelf uitvoeren en u het dubbelen berekenen. Als u uw SEO aan ons uitbesteedt, zijn we eerlijk met u en verwijzen we u wat betreft de linkbuilding door aan onze partner. Wel staan we in goed contact met deze partner en zullen uw account dusdanig manipuleren en instellen voor een optimaal rendement voor uw keywords.

Uiteraard is de test voor 1 keyword een leuke actie maar uit ervaring weet ik dat bedrijven die een account voor 16, 32 of nog meer keywords hebben pas echt goed beginnen te scoren. Het totale aantal links wat uw site er per maand bijkrijgt, begint dan zo hoog te worden dat u wel op moet vallen voor Google. Als u een groot bedrijf heeft en veel verschillende producten verkoopt, is het waarschijnlijk zelfs erg lonend om een account te hebben voor 128, 256, of zelfs 512 keywords en voor praktisch alle keywords op de eerste pagina van Google’s zoekresultaten te staan met veel plek 1,2, en 3 noteringen. Mocht u interesse hebben ons als uw SEO specialist in te huren, klikt u dan op de knop hieronder of bel ons even op 06 828 023 51.

Uw SEO liever uitbesteden? >>


Advertisement

Divi Ad 680px