Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe weet ik of een website Wordpress is [2024] 💥

Hoe weet ik of een website Wordpress is


Ik zal je snel de gemakkelijkste manieren laten zien om te controleren of een website Wordpress is. Elk van deze tests zal op zichzelf bepalen of het Wordpress is of niet. Er wordt gebruik gemaakt van online tools en handmatige controles. U hoeft geen software te downloaden of u op een site te registreren om ze te gebruiken.


Advertisement

Divi Ad 680px


1. Voeg wp-admin toe aan de domeinnaam

U kunt inloggen op WordPress via een URL als u een WordPress-site heeft. De URL is meestal uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin. Als ik zou inloggen op de backend van een website genaamd webstick.blog, zou ik de volgende URL in de browser webstick.blog/wp-admin typen. Je kunt ook deze wp-login.php en wp-trackback.php proberen.


Hoe weet ik of een website Wordpress is wp-admin


Nadat je op "Enter" hebt geklikt, zou je naar de Wordpress-login moeten gaan die wordt weergegeven in de bovenstaande schermafbeelding. Als dit niet het geval is, betekent dat niet dat de site niet met Wordpress is gebouwd, aangezien veel sitewoners de inlog-URL omleiden om te verbergen dat hun site Wordpress is. Laten we doorgaan naar de volgende test.

2. Controleer de broncode van de website

Klik met de rechtermuisknop op de site en kies 'bekijk/toon paginabron' of 'inspecteer'. Je ziet de HTML, Javascript en vele andere bestanden die ermee te maken hebben. U zoekt naar alles wat met WordPress te maken heeft. Dit geeft aan dat de site WordPress gebruikt. Zoek naar alles dat begint met "wp-", bijvoorbeeld wp-content. Als u wp-gerelateerde tekst vindt, is dit een duidelijk teken dat het Wordpress is. Zie screenshot hieronder met een positieve test. Als je dat niet doet, ga dan nee naar mijn volgende test.


Hoe weet ik of een website Wordpress is wp-content


Terwijl de broncode HTML is geopend, drukt u op Ctrl+F en typt u "generator" in het zoekvak. Zoek naar een regel als deze:


<meta name="generator" content="WordPress 6.0.1" />

3. "Read me"-bestandscontrole

Het standaard WordPress-bestand 'readme' is het bestand dat de host in WordPress plaatst. Mogelijk ziet u een bestand op uw scherm met de WordPress-versie en andere details met betrekking tot een WordPress-installatie. Voeg "read-me.html" toe aan het einde van uw domeinnaam als volgt: domeinnaam.com/read-me.html zoals hieronder weergegeven.


Hoe weet ik of een website Wordpress is read me file


4. Gebruik van een browserextensie

U kunt browserextensies installeren die u informatie geven over websites. U kunt zien of de website WordPress gebruikt. De add-on Library Sniffer is een betere keuze voor Google Chrome. Deze extensies kunnen worden gebruikt om te controleren of een website WordPress gebruikt. Andere browsers hebben ook soortgelijke add-ons. Deze toont bijvoorbeeld het kleine WP-pictogram dat aangeeft dat de site met Wordpress is gebouwd. Zie screenshot hieronder.


Hoe weet ik of een website Wordpress is Library Sniffer


5. Online Wordpress Detector-sites

Er zijn online WordPress-detectietools beschikbaar. Voer de URL in en de tool zal u laten zien of het WordPress gebruikt. Als het Wordpress is, zal het je ook vertellen welk thema in gebruik is. Zeker als het een van de meest voorkomende thema's van vandaag is.

Het is mogelijk om WordPress-plug-in en themadetectortools tegelijkertijd te gebruiken. Als ze verschijnen voor een WordPress-plug-in of -thema, betekent dit dat de plug-in WordPress moet gebruiken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de handigste tools die u nu kunt gebruiken, allemaal gratis.

Screenshot van Scan-WP

Hoe weet ik of een website Wordpress is Scan-WPAdvertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven