Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Hoe upgrade ik PHP-versie Wordpress [2024] 💥

Hoe upgrade ik PHP-versie Wordpress


Elke PHP-versie verhoogt de prestaties door processen efficiënter uit te voeren en het geheugengebruik te verminderen. Dit verbetert de snelheid van uw WordPress-site en vermindert de serverbelasting. WordPress-hosts werken de PHP-versie automatisch op de achtergrond bij. De meeste websites worden niet beïnvloed door deze updates, dus het is mogelijk dat u geen wijzigingen opmerkt.

Soms gedragen plug-ins op WordPress-websites zich vreemd vanwege incompatibiliteit tussen oudere PHP-versies. In dergelijke gevallen willen website-eigenaren mogelijk terugkeren naar een oudere PHP-versie totdat het probleem is opgelost door een plug-in-upgrade. Laten we eens kijken hoe u de PHP-versie voor uw WordPress kunt upgraden (en downgraden).


Advertisement

Divi Ad 680px


Controleer eerst uw PHP-versie

Misschien is uw PHP-versie precies goed voor de Wordpress-versie die u gebruikt. Dit moet eerst worden gecontroleerd, zodat we weten waar we mee werken. Log in op uw WordPress-backend en ga naar "Tools" >> "Site health". Als u de informatie voor de PHP-versie niet meteen ziet, betekent dit dat alles in orde is. Hoe dan ook, we openen "Geslaagde tests" en vervolgens CTRL + F op uw toetsenbord om een zoekopdracht uit te voeren om het snel te vinden. Schrijf "php" en druk op ENTER. Zie screenshot hieronder.


How to upgrade PHP version Wordpress check version


De PHP-versie upgraden

Als je WordPress een hogere PHP-versie nodig heeft, is het natuurlijk een slim idee om de versie te upgraden, anders weet je zeker dat er fouten op je site staan. Het meest gebruikte hosting systeem is Cpanel, laten we daarmee beginnen. Scroll naar beneden voor andere systemen.

De PHP-versie upgraden in Cpanel

Bluehost, Hostgator, Siteground en nog veel meer hostingproviders gebruiken Cpanel. Andere systemen hebben normaal gesproken nog steeds de "MultiPHP Manager" in hun paneel, en dit betekent dat het werkt zoals we het hier beschrijven. Log in op uw Cpanel. Gebruik de zoekbox. Typ: "php". Klik op "MultiPHP Manager". Kies een hogere versie voor het domein waar je WordPress website op staat. Controleer hier wat is de aanbevolen versie voor uw WordPress. Klik vervolgens op de knop "Toepassen". Zie screenshot.


How to upgrade PHP version Wordpress Cpanel


De PHP-versie upgraden in WP-Engine

WP-Engine, de meest populaire beheerde WordPress-hostingprovider, upgradet automatisch de PHP-versie voor uw websites. U kunt de PHP-versie van uw websites handmatig upgraden of downgraden. Log in op WP Engine en klik op de PHP-versie die naast uw website staat.

U kunt kiezen of u de PHP-versie van uw WordPress-site wilt upgraden of downgraden. Klik op de knop "PHP-versie wijzigen" om uw wijzigingen op te slaan.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven