Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Professioneel Gmail-account maken met je eigen hosting [2024] 💥

Een professioneel Gmail-account aanmaken


Het opzetten van een professioneel Gmail-account is een uitstekende manier om uw online aanwezigheid te vergroten en uw e-mailcommunicatie te verbeteren. Hoewel Gmail gratis accounts biedt met beperkte opslagruimte en functies, kunt u door het opzetten van uw eigen hosting een gepersonaliseerd e-mailadres met uw eigen domeinnaam krijgen, waardoor u een professioneler imago uitstraalt. In dit artikel leiden we u door de stappen voor het opzetten van uw eigen hosting voor het maken van een professioneel Gmail-account.


Advertentie

Divi Ad 680px


Stap 1: Selecteer een premium webhostingprovider

Begin aan uw hostingtraject door een webhostingprovider van het hoogste niveau te kiezen die uitmuntende serverprestaties, uitzonderlijke klantenondersteuning en de mogelijkheid om e-mailaccounts met uw unieke domeinnaam te creëren garandeert. Als zakelijke entiteit is het verstandig om te kiezen voor de beste beschikbare hosting, wat een redelijke investering is van ongeveer $ 25 per maand voor een bedrijf.

Stap 2: Beveilig een domeinnaam

Uw volgende stap is het beveiligen van een domeinnaam die uw merk of persoonlijke identiteit weerspiegelt. Veel webhostingproviders bieden domeinregistratiediensten aan, of u kunt hiervoor een speciale domeinregistreerder selecteren. Enkele populaire hostingproviders zijn Bluehost, SiteGround en GoDaddy .

Stap 3: maak e-mailaccounts aan

Nu u uw webhostingprovider en domeinnaam heeft ingesteld, bent u klaar om e-mailaccounts onder uw domein aan te maken. De meeste hostingproviders beschikken over gebruiksvriendelijke controlepanelen waarmee u eenvoudig e-mailaccounts kunt aanmaken en beheren. Volg eenvoudigweg de instructies van uw hostingprovider om uw e-mailaccount in gebruik te nemen.

Stap 4: Integreer Gmail met uw domein

Nu is het tijd om Gmail te integreren, zodat u e-mails kunt verzenden en ontvangen via uw domein. Ga naar de Gmail-instellingen en navigeer naar het gedeelte 'Accounts en import'. Daar vindt u de volgende stapsgewijze instructies om uw e-mailaccount toe te voegen en de benodigde instellingen te configureren:

 1. Klik op 'Een e-mailaccount toevoegen' onder het gedeelte 'E-mail van andere accounts controleren'.
 2. Voer uw aangepaste e-mailadres in en klik op "Volgende".
 3. Kies 'E-mails importeren uit mijn andere account (POP3)' en klik op 'Volgende'.
 4. Voer de POP3-servergegevens in die u van uw hostingprovider heeft gekregen en selecteer de juiste poort.
 5. Voer uw gebruikersnaam (meestal uw volledige e-mailadres) en wachtwoord voor het e-mailaccount in.
 6. Vink het vakje 'Inkomende berichten labelen' aan om eenvoudig e-mails te identificeren die naar uw aangepaste adres zijn verzonden.
 7. Klik op 'Account toevoegen' om de installatie te voltooien.

Stap 5: Domeineigendom bevestigen

Als u uw domein wilt gebruiken met uw Gmail-account, moet u het eigendom ervan verifiëren. Meestal betekent dit dat u specifieke DNS-records van Google toevoegt aan de DNS-instellingen van uw domein. Het proces kan variëren afhankelijk van uw hostingprovider, dus hier zijn de instructies voor de drie eerder genoemde providers:

Bluehost

 1. Log in op uw Bluehost-configuratiescherm.
 2. Ga naar het gedeelte 'Domeinen' en selecteer uw domein.
 3. Ga naar het tabblad "DNS" en klik op "Beheren" naast "DNS Records".
 4. Voeg de TXT-record toe die door Google is verstrekt ter verificatie.
 5. Sla de wijzigingen op en wacht tot ze zijn doorgevoerd.

SiteGround

 1. Log in op uw SiteGround-account en ga naar de 'Sitetools' voor uw domein.
 2. Selecteer in het gedeelte 'Domein' de optie 'DNS Zone-editor'.
 3. Voeg de TXT-record toe die door Google is verstrekt ter verificatie.
 4. Sla de wijzigingen op en wacht op DNS-propagatie.

GoDaddy

 1. Log in op uw GoDaddy-account en selecteer 'Mijn producten'.
 2. Zoek uw domein en klik ernaast op 'DNS'.
 3. Klik in het gedeelte 'Records' op 'Toevoegen' en selecteer 'TXT' als type.
 4. Voer de gegevens in die Google ter verificatie heeft verstrekt.
 5. Sla de record op en wacht tot deze van kracht wordt.

Nadat u de DNS-record heeft toegevoegd, gaat u terug naar de configuratie van Google Workspace en klikt u op 'Verifiëren' om de bevestiging van het domeineigendom te voltooien.

Stap 6: Voer tests uit en los eventuele problemen op

Zodra u de installatie heeft voltooid, is het van cruciaal belang dat u uw e-mailaccounts test om er zeker van te zijn dat ze correct werken. Verzend test-e-mails om te bevestigen dat u naadloos e-mails kunt verzenden en ontvangen met uw nieuwe professionele Gmail-account. Als er zich problemen voordoen, raadpleeg dan de probleemoplossingsgidsen van uw hostingprovider of neem contact op met hun ondersteuningsteam voor hulp.

Het opzetten van uw eigen hosting voor een professioneel Gmail-account vereist misschien enige technische kennis, maar de voordelen van een gepersonaliseerd e-mailadres met uw domeinnaam zijn van onschatbare waarde. Door de stappen in dit artikel te volgen, kunt u de leiding nemen over uw e-mailcommunicatie en een verzorgder imago op uw correspondenten projecteren.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven