Webstick.nl logo Webdesignburo en Wordpress-blog

Groottelimiet voor Outlook-bijlagen verhogen 💥

Groottelimiet voor Outlook-bijlagen verhogen


Stel je dit scenario voor: je hebt zojuist een uitgebreid rapport voor een belangrijke klant afgerond, gevuld met gedetailleerde analyses en afbeeldingen in hoge resolutie, resulterend in een bestandsgrootte van vijfendertig megabytes. Nu de deadline nadert, haast je je naar je computer, stel je een e-mail op in Outlook, voeg je het dikke rapport toe en klik je op 'Verzenden'.

Maar in plaats van een succesvolle verzending krijgt u de gevreesde foutmelding 'Bijlagegrootte overschrijdt de toegestane limiet'. Dit frustrerende moment benadrukt de uitdagingen die worden veroorzaakt door de limiet voor de bijlagegrootte in Outlook, een obstakel dat zelfs de meest zorgvuldig geplande projecten kan verstoren.


Advertentie

Divi Ad 680px


Inzicht in de groottelimiet voor bijlagen in Outlook

De limiet voor de bijlagegrootte in Outlook is voor alle versies ingesteld op 20 MB per e-mail. Dit betekent dat, ongeacht of u één bestand of meerdere bestanden aan een e-mail toevoegt, de totale grootte de limiet van 20 MB niet mag overschrijden. Als de gecombineerde grootte van uw bijlagen deze limiet overschrijdt, wordt de e-mail niet afgeleverd.

Waarom e-mailproviders de grootte van bijlagen beperken

E-mailservers leggen beperkingen op aan de grootte van bijlagen om efficiënte gegevensoverdracht en serverprestaties te garanderen. Terwijl Outlook een limiet van 20 MB instelt voor bijlagen, staan andere providers zoals Google en Yahoo Mail maximaal 25 MB toe.

Bijlagen moeten vóór verzending worden gecodeerd in een formaat dat compatibel is met de e-mailinfrastructuur. Dit coderingsproces kan de omvang van een e-mail met ongeveer 35% vergroten. Een e-mail die precies 20 MB groot is, kan na codering bijvoorbeeld worden uitgebreid tot ongeveer 28 MB. Deze maximale grootte kan van invloed zijn op de manier waarop u bestanden deelt, zoals het verzenden van meerdere foto's voor een bruiloft naar een fotograaf. Als uw bijlage de toegestane limiet overschrijdt, zal Outlook een alternatieve methode voorstellen, zoals het gebruik van Microsoft's OneDrive, om uw grote bestanden te verzenden.

De maximale e-mailgroottelimieten van Outlook omzeilen

Kunt u de maximale limieten voor de e-mailgrootte in Outlook omzeilen? Het korte antwoord is nee. Het goede nieuws is echter dat er oplossingen beschikbaar zijn waarmee u grote bestanden naar uw ontvangers kunt verzenden.

4 manieren om grotere bestanden te verzenden in Microsoft Outlook

1. Bestanden comprimeren om de grootte te verkleinen

Een eenvoudige manier om de limiet voor de grootte van bijlagen in Outlook te omzeilen, is door uw bestanden te comprimeren. Door te comprimeren kunt u de grootte van uw bestanden met ongeveer 20% verkleinen. Als u Windows gebruikt, kunt u een bestand handmatig comprimeren naar een ZIP-indeling met behulp van WinRAR. Zo gaat het:

 1. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map die u wilt comprimeren.
 2. Kies "Toevoegen aan archief..." in het contextmenu.
 3. Selecteer in het WinRAR-venster "ZIP" als archiefformaat.
 4. Klik op "OK" om het gecomprimeerde ZIP-bestand te maken.

Overweeg daarnaast om tools als Gewichtsdieet voor Outlook te gebruiken, die uitgaande bijlagen automatisch comprimeert, waardoor de kans groter wordt dat ze binnen de maximale grootte passen.

2. Splits het bestand in kleinere formaten

Als het comprimeren van het bestand de grootte niet voldoende verkleint om aan de bijlagelimiet van Outlook te voldoen, kunt u overwegen het bestand in kleinere delen te splitsen. Als u bijvoorbeeld een bestand van 24 MB heeft dat de limiet overschrijdt, kunt u een tool als WinRAR gebruiken om het in drie segmenten van 8 MB te verdelen. Vervolgens kunt u elk segment afzonderlijk verzenden.

 1. Klik met de rechtermuisknop op het grote bestand en kies "Toevoegen aan archief..." in WinRAR.
 2. Voer in het veld 'Splitsen naar volumes, grootte' de gewenste grootte in voor elk segment (bijvoorbeeld 8 MB).
 3. Klik op "OK" om de gesplitste archieven te maken.

Elk segment is een afzonderlijk bestand dat u kunt bijvoegen en in afzonderlijke e-mails kunt verzenden.

3. Pas het register aan om de limiet voor de bijlagegrootte van Outlook te verhogen

Als u grotere bijlagen moet verzenden in Outlook en uw e-mailserver deze ondersteunt, kunt u de limiet voor de bijlagegrootte aanpassen door het Windows-register te bewerken. Volg deze stappen met de nodige voorzichtigheid, aangezien onjuiste wijzigingen in het register systeemproblemen kunnen veroorzaken:

 1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R en typ "regedit" om de Register-editor te openen.
 2. Navigeer naar de juiste sleutel voor uw versie van Outlook:
  • Outlook 2007: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Outlook\Preferences
  • Outlook 2010: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\14.0\Outlook\Preferences
  • Outlook 2013: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\15.0\Outlook\Preferences
  • Voor latere versies vervangt u het versienummer in het pad dienovereenkomstig (bijvoorbeeld 16.0 voor Outlook 2016).
 3. Zoek en bewerk de waarde voor Maximale bijlagegrootte en stel deze in op de gewenste limiet in kilobytes (bijvoorbeeld 102400 voor 100 MB). Stel de waarde in op 0 om de limiet volledig te verwijderen.
 4. Sluit de Register-editor en start Outlook opnieuw. U zou nu grotere bijlagen moeten kunnen verzenden.

Opmerking: als de e-mailserver van de ontvanger of uw mailserver de grootte van de e-mail die u probeert te verzenden niet ondersteunt, wordt de e-mail niet afgeleverd. Als u bijvoorbeeld een e-mail van 20 MB van een Outlook-account naar een Gmail-account verzendt, ontvangt de ontvanger deze e-mail, maar kan deze mogelijk niet doorsturen naar andere adressen vanwege groottebeperkingen.

4. Gebruik cloudopslagservices voor grote bestanden

Het verzenden van grote bestanden of meerdere bestanden wordt eenvoudiger gemaakt met cloudgebaseerde opslag- en bestandsdelingsservices. Platformen zoals Dropbox en OneDrive (ideaal voor Outlook.com-gebruikers) kunt u bestanden naar de cloud uploaden en vervolgens een link naar het bestand delen via e-mail. Voor het delen van bijzonder grote bestanden, zoals video's van een uur, zijn er gespecialiseerde cloudvideoplatforms waarmee ontvangers de inhoud rechtstreeks in hun browser kunnen streamen zonder dat ze hoeven te downloaden.

Conclusie

Door de limieten voor de bijlagegrootte in Outlook te begrijpen en deze tijdelijke oplossingen toe te passen, kunt u grote bestanden effectief via e-mail beheren en verzenden. Of het nu gaat om het comprimeren van bestanden, het opsplitsen ervan in kleinere delen, het wijzigen van het register of het gebruik van cloudopslagdiensten: er zijn meerdere manieren om ervoor te zorgen dat uw belangrijke bijlagen hun bestemming bereiken. Voor meer tips over het beheren van uw Outlook-inbox, inclusief het archiveren van oude e-mails, bekijkt u dit artikel.


Advertisement

Divi Ad 680pxScroll naar boven